Yaz OlimpiyatlarıNBA yıldızları para için değil, ulusal gurur için oynadı!

NBA yıldızları para için değil, ulusal gurur için oynadı!

12.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

2023 Dünya Kupası’nı dördüncü bitiren ABD, basketbolda incinen gururunu olimpiyat altınıyla onardı. Bir daha böyle bir hezimetin yaşanmaması sözünü vererek bir araya gelen, yıllık kazançları 50 milyon dolarlara yakın NBA yıldızları bu kez para değil, ulusal gurur için oynadı.

NBA yıldızları para için değil, ulusal gurur için oynadı

Paris 2024 basketbol finalinde Fransa’yı yenen ABD altın madalyanın sahibi oldu. Amerika basketbolda üst üste beşinci, toplamda on yedinci olimpiyat şampiyonluğunu yaşadı. Kevin Durant dört olimpiyat madalyası kazanan tarihteki ilk basketbolcu oldu.

Haberin Devamı

Yıldız isimlerle kurulu şampiyon kadronun başarısı yankı uyandırdı. Alman Bild gazetesi “LeBron James, Steph Curry ve Kevin Durant liderliğinde lüks bir kadro oluşturdular. Muhtemelen tüm zamanların en iyi Olimpiyat takımı. 1992 veya 2012’deki ABD takımlarından bile daha iyi” değerlendirmesini yaptı.

ÇEREZ PARASI ÖDÜL

2023 Dünya Kupası’na ABD, önemli yıldızlarından yoksun katılmış ve dördüncü olmuştu. Bu sonucun, basketbolun bir numaralı ülkesine bir utanç yaşattığı, süperstarlarının böyle bir şeyin bir daha asla olmaması sözünü vererek bir araya geldikleri belirtildi.

NBA’de 50 milyon dolara yakın yıllık kazancı olan yıldız basketbolcular, ulusal gurur için sahaya çıkarken başarılı sonuçlara imza attı. ABD Olimpiyat Komitesi tarafından bir önceki olimpiyatlarda, altın madalya kazanıldığı durumlarda oyuncu başına 37 bin 500 dolarlık ödeme yapılmıştı.

Haberin Devamı

"GÜMÜŞ MADALYA ALSAK UTANIRDIK"

ABD Koçu Steve Kerr, dünyanın en büyük yıldızlarının bencil oynamak yerine takımları için oynadığına işaret etti. Kerr “En müthiş oyuncu grubuna sahibiz. Turnuva boyunca hepsi de bencillikten uzaklardı. Gümüş madalya alması durumunda taraftarlarını utandıracak dünyadaki tek takımız herhalde. Bu bizim üzerimizdeki ama aynı zamanda sevdiğimiz baskı” dedi.

MVP LEBRON'A ALTIN AYAKKABI

Olimpiyatların asist kralı olan LeBron James, takımının altın madalya mücadelesine ayağında ‘altın’ ayakkabılarla çıktı. Ayağındaki altın ayakkabılarıyla gecenin sonunda boynuna da altın madalyayı takan yıldız forvet, Londra ve Rio’nun ardından üçüncü olimpiyat şampiyonluğunu elde etti. Turnuvada maç başına 14.2 sayı, 6.8 ribaunt, 8.5 asist ortalamalarıyla en değerli oyuncu seçildi.

GÖRKEMLİ SONA ERDİ

Paris’in ev sahipliğinde Seine Nehri’ndeki açılışla iki hafta önce başlayan 2024 Olimpiyatları, dün gece Stade de France’da gerçekleşen kapanış töreniyle sona erdi.

Seremoni, bu oyunlarda dört altın madalya kazanan Fransa’nın yüzme kahramanı Leon Marchand’ın Paris’in merkezindeki kazandan Olimpiyat meşalesini alıp stada getirmesiyle başladı. 10 bine yakın sporcu sahaya kurulan sahnenin etrafında konuşlanırken, yüzlerce sanatçı gösterilerde görev aldı.

Haberin Devamı

BAYRAK LOS ANGELES'A GEÇTİ

IOC Başkanı Thomas Bach kapanış töreninde yaptığı konuşmada ‘Bu olimpiyat oyunları dünyaya ilham kaynağı oldu. Tam cinsiyet eşitliğinin sağlandığı ilk olimpiyatlardı. Paris’teki olimpiyat yeni bir dönemin başlangıcı’ dedi.

Olimpiyat Marşı’nın çalınması ve bayrak değiş-tokuş seremonisiyle tören sona erdi. Paris Belediye Başkanı, ünlü cimnastikçi Simon Biles ile alana gelen oyunların 2028’deki ev sahibi Los Angeles belediye başkanına bayrağı devretti.