Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Belli oldu. Galatasaray’ın bundan sonra transfer yapması zor. Bugün akşam transfer bitiyor. Yönetimin bu şartlar altında yapacağı tek şey var. Bu takımın temel direkleri Sneijder, Muslera, Burak, Selçuk ve Melo’yu sorunsuz hale getirmek, saha içi, saha dışı arkadaşlıklarını en üst seviyede tutmak.

Sneijder, Galatasaray’ın en büyük yıldızı. Ayrılmak isteyen Melo ile üç senelik anlaşma yapıp, böyle büyük bir futbolcuya aldığı ücrette indirime gidersen, ‘senin mukaveleni uzatırım’ demek akılcı bir düşünce tarzı değil. Galatasaray Başkanı, Sneijder’in üçe-beşe bakmadan sözleşmesini uzatıp, Hollandalı yıldızı mutlu etmeli. Bugün Şampiyonlar Ligi’nde maça çıktığın zaman kameralar önce Sneijder’i gösteriyor. Galatasaray’ın en büyük markası Sneijder. Bunu böyle düşünmek gerekiyor. Ve şu an sahaya koyduğu futbol, oynayacağının yarısı. Belli takık.

Haberin Devamı

İkinci ve en büyük sorun ise Sneijder, Muslera, Selçuk, Burak ve Melo’nun arkadaşlıklarını, saha içi ve saha dışı beraberliklerini güçlendirip üst seviyeye çıkarabilmesi. Bu olursa yine seyredenlere renk veren bir Galatasaray sahaya döner.

Hocaya dost uyarısı

Hamza hocanın karakterine, insanlığına, saygısına hiçbirimiz bir şey söyleyemeyiz. Hatta bu huylarına saygı duyuyoruz. Ama şunu üzülerek söylüyorum ki Hamza hoca geçen seneki görüntüsünde değil. Geçen sezon futbolcularla bir bütündü. Onların ağabeyi, babası, arkadaşı her şeyiydi. Bu sezon ise üç kupa onu bir basamak yukarı çıkardı. Ve futbolcularıyla o güzel diyaloğu bozuldu. Ama geç değil. Hamza hoca geçen seneki gibi babacanlığa dönerse hem kendi kazanır hem de Galatasaray. Burak’la, Yasin’le, Sneijder’le takışmak hocaya bir şey kazandırmaz.

Yıldırım’a katılmıyorum

Aziz Yıldırım’ı, Habertürk televizyonunda izledim. Söylediklerine, konuştuklarına katıldıklarım da var katılmadıklarım da. Birincisi ekonomik olarak Fenerbahçe’yi çok güçlendirmiş. Bu yaptığı transferler, yapacağı transferler, sponsorlardan gelen paralar, hakikaten çok tecrübeli ve iyi bir başkan olduğunu herkese gösteriyor.

Haberin Devamı

Bu kadar yatırıma Fenerbahçe başarılı olmak mecburiyetinde. Türkiye üstü bir futbolcu kadrosu. Basketbol takımı yine Türkiye üstü. Kadınlar Basketbol takımı aynı şekilde. Voleybol takımı çok güçlendi. Dışarıdan baktığınız zaman bütün dallarda Fenerbahçe en az 4 sene rakipsiz gibi görünüyor.

Bunun tersi olursa çok büyük sıkıntı yaşanır. Aziz Başkan’ın katılmadığım sözü ise ‘Ergin Ataman’ın olduğu yere ben sporcularımı göndermem’. Ergin Ataman’ı sevmeyebilir, problemleri de olabilir. Ama unutmasın, oyuncularını Ataman’a göndermiyor, milli takıma gönderiyor. Burada duygusal olduğunu düşünüyorum, bu yanlış bir şey. Hele sezon öncesi, Fenerbahçe ve Galatasaray camiaları arasında çok büyük gerilim yaşanır. Şu yaşadığımız gerilimli ortamda sporumuzda da gerginlik olsun istemiyorum. Herkes konuştuklarının nereye gideceğine dikkat etmeli.

Denizli keşke gelse

Gençlerwbirliği Başkanı İlhan Cavcav, teknik direktör arıyor. ‘Bir cebimde 20 hocanın ismi var. Öte cebimde Mustafa Denizli’nin ismi var’ diyor. 20 hocaya vereceğim parayı bir tek Denizli’ye veririm, bu işi kökünden hallederim diye düşünüyor. Güzel bir düşünce ama unutulmasın. Hedefi olmayan bir takıma servet de versen Mustafa Denizli’yi getirmek mümkün değil.