Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray’ın kadrosuna baktığın zaman çok iyi yıldız futbolcular var. Bu yıldızların girdikleri gol pozisyonlarını kaliteleriyle değerlendirmeleri başlıca görevleridir. Karagümrük karşısında dün gece en az 10 kez yüzde yüz gol pozisyonuna girdiler ama son vuruşlarda ya kalecinin kucağına gitti, ya yavaş vurdular ya da topu auta attılar.
Düşünebiliyor musunuz, Icardili, Mertensli, Rashicalı, Keremli sarı-kırmızıların golünü sol bek oynayan Emre Taşdemir kaydetti. Daha sonradan oyuna giren Mata son bölümlerde net bir pozisyonu kaçırdı, ikinci kez fırsatını bulduğundaysa fileleri havalandırdı. Böyle olmaması lazım! Çünkü rakip 10 kişi, neticede iyi futbolcuları olsa da bir kişi eksik oynamak, hele Galatasaray’a karşı kolay bir iş değil. Sen bu durumda farkı artıramıyorsan derbi maçlarında, daha zor maçlarda büyük sıkıntı yaşarsın.
Oliveira kesinlikle iyi bir futbolcu, buna itirazım yok. Ama gol vuruşları rezalet. Arkadaşlarını topla buluşturduğundan daha fazla top ezdi. Tamam iyi niyetle koşup mücadele ediyor. Ne var ki bu yetmez, kıran kırana maçlar oynanıyor. Portekizli futbolcunun daha etkili olması gerekir. Rashica da mükemmel mücadele eden bir isim. Takım arkadaşlarına gol pası veriyor, süratiyle rakibini rahat geçiyor, gol pozisyonuna giriyor ama vurduğu topları filelere gönderemiyor.
Emre Taşdemir uzun zaman sonra ilk 11’de şans buldu, gol de attı. Ancak 10 tane ortası var, bir tanesi yerini bulmadı. Rakip Karagümrük’ten daha sert bir takım olsaydı Emre ne yapardı, onu bilmiyorum. Kesin bir şey var ki Cim Bom, Alanyaspor karşısında geçen hafta ilk 45 dakika oynadığı futbolun çok gerisindeydi takım olarak.
Sacha Boey kart cezalısı... Yerine Dubois oynuyor. Dubois, Sacha’nın kalitesinde değil. Sacha Boey takımına daha çok katkı sağlıyor. Tabii ki geçen haftaki o sarsıntıdan sonra bugün mutlaka Galatasaray’ın kazanması gereken bir maçtı. Haftaya Beşiktaş derbisi var. Kıran kırana bir maç olacak, sarı-kırmızılılar da daha farklı bir futbol oynayacak.
Karagümrük’ün ise en büyük yıldızları Caner ve Borini... Bir de kalecileri Viviano gerçekten mükemmel kurtarışlarıyla, tecrübesiyle mükemmel bir file bekçisi. Ama dün takım olarak puan alacak bir oyun oynamadılar, Galatasaray hak ederek kazandı.