GalatasarayOsman Şenher'den Galatasaraylı yıldız için övgü dolu sözler: Rakip beki resmen dövdü!

Osman Şenher'den Galatasaraylı yıldız için övgü dolu sözler: Rakip beki resmen dövdü!

26.09.2024 - 07:20 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nin 1'inci haftasında Galatasaray, Yunanistan temsilcisi PAOK'u 3-1 mağlup etti. Zorlu müsabakayı spor yazarları değerlendirdi.

Galatasaray, yeni formatla düzenlenen UEFA Avrupa Ligi'ne iyi bir başlangıç yaptı. Sarı-kırmızılı takım konuk ettiği PAOK'u 3-1'lik skorla devirdi. Maçın ardından spor yazarlarının görüşleri şöyle...  

Haberin Devamı

FUTBOL ÇITASI ÇOK YÜKSELMİŞ - OSMAN ŞENHER (MİLLİYET)

Galatasaray galip de gelse, iyi futbol oynamadan da maç kazansa şunu unutmayalım; kadrodaki kaliteli oyuncularla futbol çıtasını çok yukarı çekmiş. Barış Alper’e bakıyorsun, oynadığı futbola, sahaya koyduğu mücadeleye saygı duymamak mümkün değil. Çocuk, PAOK’un sol tarafını felç etti, sol beklerini resmen dövdü. Hücum bitiyor, kendi defansının içine girip en az dört tehlikeli pozisyondaki atakları kesiyor. Rakip atağa çıkıyor, yine Barış Alper bu sefer orta sahada set çekiyor. Barış’ın bir benzeri Türkiye’de yok. Takımına çok büyük katkı veriyor, rakibi karşısında fark yaratıyor. 

'YUNUS BANGIR BANGIR GELİYOR'

Yunus Akgün için de aynı şeyleri söyleyeceğim. Bangır bangır geliyor. Olağanüstü mücadele ediyor. Ayakları iyi, gol atıp attırıyor. Bu sezon Barış ve Yunus, Okan Buruk’un en önemli kozları olacak. Osimhen dünyanın en iyi forvet oyuncusu, kiralık gelmiş, takımını o kadar benimsemiş ki; sanki alt yapıdan gelmiş gibi mücadele ediyor. Arkadaşlarına öyle paslar veriyor ki, hakikaten çok büyük transfer. Bu sezon takımın atacağı gollerin yarısının pasları ondan gelir.

Haberin Devamı

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldız için övgü dolu sözler: Rakip beki resmen dövdü

'TORREIRA VE SARA ÇOK YORGUNDU'

Torreira, Sara üstüne koyarak geliyorlar. Okan hoca bu futbolcuları dinlendirerek oynatmalı. Kulübede Berkan var, Kerem var. Değiştire değiştire oynatmalı. Dün gece Torreira da, Sara da çok yorgundular, bu gözle görülüyor. 
İlk golü atıyorsun... Bu golden sonra takım neden hiç savunma tedbiri almayıp orta sahayı bu kadar boş bırakıyor? PAOK bir geldi olmadı, ikincisinde beraberlik golünü attı. Bunların tedbirleri alınmalı. Daha sonra sen galibiyet golünü buldun ama bulamasaydın ne olacaktı?

Avrupa Ligi’ne puan kaybıyla başlayacaktın. Halbuki bu Galatasaray, Yunan ekibinden kırk gömlek daha iyi bir takım. Ne var ki skoru iki farklı duruma getirmeyince de, rakip takımın direnci artıyor. 
Kaleci Günay, gerçekten örnek olacak bir karaktere sahip. Mükemmel bir maç çıkardı. Muslera arada bir kendisine saygı duyup, Günay’a oynama şansı sağlamalı. Sonuçta önemli olan galip gelmekti. Icardi’nin de sakatlığını bitirip takıma dönmesi ve harika bir gol atması sarı-kırmızılıların gücünü ve özgüvenini de artırdı. Ben Cim Bom’un Avrupa Ligi’nde çok önemli işler yapacağına gerçekten inanıyorum. Takımın içindeki bütünlük ve arkadaşlık bize bunu gösteriyor.

Haberin Devamı

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldız için övgü dolu sözler: Rakip beki resmen dövdü

FAVORİ GİBİ - SERKAN AKCAN (FANATİK)

Osimhen, Avrupa Ligi’nin en yüksek market değerine sahip futbolcusu. Bu elbette Galatasaray için havalı bir durum. Fakat bu işin artısı ‘havalı’dan çok daha öte. Icardi’den Osimhen’e, Torreira’dan Sanchez’e hemen her bölgede kaliteli oyunculara sahip olan Galatasaray, PAOK’a karşı Avrupa Ligi’nin favorilerinden biri gibi oynayarak beklentileri karşılama potansiyelini gösterdi. Yunus Akgün bu sezon Galatasaray’ın en büyük piyangosu olmaya en büyük aday.

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldız için övgü dolu sözler: Rakip beki resmen dövdü

'YUNUS HARİKA İŞLER YAPIYOR'

Kerem Aktürkoğlu gittiğinden bu yana formayı alan Yunus, harika işler yapmaya devam ediyor. Fenerbahçe derbisindeki kilit açıcı performansının ardından PAOK karşısında da tehlike anında camı kıran çekiç rolünü layıkıyla oynadı. Galatasaray, Yunan Ligi’nin son şampiyonu ve hali hazırdaki lideri karşısında maçı ilk dakikadan itibaren domine etti. İlk yarıda Gabriel Sara liderliğinde hücuma yerleşen Galatasaray’a karşı PAOK kalecisi birbirinden ilginç kurtarışlar yapmasa sanırım maç çok daha erken kopabilirdi. Fakat, ikinci yarıda Okan Buruk oyuna hamlelerini çok daha erken yapabilirdi. Mertens ve Sara’nın fizik olarak düşmeye başladığı 60. dakikadan itibaren takımın enerjisi düştü, PAOK kontralarla topu rahat getirdi, hatta tabelayı da eşitledi.

Haberin Devamı

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldız için övgü dolu sözler: Rakip beki resmen dövdü

'OSIMHEN, MERTENS'E HARİKA ASİST YAPTI'

Muslera, 2011-12 sezonundan bu yana kalesini koruyor ve şu ana kadar onun yerini doldurma potansiyeli bulunan kaleciyi bir türlü bulamadı Galatasaray. Günay Güvenç dün devre biterken karşı karşıya bir golü çıkardığında Galatasaray taraftarı ‘acaba’ mı demiştir ama goldeki acemiliğini görünce biraz daha beklemenin faydalı olacağına kanaat getirmiş olabilirler. Ne var ki, Günay da 33 yaşında ve Galatasaray Muslera sonrasını planlamayı gündemine iyice almalı. Her ne kadar rakip tamamladığı için kendine yazılmasa da Nijeryalı santrfor PAOK’a karşı kafayla golünü attı. Derbide Mertens’e yaptığı kadar estetik olmasa da Yunus’a harika bir asist daha yaptı. Rakip savunmaya her hücumda büyük üstünlük kurdu, eşleşme problemi yarattı.

 

Yazarlar