SkorerLONDRA 2012 NOTLAR

LONDRA 2012 NOTLAR

04.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan tarihinin olimpiyatlarda boy gösteren ilk kadın sporcusu olan judocu Wojdan Shaherkani dün tatamiye çıktı.

LONDRA 2012 NOTLAR

Shaherkani tarih yazdı

Haberin Devamı

Oyunlar öncesinde başörtüsü ile yarışıp yarışamayacağı büyük tartışma konusu olan oyuncu dün tarihi bir mücadelede sahne alarak, bir ilki başardı. Ancak Suudi sporcu, Porto Rikolu rakibi Monica Mojica’ya mağlup olarak elendi. Wojdan Shaherkani karşılaşmaya bone ile çıktı.

Altın Drysdale’in

Kürekte erkekler tek çiftede altın madalyanın sahibi, Yeni Zelandalı Mahe Drysdale oldu. Eton Dorney parkurunda yapılan erkekler tek çifte finalinde birincilik, 6.57.82’lik derece ile Drysdale’ye gitti. Çek Ondrej Synek gümüş, Büyük Britanyalı Alan Campbell ise bronz madalyanın sahibi oldular.

Kocatürk şaşırttı

Londra’daki en büyük madalya umudumuz milli judocu Gülşah Kocatürk, bayanlar 78 kilo son 32 müsabakasında Ukraynalı rakibi Iryna Kindzerska’ya yenilerek oyunlara sürpriz bir şekilde veda etti. 4 dakika 10 saniye süren karşılaşmada, Ukraynalı rakibi Kindzerska’ya iponla yenilen Kocatürk çeyrek finalde yarışma hakkını elde edemedi. Olimpiyatlara judoda 2 sporcuyla katılan Türkiye’nin bu dalda başka müsabakası kalmadı. Milli judocu Sezer Huysuz da 73 kilo elemelerinde İsrailli
rakibine yenilmişti.

Haberin Devamı

Havuzda boğulduk

Yüzmede 50 metre serbest seçmelerinde serisinde 7. olan Burcu Dolunay elendi. 25.72’lik derece elde eden yüzücümüz genel klasmanda da 34. sırada yer aldı ve yarı finale kalamadı. Erkekler 1500
metre serbest seçmelerinde mücadele eden milli yüzücü Ediz Yıldırımer, serisini 4. sırada bitirmesine rağmen genel klasmanda 26. olarak olimpiyatlara veda etti.

Sağır’dan bu kadar!

Halterde 85 kiloda ülkemizi temsil eden Nezir Sağır, B Grubu müsabakalarında 9’unculukta kaldı. Milli sporcu, koparmada 140, silkmede 175 ve toplamda 315 kilo kaldırdı. Nezir Sağır, koparmadaki ilk hakkında kaldıramadığı 130 kiloda ikinci hakkında başarılı oldu. Üçüncü hakkında da 140 kiloyu kaldıran milli halterci, koparmayı 140 kiloyla tamamladı. Sağır, silkmedeki ilk hakkında 160 kilo için podyuma çıktı ve başarılı oldu. İkinci hakkında 170, üçüncü hakkında da 175 kiloyu kaldıran milli halterci, toplamda 315 kiloya ulaştı.