DiğerNe umduk, ne bulduk!

Ne umduk, ne bulduk!

15.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Olimpiyattaki en önemli madalya umutlarımızdan Selçuk Çebi, ikinci turda elenerek herkesi şaşırttı.

Ne umduk, ne bulduk

TAYFUN BAYINDIR - RİO 2016

Haberin Devamı

Rio 2016’da Türkiye adına başarı kazanması beklenen Milli güreşçi, derece alamadı. Güreş müsabakalarının başladığı günde grekoromende sahne alan Selçuk Çebi, sürpriz bir yenilgiyle oyunlara havlu attı.

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda güreş müsabakaları dün başladı. Carioca Arena’da düzenlenen güreş müsabakalarının ilk gününde Türkiye adına Selçuk Çebi yarıştı. Erkekler grekoromen stil 75 kiloda mücadele eden milli güreşçi, ikinci turda Hırvat Bozo Starcevic’e 3-1 yenilip, elendi. Müsabaka boyunca gergin ve yorulmuş gözüken Çebi’nin performansı şaşkınlık yarattı.

Çebi, Starcevic’e kaybettikten sonra diğer müsabakaların sonuca göre repesaj hakkını bekledi. Ancak milli sporcumuzu eleyen Hırvat güreşçi de Rus rakibine kaybedip finale kalamayınca istemediğimiz senaryo gerçekleşti.

Haberin Devamı

İkinci turda mağlup olan Selçuk Çebi, repesaj hakkını kaybetti ve olimpiyatlara erken veda etti. Daha önce kariyerinde 3 kez Dünya şampiyonluğu elde eden 34 yaşındaki sporcumuz, altın umuduyla geldiği Rio’da büyük hayal kırıklığı yaşadı. Güreş müsabakalarında Türkiye’nin altın madalyada favori olarak gördüğü Çebi’nin erken vedası moralleri de bozdu.

Oyunların başlamasından bu yana sadece bir kez halterde Daniyar İsmayilov ile kürsüye çıkıp, madalya kazanan Türkiye, en önemli umutlarından birinde beklemediği bir sonuç aldı.

Brezilya yaramadı

Türkiye’nin güreş dalındaki en önemli umutlarından olan Selçuk Çebi, Rio Olimpiyatları’nda şanssızlık yaşadı. 34 yaşındaki milli sporcu, daha önce 2009, 2010, ve 2015 yıllarında grekoromen stil 74 kiloda dünya şampiyonlukları kazanmıştı. Özellikle geçen yıl ABD’de gösterdiği unutulmaz performansla akıllara kazınan Çebi, Rio için beklentileri artırmıştı.

Üzücü veda

Güreşte en başarılı sporcularımızdan biri olan Selçuk Çebi, kariyerine üzücü bir son nokta koydu. Daha önce olimpiyatların ardından emekliye ayrılacağını duyuran Çebi, Rio’daki başarısızlığın ardından istemediği bir veda yaşadı.