FenerbahçeNihat Kahveci'den Sebastian Szymanski çıkışı! 'O golü nasıl kaçırırsın'

Nihat Kahveci'den Sebastian Szymanski çıkışı! 'O golü nasıl kaçırırsın'

29.09.2024 - 22:23 | Son Güncellenme:

Eski futbolcu Nihat Kahveci, Fenerbahçe'nin Antalyaspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ettiği maçı değerlendirdi.

Nihat Kahveciden Sebastian Szymanski çıkışı O golü nasıl kaçırırsın

Süper Lig'in 7'nci haftasında Fenerbahçe, Antalyaspor'a konuk oldu. Müsabaka, konuk takım Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin 3 puanla kapattığı müsabakayı eski futbolcu Nihat Kahveci değerlendirdi. Nihat Kahveci'nin Sebastian Szymanski ve Jose Mourinho ile ilgili kullandığı ifadeler ön plana çıktı.

Sebastian Szymanski'nin performansına dikkat çeken Nihat Kahveci, "Normal olmayan bir durum var bende. Herkes değişiyor; Sebastian Szymanski abimiz, kardeşimiz değişmiyor. Bugün yine 85 dakika sahada durdu. Sebastian Szymanski'nin hiçbir zaman koşmasına, mücadelesine bir şey dedim mi? Bugün de koştu, mücadele etti. Hatta ilk gol öncesi oradaki mücadeleyle topu kapıp Fred'e veren Szymanski. Ama Szymanski sen on numara pozisyonundaysan, senden daha çok pozisyona girmeni, daha çok asist yapmanı beklerim. Geçen sene yaptığın için... Bugün bana 2'nci dakikada 'top geçti, geçmedi' konuşuruz ama onun öncesinde herhangi bir futbolcunun o golü kaçırma ihtimali var mı? Sağ ayak da olsa, sol ayak da olsa, kafayla bile yerde... Nerede olursan ol, o golü nasıl kaçırırsın, o topu ağlarla nasıl buluşturamazsın" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Jose Mourinho'nun henüz etki gösteremediğini vurgulayan Nihat Kahveci, "Fenerbahçe'nin bu kadar kötü oynamaya hakkı yok. Sen, Antalya'yı zaten yenersin. Erol Bulut'la git yenersin, Cocu'yla git yenersin, İsmail Kartal ile yenersin ama sen ne oynuyorsun Mourinho ile? Bunu artık her maçtan söylüyoruz. Bugünkü Fenerbahçe'de 'pozitif anlamda şu farklılığı gördüm' desin ya biri. Ben göremiyorum hiçbir farklılık. Mourinho sezon başında ilk Lugano maçlarında, 'Milli takıma giden oyuncular var. Transferler daha gelmedi, devamlılık yok' dedi. Kaç hafta geçti, senin idmanını yedi takım geriye gidiyor. Bırak oyununu, fizik olarak da geriye gidiyor. Basan oyuncuların sayısı azaldı sahada" ifadelerini kullandı.

İsmail Yüksek'in oyundan alınmasına değinen Nihat Kahveci, "İsmail Yüksek, son iki maçtır kötü oynuyor. Adın Szymanski olsa değiştirmez Mourinho seni. Sezon sonuna kadar oynarsın. Mourinho, Szymanski konusunda inatçı" yorumunda bulundu.

Dusan Tadic'in performansını beğenmediğini belirten Nihat Kahveci, "Bana göre Amrabat, 6 numara değil stoperlerin arasında libero oynuyor. Tadic klas gol atmasına rağmen hiç beğenmedim performansını. Fenerbahçe, ligimizde en kötü oynayan takımlardan biri" dedi.

Haberin Devamı

Karşılaşmadaki hakem kararlarına dikkat çeken Nihat Kahveci, "Gol çizgisi teknolojisini neden getirmiyorsunuz? Neden tartıştırıyorsunuz insanları. Direk hizasından baktığımda bana göre gol değil. Gol teknolojisi olsa insanlar görüp anlayacak. O golü atamamayı nasıl başardın Szymanski? Dzeko'nun pozisyonu bence net penaltı. Kaynadı gibi geldi bana. VAR'a göre yüzde 100 kanıt istiyor değil mi? Dzeko'nun pozisyonunda kanıt var. VAR çağırmalıydı" şeklinde konuştu.