Haberin Devamı

Galatasaray, erteleme maçında Gaziantep’i de rahat geçti, 5 maçtan 5 galibiyet çıkararak, puan farkıyla liderliğe geçti. Barış Alper ile perdeyi açan Cim-Bom, Yunus Akgün ile ikiledi. Batshuayi, Aslan’ın gollerini bitirdi. 81’de konuk takımdan Furkan, orta sahadan attığı golle 90 dakikayı süsledi.
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off maçı nedeniyle ertelenen Gaziantep maçında da hata yapmadı ve doludizgin yoluna devam etti. Cim-Bom, erteleme maçında Gaziantep FK’yı 3-1 yendi ve üst üste 5. maçını da kazandı. Okan Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılılar, zorlanmadan 3 puana ulaşırken, Fenerbahçe derbisi öncesinde kayıp olmaması moralleri artırdı.
Statü gereği, iki yeni transferi Victor Osimhen ve Ismail Jakobs’u sahaya süremeyen Buruk, Berkan Kutlu ve Michy Batshuayi’ye görev verdi. Doğrusu Batshuayi de bir gol, bir de Yunus’a verdiği asistle kendine güvenenleri yanıltmadı. Ayrıca Barış Alper Yılmaz da kusursuz bir gösteri sundu.
Karşılaşma, Galatasaray’ın müthiş baskısıyla başladı. 11’de perdeyi Barış Alper Yılmaz açtı. Mertens’in pasında Barış sert bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0.
26’daki organize atakta Basthuayi topu son olarak Yunus’a bıraktı. Genç futbolcu topu düzeltip düzgün bir şutla farkı ikiye çıkardı: 2-0.
76’da Barış’ın nefis pasında Batshuayi’ye yakın mesafeden sadece dokunmak kaldı: 3-0.
81’de Furkan, Muslera’nın öne açıldığını gördü ve orta sahadan aşırtma golü attı: 3-1.
Tribünler de bu golü alkışladı. Maç bu skorla sonuçlandı.