GalatasarayOkan Buruk: Kadıköy'e daha rahat gidiyoruz!

Okan Buruk: Kadıköy'e daha rahat gidiyoruz!

19.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe deplasmanlarının uzun yıllar büyük takımlar için korkulu olduğuna işaret eden Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Kadıköy’e giderken eskisi gibi düşünmüyorsun. 3 senemde iki galibiyet, bir beraberlikle bitti. O yüzden bu size gitmeden önce bir özgüven veriyor" dedi.

Okan Buruk: Kadıköye daha rahat gidiyoruz

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Nişantaşı Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Haberin Devamı

İşte Buruk’un konuşmasından satır başları:

- (Hocalığa yurt dışında devam etmek mi, Alex Ferguson gibi Galatasaray’da uzun yıllar kalmak mı? sorusuna) Galatasaray’da kalmak... Çocukluk aşkımsın diye başlayabilir...

- Avrupa Kupası maçlarında hem eleştirilmeyi hak ettik hem de çok başarısızdık... Bunu kesinlikle kabul etmemiz gerekiyor. Yani üç takım da kazanamadı. Burada bir başarısızlık var ama biz kendimizi nerede görüyoruz? O da çok önemli... Ben Türk futbolu olarak kendimizi çok fazla dev aynasında gördüğümüzü düşünüyorum. Yerimizi doğru bir şekilde bilmemiz gerekiyor.

- Tabii ki çıtayı yükseltmek gerekiyor ama dünyanın en iyi futbol ülkesi biz değiliz. Onu da bilmemiz gerekiyor.

- Fatih Hoca bizim için efsane... Bu takımın efsanelerinden biri o yüzden ne benim ona bir laf söylemem olabilir, ne bir evladı olarak onun bana karşı böyle bir şeyi olabilir.

Haberin Devamı

- Kadıköy’e giderken eskisi gibi düşünmüyorsun daha rahat gidiyoruz. Biliyorsunuz çok uzun yıllar Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Kadıköy’de maç kazanamamıştır Bu süreçten sonra artık kazanmaya başlayınca, yani benim 3 senemde Fenerbahçe deplasmanı iki galibiyet, bir beraberlikle bitti. O yüzden bu size gitmeden önce bir özgüven veriyor.

- Dünya çapında çok değerli bir teknik adama karşı (Mourinho) maç kazanmanın mutluluğu da tabii ki çok farklı oluyor. Tabii ki kazandığınızda kendi statünüzü de bir yerde net olarak görebiliyorsunuz.

- O da gerçekten tam bir winner... Türkiye dışında her yerde kazandı. Mesela Suudi Arabistan’da 2 senedir bütün maçları kazandı ama bana kaybetti, Galatasaray’a kaybetti.

- Bazen disiplinsiz değil ama ciddiyetsiz bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Nasıl olsa maç bitti diye düşünürsünüz, nasıl olsa kazanırız diye düşünürsünüz. Yakın zamanda hem Kasımpaşa hem de Rigas maçında yaşadık.

- Ben oyuncuları kazanmaktan yanayım. Herkes hata yapabilir, her oyuncu hata yapabilir. Eğer bunlara takılırsan takımınızda oyuncu kalmayabilir!

- (Ekonomi bölümünden bir öğrencinin, Zaha ve Kerem Aktürkoğlu’nun yerine niye sol kanat transferi yapılmadı sorusuna) Biz de ekonomi yüzünden verdik. 12 milyona sattık, diğer oyuncunun kontratından kurtulduk. O yüzden ekonomik bir şeydi bu! Yok şaka yapıyorum, Zaha bir türlü bize olmadı. Kerem de Avrupa’da oynamak istedi ve ona söz verilmişti.

Haberin Devamı

- Solda Yunus formülünü bulduk. Barış zaten orada daha önce oynadı. Bence orada çok çabuk bir çözüm bulduk.

- Aslolan Galatasaray... Ben de gelip geçiciyim, işte başkanlar gelip geçici, yöneticiler gelip geçici... Geriye Galatasaray kalıyor.

- Tabii futbol bu... Futbolun içerisinde her şey var ama Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak çok zor bir duruma geldi.

- Osimhen ismini duyduğumda çok inandırıcı gelmedi bana... Ama onunla konuşup, bir video görüşme yapınca onun ne kadar istediğini görünce, o zaman inandım.