Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Galatasaray için Bursaspor son haftalardaki form grafiğini irdelemek adına mükemmel bir rakipti. İki takımda çabuk oynamayı seven, oyunun temposunu düşürmeden ofansı tercih eden takımlar. Hal böyle olunca pozisyon zenginliği açısından şahane bir maç oldu.

Le Guen elindeki malzemeyi büyütebilmek adına Necit 'in ayrılmasına rağmen önemli transferler yapmaya çalıştı. Aslında Bursaspor 'un elinde Bakambu gibi bir forvet olabilseydi takıma son katılan Delarge ile müthiş bir ikili olabilirlerdi.

Fransız Teknik adam Elbette elinde ki Jorguera, Faty gibi oyunculardan da bir yandan yüksek verim almaya çalışıyor. İşi hiç kolay değil... Batalla gibi bir tane daha orta saha oyuncusu da takımda yok...

Haberin Devamı

Forvette Delarge ile Stancu'ya kanatlardan ısrarla top getirme çabaları maçın başında meyvesini verir gibi oldu. Stancu Gençlerbirliğinde bu tip topları pek boş geçmezdi ya ; bu sefer kendisi de topu ıskalamasına şaşırdı.

Galatasaray da Rodriguez herşeyi layıkıyla yapmaya çalışan bir oyuncu. Böyle olunca Belhanda ile yaptığı verkaçlar Belhanda'nın da birebirde yeteneklerini göstermesine neden oldu.

Younnes Biraz daha topla hızlandığında çok daha faydalı olacak Galatasaray'a

Bursaspor defansı ve kaleci Harun'un uyumu ve Galatasaray forvetlerinin önünü kapatma çabaları takdire şayandı.

Böyle bir dayanışma neticesinde kaptıkları topta uzun oynayarak Ekoko'yu topla buluşturdular. Onun sol kanattan açtığı orta biraz da şansın yardımı ile 3 Galatasaray'lı oyuncunun arasından Delarge ile buluştu. Delarge 'ın da en sevdiği şey bu tip toplar olunca gol kaçınılmazdı.

Bursaspor bu dakikalarda orta sahayı çabuk geçtiği her an tehlike yarattı. Tudor 'un özellikle orta saha da savunma direncini arttırması lazım. 2 takımı oyun stilleri benzeşince Galatasaray'lı oyuncular ilk kez zorlandılar.

Muslera bu dakikalarda Stancu'nun vuruşunu zorlukla kurtardı.

Tudor'un feghouli tercihi çok doğru bir karardı. Ceza sahası hemen dışından bulduğu gol jeneriklere birinci elden malzeme... İlk Onbirde yakın zamanda yerini alacak demektir bu..

Haberin Devamı

Golden sonra Yasin'in de oyunda sorumluluk almasıyla özellikle güçlü Bursa defansını aşmaya çalıştı Sarı kırmızılı takım. Tolga'nın son dakilarda bulduğu gol ise çalışkanlığının karşılığıydı.O noktalarda rakip defanstan dönen toplara en yakın futbolcu hep Tolga...

Galatasaray için şu an işler iyi gidiyor... Dün akşam Bursaspor da maçı kazanabilirdi. Bu gerçeği de görüp önümüzdeki maçlara hazırlanmalılar.