Almanya BundesligaNuri Şahin, Borussia Dortmund'da dümene geçti! Takım hava yakaladı

Nuri Şahin, Borussia Dortmund'da dümene geçti! Takım hava yakaladı

25.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Leverkusen’de Alonso, Stuttgart’ta Hoenes ve Bayern’de Kompany ile dikkat çeken Almanya’daki genç teknik adam furyasına Borussia Dortmund da Nuri Şahin ile katıldı. Schlotterbeck’e göre Türk çalıştırıcı yönetiminde tüm takım istekli ve iyi durumda.

Nuri Şahin, Borussia Dortmundda dümene geçti Takım hava yakaladı

Antalyaspor’da geçirdiği dönemin ardından Borussia Dortmund’un yolunu tutan Nuri Şahin, Bundesliga’da yeni sezon başlarken ülkede manşetleri süsledi. Kırmızı-beyazlılarla yolları ayırdıktan sonra geçen sezon önce Edin Terzic’in yardımcısı olarak Ruhr ekibinde göreve başlayan genç teknik adam, ardından teknik direktör olarak görevini sürdürmeye başlamıştı.

Haberin Devamı

Türk çalıştırıcının a takımın başında işe koyulması, Almanya’da sürmekte olan genç teknik adam trendinin de bir halkası oldu. Nuri Şahin yalnızca 35 yaşında takımın başına geçti. Genç bir teknik adamın kulübede olması sadece Dortmund’da olan bir durum da değildi. Bayer Leverkusen’in teknik direktörü Xabi Alonso 42, Stuttgart’ın hocası Sebastian Hoenes 43 ve Bayern Munih’in yeni teknik patronu Vincent Kompany 38 yaşındaki isimler olarak öne çıkıyor. 

Alman basınına göre Nuri Şahin genç yaşına karşın kulüpte ve oyuncular arasında büyük saygı görüyor. Sarı-siyahlıların 24 yaşındaki savunma oyuncusu Nico Schlotterbeck’in hocası hakkındaki şu sözleri bu duruma kanıt olarak gösteriliyor: ‘Nuri Şahin yönetiminde takım gayet iyi durumda görünüyor. Şahin antrenmanda çok şey gösteriyor, dün sahada çok fazla yoğunluk vardı. Çok uzun bir süre antrenman yaptık, çok fazla ateş vardı ve çocukların hepsi istekli çünkü herkes kendini kanıtlamak istiyor.’ 

Haberin Devamı

Bayern Münih efsanesi Oliver Kahn, bir bütün olarak genç teknik adamlar furyasını yorumladığı değerlendirmesinde bu isimlerin genç oyuncularla iletişiminin daha iyi olmasının bir avantaj olarak görüldüğünü belirterek “Genç antrenörler taze ve boş sayfalar. Yaşlı meslektaşların her zaman kadroya ve kulübe tam olarak uymayan noktaları var. Genç antrenörlerin genç oyunculara daha uygun olduğuna inanılıyor” diyor ancak Carlo Ancelotti örneğinde, yaşlı isimlerin de kritik durumlardaki karar alıcılığının faydalarının ortada olduğunu belirtiyor.  

FRANKFURT'U YENDİ, ÖVGÜLERİ TOPLADI

Bundesliga’nın ilk haftasında Nuri Şahin yönetimindeki Borussia Dortmund evinde Eintracht Frankfurt’u 2-0 mağlup etti. İlk lig sınavına çıkan teknik patron Nuri Şahin, böylece üç puanlı iyi bir başlangıç yaptı. Sarı-siyahlıların golleri 72 ve 90. dakikalarda Jamie Bynoe-Gittens’ten geldi. 

Şahin’in 59’da oyuna soktuğu Gittens maçın kaderini çizerken, bu oyuncu değişikliği nedeniyle Dortmund hocasına da övgü dizildi. Alman basınındaki haberlerde ‘Nuri Şahin’in şekeri’, ‘Şahin’in takıma hediyesi’ ifadeleri kullanıldı. Takımdaki atmosferin Jürgen Klopp dönemindeki kadar iyi olduğunun altı çizilen Dortmund’da iyi gidişat kupa maçında başlamıştı. Phönix Lübeck karşısında Borussia Dortmund geçtiğimiz günlerde sahadan 4-1’lik galibiyetle ayrılarak tur atlamıştı.

Haberin Devamı

TAÇ ÇALIŞMASI 

Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon final oynamasına rağmen Bundesliga’da istediği sonuçları alamayan Borussia Dortmund’da teknik direktör Nuri Şahin antrenmanlarda en ince ayrıntıların üzerinde duruyor. Topun kendilerinde kalmasını isteyen teknik direktör taç atışları için özel antrenmanlar yaptırıyor. 

Oyuncularından topa sahip olmalarını isteyen Şahin’in, topun kontrolünün kendilerinde kalmasını istemesinin bir parçası olarak bu atışları kullandırttığı ve üzerine titrediği konuda bu yüzden özel çalışmalar yaptırttığı ifade ediliyor. 

Futbolcu olarak bir çok rekorun altına imzasını attığı Borussia Dortmund döneminde sarı-siyahlı formayı 274 kez giyen Nuri Şahin, şimdi eski yuvasında teknik adam olarak başarıyı kovalıyor.