Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Aslında bu hafta içerisinde futbol adına konuşulacak çok şey var.Fenerbahçe ‘nin Manisa beraberliği sonrasında Kayserispor gibi çok güçlü bir takımı deplasmanda yenmesi, Trabzonspor ‘un İnter galibiyetinden sonra evinde Lille takımına karşı sönük bir oyun ortaya koyması,Beşiktaş ‘ın Stoke city karşısında güzel,göze hoş gelen ama etkisiz oyunu…

Önce Fenerbahçe ‘den başlayalım.Bu takımın eksikleri elbette var ancak yine de mücadele gücü ve konsantrasyonları üst düzeyde…Orta sahada özellikle Kayserispor maçında görüldü ki top kesen ve topu arkadaşlarına kazandıran bir oyuncu eksikliği hemen göze batıyor. Alex çok iyi niyetli ve hücumda yetenekli ama savunmada onun görevlerini paylaşabilecek oyuncu pek gözükmüyor.

Haberin Devamı

Ziegler sol kanada hareketlilik getirmiş.Bireysel yetenekleri çok üst düzeyde,paylaşımcı ve tam bir görev adamı. Bienvenue henüz alışma devresinde. İlerleyen günlerde kendine geleceği muhakkak.Ancak son maçta olduğu üzere Amrabat gibi çalım yeteneği üst düzeyde ve orta sahayı derinlemesine geçen oyuncular için Fenerbahçe defansı hazırlıksız yakalanabiliyor. Halen Bilica yı oynatmalarından alternatif bulamadıkları çok belli.

Mutlaka ama mutlaka iyi top kesebilen, ve sonrasında kanatlara oyubunu çabuk taşıyabilecek bir oyuncu orta sahaya katmalılar ya da eldeki oyunculardan çıkarmalılar. Stoch 'un adı transfer söylentileri ile anılırken özellikle..

Fenerbahçe iyi gidiyor, iyi… Üstelik taraftarı da belki yıllardır ilk defa takımının bu denli arkasında…

Trabzonspor ise ilk defa kendi evinde yokları oynadı. Alınan bir puan sevindirici.Ama özellikle maçın ilk yarısında rakibe sürekli pozisyon verdiler.Orta sahada Colman, Alanzinho ikilisinin oyuna verimlilik katamayışı Trabzonspor ataklarına yön veremedi.Adrian ‘ın oyuna girmesi ile bordo mavililer oyuna özellikle hücumda pozisyon zenginliği kattılar.Polonyalı bu sene ligin en iyi oyuncularından biri… İnanılmaz dripling yeteneği ve çalım kabiliyeti sayesinde pozisyonların hemen hepsinde kendini belli edebiliyor.Trabzonspor için büyük şans…

Haberin Devamı

Beşiktaş ise kazanabilirdi. Yerden ayağa oynama konusunda Beşiktaş orta sahası Simao haricinde Stoke city karşısında başarılı oldu. Fernandes ve özellikle sağ kanatta Queresma faydalı işler yaptılar. Onların da sorunu Carvalhal ‘in oyuna Holosko yu geç alması oldu. Holosko gibi bir forvetin varsa onu kenarda tutma lüksün yok. Milli takımda ve geçen sene çizdiği performans hele ki ortadayken… Beşiktaş kazanabilirdi. Ancak özellikle yan toplarda rakibe pozisyon vermeleri bu sonucu oluşturdu.Rüştü ve önünde oynayan oyuncuların belki de taktiksel anlamda daha donanımlı olmaları gerekiyordu.Ancak Beşiktaş bu futbolu oynadığı müddetçe hiçbir takım karşısında kolay maç vermeyecektir.Güzel günler ‘in Beşiktaş ‘ı beklediği kanısındayım.

http://twitter.com/#!/oguzakdeniz