07.01.2016 - 14:16 | Son Güncellenme:
Mersin (AA)
Mersin temsilcisi, 28 yıllık hasretin ardından Süper Lig'e yükseldiği 2011-2012 sezonundan bu yana, teknik direktörler Nurullah Sağlam, Giray Bulak, Hakan Kutlu, Yılmaz Vural, Rıza Çalımbay, Mesut Bakkal ve Bülent Korkmaz ile çalıştı.
Mersin İdmanyurdu, Süper Lig'de yıllar sonra mücadele ettiği 2011-2012 sezonunu teknik direktör Nurullah Sağlam yönetiminde geçirdi. 2012-2013 sezonunun 16. haftasından sonra, kötü gidişat nedeniyle takımın başına Giray Bulak getirildi. Bulak yönetiminde de beklenen sonuçlar gelmeyince, takım Hakan Kutlu'ya emanet edildi.
Kutlu yönetiminde 2012-2013 sezonunda 1. Lig'e düşen Mersin İdmanyurdu, 2013-2014 sezonuna da aynı teknik adamla başladı. Özellikle sezonun ikinci yarısındaki inişli çıkışlı performans ve maddi kriz, teknik direktör ve futbolcularla sorunlar yaşanmasına neden oldu. Takımın başına ligin bitimine 10 hafta kala Yılmaz Vural getirildi.
Hakan Kutlu, o dönem yaptığı açıklamada, alacaklarının bir kısmından fedakarlık yapmasına rağmen şahsına ve ekibine ödeme yapılmadan, sözleşmesinin tek taraflı feshedildiğini ifade etmişti.
Vural'ın ayrılığı şok etti
Yılmaz Vural yönetiminde play-off'a kalınması nedeniyle suların durulduğu takımda, huzurlu ortam fazla sürmedi.
Play-off yarı finalde Orduspor'u eleyip finalde Samsunspor ile eşleşen Mersin ekibinde, final karşılaşması öncesinde kentten ayrılan Vural'ın görevineson verildi.
Vural, düzenlediği basın toplantısında, parasını alamadığı için ayrıldığı yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu, sağlık problemleri nedeniyle İstanbul'a gittiğini belirtmişti.
Final öncesi, futbolcuların isteği üzerine takımın başına tek maçlığına yeniden Hakan Kutlu getirildi. Kırmızı-lacivertli ekip Kutlu yönetiminde, Samsunspor'u yenerek Süper Lig'e yükseldi.
Transfer yasağı ve ekonomik sorunlar
Yeni bir sayfa açmak isteyen Mersin İdmanyurdu, 2014-2015 sezonuna teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde başladı.
Çalımbay ile başarılı bir sezon geçiren kırmızı-lacivertliler, Süper Lig'i 47 puanla 7. sırada tamamladı.
Eski kalecisi David Bicik'in alacakları nedeniyle FIFA'nın iki dönem transfer yasağı getirdiği takıma takviye yapılamaması ve ekonomik kriz nedeniyle oyuncularla yaşanan sorunlar, Çalımbay ile yönetim kurulunun arasını açtı.
Çalımbay'ın takımdan ayrılmasından sonra 2015-2016 sezonu öncesi teknik direktörlüğe Mesut Bakkal getirildi. Alınan üst üste kötü sonuçlar nedeniyle 5. haftadan sonra Bakkal da istifa etti.
Kampta teknik direktör krizi
Bakkal'ın ardından teknik direktörlük görevine getirilen Bülent Korkmaz, takımın başında ligde çıktığı 12 maçta, 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet gördü.
Korkmaz döneminde futbolcuların alacakları nedeniyle zaman zaman antrenmana çıkmadığı Mersin İdmanyurdu'nda, Antalya kampında teknik adam konusunda yine kriz yaşandı. Korkmaz'ın sözleşmesi tek taraflı feshedilirken, kulüp başkanı Ali Kahramanlı, "Yönetim kurulundaki arkadaşların aldığı bir karar. Yapılanlardan benim haberim yok" şeklinde açıklama yaptı.
Kutlu'nun üçüncü dönemi 1 gün sürdü
Korkmaz'ın kamptan ayrılmasından sonra takımın başına 3. kez getirilen Hakan Kutlu, başkan Ali Kahramanlı'nın "Ben, hoca tercihinden yana da değilim ama arkadaşlarımızın takdiri, seçimi. Onlar uygun görmüş, saygı duyuyoruz" şeklindeki açıklamaları nedeniyle görevi bıraktı.
Görevi 1 gün süren Kutlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanlı'nın ifadelerini şaşkınlık ve üzüntü içinde okuduğunu ve görevinden ayrıldığını duyurdu.
Hakan Kutlu'nun ayrılık kararının ardından Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör belirsizliği sürüyor.
"Yaşananlar hoş değil"
Eski Mersin İdmanyurdu Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Serttaş, gelişmeleri üzülerek takip ettiğini belirtti.
Serttaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ali Kahramanlı'nın teknik adam değişimi konusunda talihsiz ifadeler kullandığını kaydederek, "Neticede belli bir yönetim var o yönetim karar almış. Başkan tasvip etmiyorsa başta müsaade etmeyecekti. Şu an teknik direktörlerle yaşanan durum hiç hoş değil. Mersin İdmanyurdu taraftarı ve bu takıma gönül verenlerin hoşlanacağı şeyler değil bunlar. Bunları aşmak gerekiyor" diye konuştu.
Serttaş, 11 Ocak'taki olağanüstü genel kurulda oluşturulacak güçlü yönetimin, acele kararlar alıp uygulamaya koyması gerektiğini söyledi. Gecikmelerin kulüp için kötü olacağını vurgulayan Serttaş, "Bu işin gecikmesi, bir şekilde muallakta kalması takıma çok büyük zararlar verebilir" dedi.
Serttaş, yeni oluşacak yönetimde görev almayı düşünmediğini de sözlerine ekledi.