Türkiye Haberleri Mert Günok'tan kritik kurtarışlar! Şaşkınlığını gizleyemedi: 'Oğlum Merto, nasıl çıkardın?'

Mert Günok'tan kritik kurtarışlar! Şaşkınlığını gizleyemedi: 'Oğlum Merto, nasıl çıkardın?'

03.07.2024 - 07:11 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024'ün son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya geldi. Ay-Yıldızlılar sahadan 2-1 galip ayrılırken Mert Günok kurtarışlarıyla maç damgasını vurdu. Azerbaycanlı spikerin Mert Günok'un son dakikadaki kurtarışına olan tepkisi ise gündem oldu. İşte detaylar...

Mert Günoktan kritik kurtarışlar Şaşkınlığını gizleyemedi: Oğlum Merto, nasıl çıkardın

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya ile kozlarını paylaştı. Milliler, Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Ay-yıldızlılar, çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARIDA AVUSTURYA BASKISI

Millilerimiz, ilk dakika içerisinde Merih Demiral'ın kaydettiği golle karşılaşmada öne geçmeyi başarmıştı. İlk yarıda başarılı bir oyun ortaya koyan Milli Takımımız, ikinci yarıya kontrollü başlarken skor dezavantajı bulunan Avusturya, baskılı bir başlangıç yaptı.

Avusturya'nın yakaladığı pozisyonlarda sahneye çıkan isim kalecimiz Mert Günok oldu.

MUHTEŞEM KURTARIŞ!

Gürcistan ve Çekya maçlarında yaptığı kritik kurtarışlarla galibiyetlerimizde pay sahibi olan Mert Günok, Avusturya karşısında da kalesinde devleşti. 51. dakikada Stefan Posch'un savunmamızın arkasına attığı topta Marko Arnautovic, kaleciyle karşı karşıya kaldı.

Mert Günoktan kritik kurtarışlar Şaşkınlığını gizleyemedi: Oğlum Merto, nasıl çıkardın

Deneyimli golcünün vuruşunda Mert Günok, yaptığı kritik kurtarışla Millilerimizi önde tutmayı başardı. Sonrasında da Millilerimiz, 59. dakikada Merih Demiral ile farkı 2'ye çıkardı.

Haberin Devamı

SON ANLARDA DA SAHNEYE ÇIKTI

Avusturya, 66. dakikada farkı 1'e indirmesinin ardından kalemizde tehlike yaratmaya başladı. Ancak Mert Günok Avusturya'ya adeta duvar ördü.

Maçın son dakikalarında tecrübeli kaleci Baumgartner'in yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunu muhteşem bir şekilde kurtardı ve gole izin vermedi.

Mert Günoktan kritik kurtarışlar Şaşkınlığını gizleyemedi: Oğlum Merto, nasıl çıkardın

'İLAHİ MÜDAHALE'

Mert Günok'un kurtarışı Azerbaycan'da da gündem oldu. Maçı canlı yayınlayan Azerbaycan kanalında spiker şaşkınlığını gizleyemedi ve 'İnanılmaz refleks, ilahi müdahale!' ifadelerini kullandı.

MERİH DEMİRAL: NASIL ÇIKARDIN?

Mert Günok'un yaptığı kurtarış, Ay-Yıldızlı oyuncularımızı da fazlasıyla şaşkına çevirdi. Merih Demiral da Mert Günok'un kurtartışına inanamadı ve son düdükle birlikte hemen takım arkadaşının yanına gitti.

O pozisyonla ilgili olarak Mert Günok'la konuşan Merih Demiral "Oğlum Merto, nasıl çıkardın? Allah çarpsın…" ifadelerini kullandı.

'AHTAPOT MUSUN ÖRÜMCEK MİSİN?'

Öte yandan Mert'in kurtarışı sonrası canlı yayında spiker 'Ahtapot musun, örümcek misin? Harikasın Mert' sözleri gündem oldu.

Haberin Devamı

'KONUŞMAKTA ZORLANIYORUM'

Milli futbolcu Mert Günok, Avusturya maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Çok güzel bir galibiyet olduğunu belirten Mert Günok, "Konuşmakta zorlanabilirim. Çok güzel bir galibiyet oldu. Duasını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Turnuvada sonuna kadar gitmek istediklerini dile getiren Mert Günok, "Daha yolumuz uzun. İnşallah sonuna kadar gideceğiz. Bu galibiyet bizi moral olarak üst seviyeye çekti. İnşallah devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mert Günok'un son dakikada yaptığı kurtarış hakkında Merih Demiral, "Mert abi muhteşem top çıkardı. Bütün arkadaşlarıma helal olsun" diye konuştu.

Yazarlar