GalatasarayOkan Buruk'tan Fenerbahçe ve Beşiktaş için olay iddia: Ceza almam için çaba sarf ettiler

Okan Buruk'tan Fenerbahçe ve Beşiktaş için olay iddia: Ceza almam için çaba sarf ettiler

02.10.2024 - 20:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında RFS'ye konuk olacakları karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

UEFA Avrupa Ligi ikinci haftasında RFS'ye konuk olacak Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

Bizim için çok önemli bir karşılaşma. Galibiyetle başladık ve galibiyetle devam etmek istiyoruz. Rakibimize büyük saygı duyuyoruz. Son iki senenin şampiyonu. Bu senede şampiyonluğa çok yakınlar. Önemli bir takım ve kendi ligi içinde önemli oyunculara sahipler. Çok başarılı bir takım. Taktiksel olarak maç maç değişiklik yaptıklarını gördük. Bazen dörtlü bazen üçlü savunma ile oynuyorlar. Oyun içi dizilişleri değişiyor. İyi savunma yapacak bir takım. Son Steaua Bükreş maçında izledik. Kalabalık savunma yapmayı ve zaman zaman önde baskıyı denediler. Hedefimiz kazanarak yolumuza devam etmek. 5 günlük bir arada dinlendik. Hazırlandık. Yarın oyuncularımızla birlikte en iyisini yapmaya çalışacağız. Her zamanki gibi oyuncularıma çok güveniyorum. İnşallah yarın kazanarak yolumuza devam edeceğiz.

Haberin Devamı

CEZA ALMAM İÇİN ÇABA SARF ETTİLER'

Yine enteresan şeyler olmaya başladı. Hem benim hem de Batshuayi’yin PFDK’ya sevki çok enteresan. Saha kenarındaydım. Hakemle bir diyaloğum olsaydı bana kart gösterirdi. Gözlemci vardı. Dördüncü hakem vardı. Koridorda bir şey yok, dışarıda bir şey yok, saha içinde gördüğüm bir kart yok. Benim aldığım bilgi, daha pazar gününden itibaren Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli yöneticilerin bana ceza aldırmak için çaba sarf ettikleri ve bunun için federasyona gidip görüşmeler yaptıkları üzerineydi. Bu bilgiyi pazar günü almıştım. Tabii ki buna çok inanmadım. Dün baktığımızda böyle bir ceza sevki açıklandı. Bana enteresan geliyor.

'HUKUKA AYKIRI'

Hakemi tehdit etmem için benim hakemle bir diyaloğun olması lazım. Hakemin karşımda olması lazım. Karşımda olmayan birini ben tehdit edemem. Basın yoluyla tahdit etme gibi bir şey de olmadı. Bunların önü arkası olmayan kayıtlar. Hangi pozisyon için konuştuğunuz belli değil. Yanlış penaltı mı, doğru verilen penaltı için mi konuştunuz… Burada kendi kendine söylenmeniz bile artık bundan sonra Türkiye’de bütün takımlar ve teknik adamlar için bir ceza maddesi olarak ortaya çıkacaktır. Bundan sonra her konuşma potansiyel PFDK sevki olarak karşınıza çıkacak. Bunu demek istiyorlar. Hakemi tehdit etmem için onunla iletişimimin olması lazım. Hakemle iletişimimin olmadığı, beni duymadığı bir pozisyonda siz beni bu görüntü üzerinden sevk edemezsiniz. Bu, hukuka aykırı.

Haberin Devamı

Ben tabii ki TFF’ye güveniyorum. Oradaki kurulların işini en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. Ne karar verirlerse ona da saygı duyuyorum. Benim ve takımım için en önemlisi tabii ki sahada olmam. Benim sahada olmamı istemeyenlere bu kararı aldırmak isteyenlere de bu kararla izin verilecekse benim ekibim var, futbolcularım var. Taraftarımız var. Her türlü bu işin arkasında olacağız. Hem benim hem Michy Batshuayi’nin sevki hiç yaşanmamış şeylerden biri. Bu başlıyorsa bunun devamının her oyuncu için gelmesi lazım. Bundan önce bu yapılmadı. Kamera görüntülerinde bire bir hakem tehdit edildi. Yüz yüzeyken yapılan tehditleri hatırlıyorsunuz. Gördük. Küfürleri, saldırmaları, adam dövmeleri, taraftar dövmeleri gördük. Bunların hiçbirinde bir şey yapılmadı. Kimse ceza almadı. Sadece bizim özelimizde bu yapılacaksa üzücü bir şey olacak.

