İspanya Haberleri Luis de la Fuente: Favori olmamıza önem vermiyorum!

Luis de la Fuente: Favori olmamıza önem vermiyorum!

25.06.2024 - 01:17 | Son Güncellenme:

İspanya Teknik Direktörü Luis de la Fuente, Arnavutluk maçının ardından konuştu.

Luis de la Fuente: Favori olmamıza önem vermiyorum

EURO 2024 B Grubu'nda 3 maçı kazanan ve 9 puanla son 16 turuna adını yazdıran İspanya'da teknik direktör Luis de la Fuente açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Ayaklarının yere sağlam basması gerektiğini belirten Luis de la Fuente, "Hepimiz hayal kurmakta özgürüz ve ilk hayal kuran da biziz ama ayaklarımızı yere sağlam basmalıyız. Her maç gerçekten çok sıkı ve yaptığımız şey gerçekten zor, Üç maçı da kazandık ve hiç gol yemedik. Soğukkanlı olmalıyız. Son 16'da kiminle karşılaşacağımızı öğrenmek için muhtemelen Çarşamba gününe kadar beklememiz gerekecek ama zihinsel olarak onlarla oynamaya hazır olacağız" dedi.

Favori gösterilmelerine önem vermediğini vurgulayan Luis de la Fuente, "Oyun planımız düşündüğümüz gibi gitti. Çok fazla enerjimiz vardı. Devreden sonra işler daha zordu ve zorluklar yaşadık. Gelişmemiz gereken noktalar var ama gelişmek isteyen harika bir oyuncu grubumuz var. En iyilerle oynadığınızda, en iyi halinizde olmalısınız. Avrupa'nın en iyi 16 takımı bir sonraki turda olacak, bu yüzden favori olmamıza önem vermiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yaptığı rotasyona dikkat çeken Luis de la Fuente, "Bir gün zirvede olabilirsiniz, ertesi gün hiçbir şey olmayabilirsiniz. Bu oyuncular üzerinde ekstra baskı oluşturmayalım. Bugün her şeyden önce kazanmak istiyorduk. Oynamayan sadece bir oyuncu kaldı, Alejandro Remiro. Fermín López gibi genç oyuncuların bu deneyimi yaşamasından ve bu yoğunlukta bir maç geçirmelerinden dolayı çok mutluyum. Her maçtan sonra soyunma odasında söylediğimiz bir cümle var: önce herkese çalışmaları için teşekkür ediyoruz ama sonra yarın her şeyin daha da geliştirilebileceğini söylüyoruz. Ben de gelişebilirim, gelişebilecek ilk kişi benim. Bu tüm oyuncular ve teknik ekip için geçerli" ifadelerini kullandı.

Yazarlar