FutbolMerkez Hakem Kurulu, 'Hakem Eğiticisi Programı' gerçekleştirdi!

Merkez Hakem Kurulu, 'Hakem Eğiticisi Programı' gerçekleştirdi!

17.10.2024 - 19:49 | Son Güncellenme:

Merkez Hakem Kurulu, "Hakem Eğitimcisi Programı" düzenledi. 35 il hakem eğitimcisi adayları, organizasyona katılım gösterdi.

Merkez Hakem Kurulu, Hakem Eğiticisi Programı gerçekleştirdi

Merkez Hakem Kurulu (MHK), illerdeki hakem eğitimlerinin standart ve arzu edilen seviyede gerçekleşmesi için "Hakem Eğitimcisi Programı" düzenledi. 15-16 Ekim 2024 tarihlerinde TFF Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleşen kursa, MHK tarafından seçilen ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen 35 il hakem eğitimcisi adayları katıldı.

Haberin Devamı

Hakem Gelişim Direktörü Vitor Melo Pereira ile MHK Eğitim Sorumlusu Sebahattin Şahin koordinatörlüğünde ve Hakem İşleri Koordinatörlüğü organizasyonu ile gerçekleşen programın ilk gününde eğitmen ve akademisyen Dr. Zeki Yüksekbilgili tarafından "Sunum Teknikleri ve Sunumda İletişim" konularında seanslar gerçekleştirildi.

MHK Başkan Vekili Ahmet Şahin programın ilk gününde tüm katılımcılara başarı diledi ve bu tür eğitimlerin ihtiyaç kapsamında devam edeceğini söyledi.

İlk günün sonunda hakem eğitimcisi adaylarına bireysel sunumlarını gerçekleştirecekleri klipleri dağıtıldı. Eğitimin ikinci gününde ise hakem eğitimcisi adayları; Sebahattin Şahin, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yorulmazlar ve Zeki Yüksekbilgili'den oluşan jüri karşısında bireysel sunumlarını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Jüri tarafından sunum teknikleri ve oyun kuralları başlıklarında objektif puanlama değerlemesi ile yeterli görülen adaylar; Vitor Melo Pereira ve Hakem Danışmanı Alan Snoddy'nin eğitimlerine katılarak eğitim güncellemelerini alan MHK eğitim sorumluları ile ulusal eğitimcinin hazırladığı ve MHK'nin onayladığı eğitim paketini; klasman, bölgesel, il hakemlerinin ve gözlemcilerinin katılımı ile MHK İl Eğitimcisi olarak Ekim ayında illerinde gerçekleştirecektir.