FenerbahçeOğuz Aydın, Fenerbahçe'de!

Oğuz Aydın, Fenerbahçe'de!

16.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli kulüp, bir çok takımın transfer listesinde bulunan Corendon Alanyaspor’lu Oğuz Aydın’ın işini bitirdi. Fenerbahçe’nin dün gece İstanbul’a getirdiği 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu sağlık kontrolünün ardından imza atacak.

Oğuz Aydın, Fenerbahçede

Fenerbahçe, birçok takımın transfer listesinde bulunan Oğuz Aydın ve kulübü Alanyaspor’la anlaştı, ardından da 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusunu İstanbul’a getirdi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüzün, kendisi ve Corendon Alanyaspor ile prensip anlaşmasına vardığı Oğuz Aydın, sağlık kontrolünden geçmek ve transfer görüşmelerini ilerletmek üzere İstanbul’a gelecektir.” denildi.

Corendon Alanyaspor Kulübü de Oğuz Aydın’ın Fenerbahçe ile anlaştığını duyurdu. Akdeniz ekibinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Futbolcumuz Oğuz Aydın’ın Fenerbahçe’ye transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Kulübümüze katkılarından dolayı Oğuz Aydın’a teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Yıldız futbolcu geçen sezon Corendon Alanyaspor formasıyla çıktığı 38 maçta 13 gol kaydederken 8 de asist yaptı.

Sarı-lacivertli kulüp için bu haftanın çok hareketli geçeceği vurgulandı. Cenk Tosun gibi Süper Lig’i çok iyi bilen tecrübeli forvet ile el sıkışan Fenerbahçe, Oğuz Aydın’a sağlık kontrolünün ardından imza attıracak.

Haberin Devamı

Başarılı yerli oyuncu çalışmasının yanında yönetim, yabancı kontenjanının izin verdiği sayı kadar isimle de anlaştı. Bunlardan ilki Maximin olacak. Yıldız futbolcu ile kiralık olarak anlaşılırken, En Nesyri’nin de bu hafta transferinin mutlu sonla biteceği öğrenildi.

Sarı-lacivertliler son olarak orta sahaya bir takviye yapacak ve lig başlamadan Mourinho’nun eline hazır bir takım bırakacak.

"ÇOK MUTLUYUM"

Fenerbahçe’nin anlaşma sağladığı Oğuz Aydın dün gece 23.00 sularında İstanbul Yeni Havalimanı’na geldi. Hava limanı çıkışı basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Aydın “Çok Mutluyum. Söyleyeceklerim bu kadar” dedi. Bugün sağlık kontrolünden geçmesi beklenen başarılı oyuncunun 4 yıllık sözleşmeye imza atacağı öğrenildi.

KENT'İ IPSWICH İSTİYOR

F.Bahçe’de önce İsmail Kartal’ın ardından da Jose Mourinho’nun gözüne giremeyen ve ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Ryan Kent’i, yeni sezonda Premier Lig’de mücadele edecek olan Ipswich Town’un istediği öğrenildi.

Portekizli çalıştırıcının gitmesi yönünde onay verdiği ve sarı-lacivertli kulüp ile 2027’ye kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli futbolcuya yönetimin ayrılması için her türlü kolaylığı sağlayacağı bildirildi. Süper Lig’de ikinci devrenin kadrosuna yazılmayan 27 yaşındaki oyuncu lig ve Avrupa’da toplamda 18 maçta 745 dakika şans bulurken 1 gol, 1 asistlik performans ortaya koymuştu.

Haberin Devamı

TİAGO ÇUKUR OYNAMADAN GİTTİ

Transfer çalışmalarına devam eden Fenerbahçe bir yandan da kadroda düşünmediği isimlerle yollarını ayırıyor. Sarı-lacivertli kulübe 2022-23 sezonunda gelmesine rağmen A Takım formasını hiç giyemeyen Tiago Çukur bu kez de Roda’ya gitti. Hollanda II ekibi 21 yaşındaki futbolcu ile 2027 yılına kadar sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe de ayrılığı açıklarken, “Geçtiğimiz sezon Ümraniyespor’da forma giyen Tiago Çukur, geri alma opsiyonu kulübümüzde olmak üzere Hollanda ikinci ligi takımlarından Roda’ya transfer olmuştur. Futbolcumuza Roda’da sakatlıktan uzak başarılı bir kariyer diliyoruz” ifadelerini kullandı. 21 yaşındaki futbolcu, geçen sezon önce Beveren’e ardından sezonun 2. yarısında Ümraniyespor’a kiralık olarak gitmişti.

Haberin Devamı

Bu ayrılığın yanında Avusturya kampının bitiminde Teknik Direktör Jose Mourinho’nun kadroda düşünmediği isimler de netleşti. Sarı-lacivertli yönetim Umut Nayir, Rade Krunic, Miha Zajc, Luan Peres, Miguel Crespo, Ryan Kent, Joao Pedro ve Emre Mor için gelecek teklifleri değerlendirme kararı aldı.

Yazarlar