GalatasarayLyon hocasından Zaha'ya zehir zemberek sözler! 'Futbolcu değiller'

Lyon hocasından Zaha'ya zehir zemberek sözler! 'Futbolcu değiller'

07.10.2024 - 16:04 | Son Güncellenme:

Galatasaray'dan kiralık olarak Lyon'a transfer olan Wilfried Zaha Fransız kulübünde kötü günler geçiriyor. Kadro dışı kalan Fransız yıldız için takımın teknik direktörü açıklama yaptı.

Lyon hocasından Zahaya zehir zemberek sözler Futbolcu değiller

Lyon, sahasında ağırladığı Nantes'ı 2-0'lık skorla mağlup etti ve milli araya lider gitti. Fransız ekibinde Wilfried Zaha ve Gift Orban gibi isimlerin bu karşılaşmada maç kadrosunda yer almaması dikkat çekti.

Haberin Devamı

'BENİM İÇİN ONLAR FUTBOLCU DEĞİL'
Lyon Teknik Direktörü Pierre Sage, söz konusu isimlere mesaj gönderirken, yaptığı açıklamada, "Oynamayan ya da az oynayan isimlere çok net bir söylemim var. Onlara kendilerini futbolcu olarak değerlendirmenin benim için zor olduğunu söyledim." ifadelerini kullandı.

Oyuncularından saha içinde olduğu kadar profesyonellik anlamında da çok şey beklediğini söyleyen Sage, "Onları başka konularda da değerlendirmem gerekiyor, eğer bu konular olmaları gereken profesyonel standartlara uygun değilse... Profesyonellik standartlarında değillerse bu benim için sorun." diye konuştu.

Lyon hocasından Zahaya zehir zemberek sözler Futbolcu değiller

KADRO DIŞI KALACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ
Yaklaşık 1 hafta önce Lyon Foot'un haberine göre; Fildişi Sahilili futbolcunun kadro dışı kalabileceği belirtilmişti. Fransa Ligue 1'in 6. haftasında oynanan beklenen performansı gösteremediği için 53. dakikada oyundan alınan hücum oyuncusunun kadro dışı kalma riskinin en büyük sebebi olarak oyuncunun davranışları gösterildi.

Haberin Devamı

91 DAKİKA SÜRE ALDI
Sarı-kırmızılı takımdan 3 milyon Euro karşılığında kiralanan ve bu sezon Fransa temsilcisi ile 3 maçta yalnızca 91 dakika süre bulabilen Wilfried Zaha, 1 asistlik performans sergiledi.

ELEŞTİRİ OKLARINI ÜZERİNE ÇEKTİ
Fransız basını, Zaha'nın Toulouse maçındaki performansını manşetlerine taşıdı. L'Equipe, Zaha'ya 10 üzerinden 2 puan vererek oyuncuyu sahanın en kötüsü seçti. Footmercato ise "Wilfried Zaha herkesi sinirlendirdi" başlığını attığı ve oyuncunun maç içindeki umursamaz tavırlarına dikkat çekti. Footmercato, Zaha'ya 10 üzerinden 1.5 puan verirken, yıldız ismin top kayıplarına vurgu yaptı.

Zaha'nın ruh halinin endişe verici olduğunu belirten Footmercato, oyuncunun sosyal medyadaki sinir bozucu tavırları nedeniyle hedef gösterildiğinin altını çizdi.