Haberin Devamı

Okan Buruktan Fenerbahçe ve Beşiktaş için olay iddia: Ceza almam için çaba sarf ettiler

ACUN ILICALI SÖZLERİ

Acun ile hala dostuz ama o Fenerbahçe için ben Galatasaray’ın başarısı ve hakları için mücadele ediyorum. 10 gün önce ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Fenerbahçe stadımızda çok iyi futbolcular seyrettireceğiz demişti. Biz bunu yaptık. Çok önemli oyuncularımızla önemli bir galibiyet aldık. Çok önemli oyuncular seyrettirdik. Sahada kaldık ve sahada oynadık. Bu kadar kısa süre üzerine tekrar geçen seneki dosyalara dönmemiz bana çok komik geliyor. 3-0’dan sonra Atilla Karaoğlan’ın verdiği yanlış penaltı olmasa belki de çok daha büyüyecek, farklı yere gidecek bir skor olacaktı. Orada ne kadar iyi olduğumuzu zaten gösterdik.

'HEDEFİMİZ KAZANARAK DEVAM ETMEK'

Bundan sonra çok önemli üç takım şampiyonluk için yarış veriyor. Trabzonspor da arkadan gelebilecek potansiyele sahip. Sezon başından beri Trabzonspor aleyhine de inanılmaz hakem hataları yapıldı. Onun da altını çizmek lazım. Yine haftalarca Galatasaray aleyhine verilen penaltılar var. Bunları hiçbir zaman söylemeden galibiyetlerimizi aldık. Maçlarımıza çıkıyoruz. Herkes her şeyi düşünüp söyleyebilir ama burada güzel bir lig yarışı olacağı kesin. Bu yarış içinde önemli takımlar olacak. Burada gücümüzü ve kalitemizi geçmişte olduğu gibi yansıtacağız. 6’da 6 ile başladık. 7. maçımızı kazanamadık. Avrupa’da kazanarak başladık. Hedefimiz Türkiye’de ve Avrupa’da iyi futbol. Çok iyi bir kadroya, önemli oyunculara sahibiz. Hedefimiz yolumuza kazanarak devam etmek.

Haberin Devamı

'3-1'LİK SKORDAN FARKLI YERE ÇEKMEK DOĞRU GELMİYOR'

Fenerbahçe seyircisini 3-1’lik skordan sonra farklı bir yere çekmek, yönlendirmek bana doğru gelmiyor. İki takımın da önemli kadroları var. Yarış devam edecek. Bu tür konuşmalar için, televizyon televizyon gezmek için erken olduğunu düşünüyorum.

SARA: HER MAÇI KAZANMAK İSTİYORUZ

Sarı-kırmızılı takımın Brezilyalı orta saha oyuncusu Gabriel Sara ise Riga'dan 3 puanla dönmeyi amaçladıklarını belirtti.

Önemli bir maça çıktıklarını aktaran Sara, "Avrupa Ligi'ndeki ilk maçımızı kazanmıştık. Bence çok iyi bir başlangıç yaptık. Bunu devam ettirmemiz gerek. Yarın zor bir maç olacağını biliyoruz. Avrupa Ligi'nde kolay maç yoktur. Tüm gücümüzle her maçı kazanmak istiyoruz." diye konuştu.

İngiltere 2. Futbol Ligi'nden gelerek Avrupa kupası maçına çıktığını hatırlatılması üzerine 25 yaşındaki futbolcu, "Şu anda harika hissediyorum. Farklı bir başlangıç oldu. İngiltere'de 2. ligden geldim. Burada olduğum için çok mutluyum. Avrupa Ligi'nde bu takımla mücadele etmek çok önemli. Umarım bu sezonu da şampiyonlukla bitireceğiz." ifadelerini kullandı.