Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Beşiktaş son günlerde arzu edilen futbolu oynamaktan uzak. Takım bir türlü ideal onbirini sahaya koyamıyor. Bir gün bakıyorsunuz forvet hattında taraftarın bile artık umudunu kestiği isimler.

Aslında Beşiktaş 'ın kadrosu dört dörtlük bir kadro. Ancak bu yeniden yapılanma sezon başında meydana gelmediği için zaafiyetleri de oldukça fazla.

Daha önce uzun uzun yazmıştık. Holosko gibi kapasitesi ve yeteneği tartışılmayacak bir santraforun gönderilmesi, Zapatochny gibi defansa istikrar ve alternatif sunan ve mücadelesi ile takım içinde herkesin sempatisini kazanmış bir defans oyuncusunun gönderilmesi gibi tavırlar elbette yanlıştı.

Takım uzun süre kadroya giremeyen ve ne yapacağı soru işaretleri ile dolu olan Ferrari'nin eline kalmış gözüktü. Elbette Cezayir asıllı İtalyan oynadığı oyun ve gördüğü kartlar ile beklentileri boşuna çıkardı. Böyle olacağı da aslında belliydi. Beşiktaş'ın yeniden toparlanabilmesi için defans blogunu şekillendirmesi ve bu blog ile uzun zamanda mücadele etmesi gerekicektir.

Haberin Devamı

Bugün Ulvi, Kadir, ve Gökhan Keskin' den oluşan defans blogunu hatırlıyorsak ve bunca yıl geçmesine ragmen saygımız da bir eksilme olmuyorsa bu onların tamami ile verdiği mücadeleye , oynadıkları oyuna bağlanabilir. Elbette Gordon Milne 'in defans blogunda oynamaya yapmadan bu oyuncuları harmanlayabilmesi de önemli.

Beşiktaş'ın daha önce en önemli sorunlarından birinin de kaleci olduğuna dikkat çekmiştik. Bunu yaparken beşiktaş defansının ve kalesinin aldığı sonuçlara ve başarı çizgisinin istatiktikler ile sanılanın aksine ümit vermediğine dayanarak anlatmıştık. Evet Cenk gerçekten çok iyi bir kaleci olucak. Bütün yetenekleri ile sahaya girdiği anda kendisini belli ediyor. Ancak mutlaka ama mutlaka çok iyi ve tecrübeli bir kalecinin yanında pişmesi gerekir. Bu isim için ağzınızdan Rüştü kelimesinin çıktığını duyuyorum.

Ancak Rüştü olağanüstü kariyerine rağmen uzun zamandır formsuz ve güçsüz. Bunu sahaya ilk 11 de çıktığı maçlarda net bir biçimde görebiliyoruz. Beşiktaş kalesine oyun da güven verecek , geriden oyunu kurma becerisine sahip ve taraftarın ona inanabileceği bir isim gerekli. Bugün Gaziantepspor 'da Karcemarkas veya 'Trabzonspor da Onur hem form durumları hemde yetenekleri ile nasıl kendi takımlarının defanslarına güven verebiliyorlarsa Beşiktaş'ın da bu soruna bir çözüm bulması gerekli.

Ve Beşiktaş Orta sahasının Mutlaka toparlanması gerekli. Deplasmanda ki Kiev maçında Queresma nın yokluğunda mücadele etmeye çalışan bir orta sahanın nasıl yaratıcılıktan ve üretkenlikten uzak durabildiğini gözlemledik. Beşiktaş'ın Portekizlileri biraz daha lige uyum sağlarlar sa gerçekten isabetli transferler.Ancak Bu alışma devresi geçene kadar Orta saha da tüm Futbolcuların Fabian Ernst gibi oynamaları gerekli.

Beşiktaş şu ana kadar istediği sonuçları alamamış olabilir. Klüp içerisinde veya taraftarın gözünde Antrenörün kredisi kalmamış olabilir. Ama bu büyük camia'nın yeniden eski günlerine dönebilmesi için gerçekten çok iyi bir kadrosu ve olağanüstü bir seyircisi var. Tıpkı Beşiktaş Tribünlerinden yankılanan eski bir şarkıda olduğu gibi. Çocuklar İnanın diyordu.

Haberin Devamı

Ben güzel günlerin geleceği inancındayım.