Mert Aydın

Mert Aydın

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

S on 35-40 yılın meselesi Avrupa Süper Ligi. Taa 80’lerde büyük kulüpler, kendi aralarında bir lig düzenlemenin peşindeydi. Ivır zıvır olarak gördükleri ülkelerin takımlarıyla oynamak istemiyorlardı. İşte bu durumu göz önüne alan UEFA, kadim Avrupa kupaları formatını bozup Şampiyonlar Ligi’ni başlattı 90’ların başında.
Önce şampiyonların katıldığı turnuva bir süre sonra büyük liglerin 4’üncülerinin bile sahne aldığı bir turnuva halini aldı. Ama büyük kulüpler, bununla da tatmin olmadı. Son dönemde Real Madrid liderliğinde bir isyan projesi başlattılar. Ancak o da özellikle İngiliz ve Alman kulüplerinin geri çekilmesiyle bastırıldı. UEFA, büyük takımların birbiriyle daha fazla maç yapması için yeni bir format uydurdu. Ve bu format bu sezon uygulanmaya başlanıyor.
Yeni sistemde 1. torbadaki takımlar bile kendi torbalarından iki takımla oynuyor. Yeni sistemin kura çekiminin ardından bir göz atalım önümüzdeki maçlara...
İsyankarların reisi, son Avrupa şampiyonu Real Madrid istediğini almış gibi görünüyor. Çünkü ilk torbadan geçen sezon finalde yendiği Borussia Dortmund ve Liverpool ile oynayacaklar.
Milan, Atalanta ve Lille de cabası. Bakalım bu yeni format, Şampiyonlar Ligi’nin tezenesine nasıl gelecek?
Manchester City ise Inter ve Paris Saint Germain’i çekti ilk torbadan. Juventus deplasmanı da ikinci torbanın hediyesi. Guardiola ve öğrencilerinin yola devam edeceğini düşünmek en mantıklı fikir. Vincent Kompany ile birlikte yeni bir maceraya atılan Bayern Münih’in kurası futbolseverler adına ağız sulandırıcı. Paris Saint Germain, Barcelona, Benfica, Aston Villa. Eminim kulüpte kurada boy gösteren yöneticilerin uğursuzluğuyla ilgili espriler yapılıyordur.
Ya Paris Saint Germain’e ne demeli? Mbappe’nin gidişinin ardından Manchester City, Bayern Münih, Atletico Madrid ve Arsenal çekmek. İlginç olacak doğrusu.
Hem Barcelona’yı hem Real’i çeken Nuri Şahin’in Dortmund’u; Liverpool, Inter, Juventus ve Atletico çeken Leipzig. Yeni format karşımıza acayip eşleşmeler çıkarıyor. Tabii puan hesaplamasında son 2-3 maç değişik istekleri barındıracak. Hep beraber göreceğiz yaşanacakları bu ilk deneyde.