GalatasarayOsman Şenher'den Galatasaraylı yıldıza sert eleştiri: Böyle hatalar yaparsa kulübede oturur

Osman Şenher'den Galatasaraylı yıldıza sert eleştiri: Böyle hatalar yaparsa kulübede oturur

24.10.2024 - 08:08 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında sarı-kırmızılı takım gol düellosuna sahne olan karşılaşmada Elfsborg'u 4-3 yenerek puanını 7'ye yükseltti. Spor yazarları galibiyeti yorumladı.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray kendi sahasında Elfsborg'u 4-3 mağlup ederek ikinci galibiyetini elde etti. Puanını 7'ye yükselten sarı-kırmızılı takım iddiasını sürdürdü. Maç sonrası spor yazarlarının görüşleri şöyle... 

Haberin Devamı

ÖNEMLİ OLAN KAZANMAK - OSMAN ŞENHER (MİLLİYET)

Avrupa kupalarında rakibi küçük-büyük ayırmıyorum. Bu kulvarda maç kazanmak temsilcilerimiz için kolay bir iş değil. Dün gece ilk yarı sahada şov yapan, rakibini sindiren, üç gol bulan bir Galatasaray vardı. Osimhen defansla boğuşuyor, yeri geliyor kaleye şut çekiyor, kendi müsait olmadığı pozisyonlarda da arkadaşlarına gol pası veriyor.

'ICARDI ORTA SAHA GİBİ OYNADI'

Aynı şekilde Icardi... Osimhen'in arkasında orta saha futbolcusu gibi oynadı. Sahada basmadık yer bırakmadı, golünü attı, çok net pozisyonlarda kaçırdığı goller de oldu. Yunus bu sezonun parlayan en büyük yıldızı. Hem defansta, hem kanatta hem de forvette ısrarcı ve attığı dördüncü gol, bu hırsının başarısıdır. Kolay bir gol değildi. Üç kişiyle boğuştu. Osimhen de arkadaşının önünü açarak boş alan yarattı. Ne olursa olsun o kadar çok mücadele edip, takımı rahatlatan golü atmakla en büyük alkışı hak eden futbolcu Yunus'tu.

Haberin Devamı

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldıza sert eleştiri: Böyle hatalar yaparsa kulübede oturur

'İLK GOLDE EN BÜYÜK SUÇ BARIŞ ALPER'İN'

Yenen ilk iki golde en büyük suç Barış Alper'deydi. İlk golde beş metre daha depar atsa rakibini yakalayacak, o vuruşu yaptırmayacaktı. İkincide ise, ceza sahası içinde topa elle müdahale edip rakibinin önünden almasının penaltı olacağını hesaplaması gerekirdi. Tamam sahada çok koşuyor, mücadele ediyor ama aynı oranda hatalar da yapıyor. Bu yüzden dün gece iki gol yenilmesine yol açtı.
Yunus böyle hatalar yapmıyor. Barış Alper'in de kendisini toparlaması lazım. Okan hoca mutlaka bu sistemle oynayacak. Macar futbolcu Sallai de ligde oynamak isteyecek. Barış böyle hatalar yaparsa benim tanıdığım Okan Buruk kendisini yedek kulübesinde oturtur.
Sonuçta net bir skorla maç kazanılmış olsaydı, taraftar daha çok mutlu olurdu. Ama dün gece evet herkes stres yaşadı ama sonunda Galatasaray sahasındaki maçta galip gelerek üç puan aldı.

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldıza sert eleştiri: Böyle hatalar yaparsa kulübede oturur

ÜÇLÜ RÜYASI - BURCU KAPU (MİLLİYET)

Akşam güneşinin kapalıya vurduğu dakikalarda Galatasaray riskli bir dizilişle sahadaydı. Çift forvet nasıl olur sorusunun cevabını Okan Hoca bulmuştu, şimdi sıra taraftara anlatmaktaydı.

Haberin Devamı

Stoperleri ve orta sahası teknik oyunculardan oluşan sarı kırmızılılar oyun kurulumunda hiç sıkıntı yaşamadı. Kaan’ın zaman zaman orta sahalaşması, Davinson’un süpürücülüğünün de yetenek kartından çıkması, Abdülkerim’in konsantrasyonu ve Günay’ın doğru müdahaleleriyle “üçlü rüyası” ilk yarıda mutlu bitti.

'GÜNAY VE SARA'NIN DEĞERİ BİLİNMELİ' 

Aynı Günay maçtan birkaç saat önce Beşiktaş U19 takımıyla oynanan maçı izliyordu, gençlere destek olmak için. Galatasaray taraftarının değerini bilmesi gereken bir oyuncu. Aynı şekilde diğer bir isim de Sara. Bu sezon Galatasaray’ın başına gelen en güzel şey. İlk golde uzun pası, ikinci de ortası, üçüncü de çapraz pasıyla skora katkısı bir yana, orta sahayı forvet hattına bağlaması diğer yana…

Üçlü oyunun hücum hattı ise bol pozisyon vaat ediyordu. Icardi netliği, Osimhen savunma arkası koşuları, arkalarında üçüncü forvet gibi oynayan Mertens, hem forvetleşebilen hem de biri çizgiye basarken diğeri içeri girip orta sahalaşan Barış ve Yunus ile Galatasaray çok rahat pozisyonlar buldu.

Haberin Devamı

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldıza sert eleştiri: Böyle hatalar yaparsa kulübede oturur

Ama… İkinci yarı rakibin fizik gücünü dayatması, Galatasaray’ın top çevirememesi ve iki gol yenince, akıllara Kasımpaşa ve Rigas maçları geldi. İlk yarıdaki mutlu üçlü rüyasının tehditlerini ikinci yarıda gören Okan Hocanın bu oyun modelini geliştirmesi gerekiyor. Skoru alınca yine 4lüye dönerek mi, tek forvete dönüp orta sahayı kalabalıklaştırarak mı ya da bambaşka bir şey mi ona karar vermeli.

'BU SİSTEM HEM TATLI RÜYA HEM KABUS'

Bu sistem hem tatlı bir rüya hem kabus. Ve dahası futbol rakibin varlığında anlamlanan bir oyun. Dünkü oyun her takım karşısında çalışır mı izleyip görmek lazım. Şimdi milyonlarca yürek tek bir soru, bu takım Beşiktaş maçında da üçlü mü oynayacak?