Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Hollanda şimdiye kadar hep çıkardığı forvetler ile nam salmıştır.Nistelrooy,Hoojdonk,Makaay gibi oyuncular şimdiye kadar hep Hollanda milli takımının yükünü çektiler.Ancak şu an için gözüken o ki Robben ve Sneijder in ceza sahası yakınında pres ile yaratıcılığı azaldığında,azaltığında Hollanda forvetleri de çaresizleri oynuyor.

Arjantin gerçekten çok sağlamcı bir taktikle oynadı.Geriye dönüşlerde hiç bir zaman işi laubaliliğe vurmadılar. Hollanda orta sahasının çalışkan isimlerine yerinde müdaheleler ile hiç boş alan bırakmadılar.Böyle olunca Arjantin tempo ile istediği gibi oynadı.

Haberin Devamı

Oysaki hızlı bir tempo en çok Sneijder gibi geniş alanda etkili ve koşan fizik gücü yüksek forvetleri olan Hollanda nın ekmeğine yağ sürecekti. İstediği gibi Kontra topları yaratamayan Hollanda zaman içerisinde Arjantin orta saha futboluna oyunun gidişatını bıraktı.

Arjantin de hücumda Messi gibi bir virtüöz' e rağmen verimsizdi. Lavezzi' nin çalışkanlığı zaman zaman Hollanda kalesini yoklasa da istedikleri pozisyonları bulamadılar. Sonunda maç penaltılara kaldığında ise Romero kalesinde adeta devleşti. Özellikle Sneijder in penaltısında ki zamanlaması ders olarak okutulmalı...

Maç uzatmalara gittiğinde aslında maçın yıldızı da belli olmuştu ; Cüneyt Çakır...Gerçekten kusursuz bir maç yönetti. Sürekli topun oyunda kalmasına dikkat etti,Gereksizce kartını çıkarmaktan uzak durdu. Oyuncular ile olan diyaloğu dışında, sürekli pozisyonların içinde kalması da çok olumlu idi.Kanımca Türk hakemliğinin son yıllarda yüz akı oldu.

Şimdi Finalde çok hazır bir Almanya ile kendisini yeniden bir kahraman arayacak olan Arjantin var.

Bakalım neler olacak...