Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe kendi evinde Portekiz liginin son yıllarda yıldızı parlayan takımlarından biri ile oynuyor.Tamam.Kabul... Ancak bu Braga fubol kalitesi,yıldızları,oyun anlayışı ile Fenerbahçe den fersah fersah geride.

Buna rağmen takımda mücadele,tempo,pres hep bir şeyler eksik. Fenerbahçe ' nin forveti ve orta sahası arasında bir şeyler kopuk. Genelde kanatlar üzerinden Caner ve Volkan ile gelmeye çalmıştı Fenerbahçe.Ancak rakip takımın da yapısı Fenerbahçe ile hemen hemen aynı. Kuvvetli bir santraforları olmamasına rağmen defansı son derece sağlam.

Haberin Devamı

Üstelik orta sahada eski Bursaspor lu Josue ( ki Bursa da kalmalıydı bana göre ) ve Rafa Silva son derece yaratıcı ve topla hakimiyeti kuvvetli oyuncular. Ancak bu iki oyuncu bile Ahmet Hassan ' ı bir türlü oyuna sokamadı. Oysa ki bu takımda bir zamanlar oynamış Gekas ya da Sportingli Slimani olsa Kjaer ,Alves ikilisi yorgunluktan bitap düşerdi.

Gel gelelim... Sağ Kanatta Gökhan ' ın yokluğunda duran hücum gücü ve orta alanda Nani ile Diego nun eksikliğinde dönen toplar zamanı geçirdi de geçirdi.

Oysaki bu maça mutlaka Fernandao ile girmeliydi takım. Belki hantal belki çok basit hatalar da yapıyor ama güçlü ve şutları çok etkili. Van persie yi izlerken ki ; '' sezon geneline bakarsak bir çok maçta da takımın kurtarıcısı oldu.'' neden istekli durmadığını,pozisyonları zorlarken bile daha etkili olması gerektiğini gözlemlemek zor değil.

Oysaki aynı Persie Manchester da Premier ligin tozunu atıyordu. Çok ça top almadığını kabul etmeliyiz. Çünkü zaten ortasaha dan birbirine uzak oynayan futbolcuların arasından yaratıcı bir topla buluşması da zor. Willi Bolly ve Vukcevic bu alanda müthiş koşan ve yardımlaşan isimlerdi dün gece...

Sonunda etkisiz ve donuk geçen bir futbolun ardından Mehmet kendi başına bir pozisyon yarattı ve Valencia günlerine bir anda geri döndü. Lokomotif maçında oynadığı futbol,dün oynadığı oyun... Hakikaten takımın en iyisiydi. Fenerbahçe ' nin Şener ' in kanadına ve Ozan Tufan ' ın yanına güçlü isimler monte etmesi şart. Yoksa gerçekten işi zor..Belki de Perreria Mehmet ' i santrafora koyar bir daha ki maçta...