FenerbahçeNihat Kahveci'den Jose Mourinho'ya tepki! 'Aklım almıyor, anlamıyorum'

Nihat Kahveci'den Jose Mourinho'ya tepki! 'Aklım almıyor, anlamıyorum'

20.10.2024 - 22:37 | Son Güncellenme:

Eski futbolcu Nihat Kahveci, Samsunspor maçından sonra Jose Mourinho'nun yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Süper Lig'in 9'uncu haftasında Fenerbahçe, Samsunspor deplasmanından 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe'nin Samsunspor maçındaki beraberliğini Nihat Kahveci değerlendirdi.

Haberin Devamı

Eski futbolcu Nihat Kahveci, Fenerbahçe'nin yıldızı Mert Müldür'ün performansı hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. Nihat Kahveci'nin Jose Mourinho'nun açıklamalarına tepkisi ön plana çıktı.

Fenerbahçe'de Mert Müldür'ün performansını eleştiren Nihat Kahveci, "İşin defansında, bugün Fenerbahçe'nin en iyi stoperi Dzeko'ydu. Kesilen ortaların hepsini ilk yarıda Dzeko çıkardı. Bir Mert Müldür olayı var, bu çocuğa ne oldu? Bright Osayi Samuel neden kadroda yok? Sakatsa, açıklama yaptılarsa ben bilmiyorum. Mert Müldür'ü izlediğimde... Çok iyi bir Avrupa Şampiyonası geçirdi ama o günden sonra Fenerbahçe'de beklenen oyunu oynamadı. Ona rağmen bugün kritik bir müdahalesi var, Amrabat'ın kritik bir müdahalesi var. Fenerbahçeli taraftarlar, özellikle 2-1 öne geçtikten sonra yine bir rakibe geri dönüş imkanı verip 2 puan bırakmaya üzgünlerdir. 'Mourinho'ya konuşuyorsunuz' gibi eleştirileri de artık bir tarafa bırakalım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli takımda hücum aksiyonlarına dikkat çeken Nihat Kahveci, "Geçen senenin en iyi orta sahası şeklinde konuştuğumuz Fred ve ön tarafa gitmeyen bir Amrabat'la ve Szymanski'yle oynadığında... Biri de kaysın oraya. Kostic'in 2 tane asistini yediler. Jose Mourinho, Kostic'i çıkardı ama sarı karttan dolayı mı çıkardı bilmiyorum. Rakip kaleye çabuk gittiği için Maximin'i aldı ve Maximin'le de karşılığını aldı. Kasımpaşa maçındaki gibi kalitesini sundu, şık bir gol attı. Fenerbahçe'den döneni hemen alan, rakibini çıkartmayan bir oyun beklersin ama bugün de görmedik. 'Mourinho'yu eleştiriyor' diyenler de desin, ben sizin iyiliğiniz için konuşuyorum" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe taraftarlarına mesaj gönderen Nihat Kahveci, "Son 10 yıldaki Fenerbahçe taraftarına Allah sabır versin. Mourinho da geldi, yine bir oyun gücü yok. Daha ne olacak, Guardiola mı gelecek" şeklinde konuştu.

Kontraspor'da yorumlarda bulunan Nihat Kahveci, Jose Mourinho'nun basın toplantısı açıklamalarının ardından şu sözleri dile getirdi:

"Ben çıkıyorum yayından ya! Nasıl zor bir hafta, 15 gün ara vardı ya! Allah'ını peygamberini seversen, bu adam milli takıma gitmeyen oyuncuların olduğu takımlarda mı çalıştı ya? Bu adamın çalıştığı Real Madrid'de, Roma'da, Porto'da, Manchester United'da, Inter'de ve Tottenham'da kaç kişi milli takıma gidiyordu? Yapma Mourinho, bu açıklamayı ben kabul edemem. Osasuna'dan mı geldi Mourinho? Bu açıklamayı ben kabul edemem, gerçekten ben şu an şokum. Saydığım takımlarda altyapıdan oyuncu çağırıyordu antrenmana çıkarıyordu milli aralarda."

Haberin Devamı

İrfan Can Kahveci tercihi üzerinden Jose Mourinho'ya eleştirisini sürdüren Nihat Kahveci, "Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusu İrfan Can Kahveci 20 dakika süre aldığında şükreder hale geldi. Aklım almıyor, anlamıyorum bu tercihi. İrfan Can Kahveci oynar" şeklinde konuştu.

Gidişatın iyi sinyaller vermediğini belirten Nihat Kahveci, "Fenerbahçe taraftarı, ön tarafta keyifli futbol sever. Mourinho kupayı alırsa alkışlarız ama gidişat onu göstermiyor. Mutluysa Fenerbahçeli taraftarlar ben bilmiyorum" dedi.