Yaz OlimpiyatlarıParis 2024'te skandal! Paraguaylı yüzücü Luana Alonso Olimpiyat Köyü'nden kovuldu

Paris 2024'te skandal! Paraguaylı yüzücü Luana Alonso Olimpiyat Köyü'nden kovuldu

06.08.2024 - 09:26 | Son Güncellenme:

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda tartışmalar devam ederken flaş bir gelişme daha yaşandı. Paraguaylı yüzücü Luana Alonso, Olimpiyat Köyü'nden men edildi

Paris 2024te skandal Paraguaylı yüzücü Luana Alonso Olimpiyat Köyünden kovuldu

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda yeni bir skandal daha yaşandı. Paraguaylı yüzücü Luana Alonso, Paraguay Olimpiyat Komitesi tarafından Olimpiyat Köyü'nden ihraç edildi.

YARI FİNALE YÜKSELEMEDİ

20 yaşındaki yüzücü, Cumartesi günü 1:03.09'luk bir derece elde etmiş ve Olimpiyat Oyunları'nda yarı finale yükselememişti.

GEZMEK İÇİN OLİMPİYAT KÖYÜNDEN AYRILDI

Luana Alonso'nun gezmek için Olimpiyat Köyü'nden ayrıldığı daha sonra Olimpiyat Köyü'ne geri döndüğü kaydedildi. Paraguay Olimpiyat Komitesi'nin bu davranıştan rahatsız olduğu aktarıldı.

'UYGUNSUZ BİR ATMOSFER'

Paraguay Olimpiyat Komitesi Misyon Şefi Larissa Schaerer'ın bu kararı Luana Alonso'ya tebliğ ettiği belirtildi. Luana Alonso ile konuşan Larissa Schaerer'ın şu ifadeleri kullandığı kaydedildi:

"Varlığınız Paraguay Takımı içinde uygunsuz bir atmosfer yaratıyor. Geceyi Sporcular Köyü'nde geçirmemeniz kendi özgür iradenizle olduğu için talimatlara uyduğunuz için size teşekkür ederiz."

Haberin Devamı
PARAGUAY DOĞRULADI

Paraguay Olimpiyat Komitesi Başkanı Camilo Perez, Luana Alonso'nun birinci seride altıncı olduktan sonra Olimpiyat Köyü'nden ayrıldığını doğruladı. Luana Alonso'nun elenmesinin ardından 27 sporcudan oluşan Team Paraguay'dan ayrıldığı belirtildi.

DİSİPLİNSİZLİK

Camilo Perez, Luana Alonso'nun bu davranışını 'küçük bir disiplinsizlik' olarak nitelendirirken şu sözleri dile getirdi: "Köyü terk etmek normal bir hareket değil."

RAPOR EDİLECEK

Paraguay Olimpiyat Komitesi Başkanı Camilo Perez, Paraguay'a döndükten sonra bu durumu yeniden gözden geçireceklerini vurguladı. Paraguay Olimpiyat Komitesi Misyon Şefi Larissa Schaerer'dan bu davranış hakkında rapor bekledikleri kaydedildi.

Haberin Devamı
ARKADAŞLARINI DESTEKLEMEK YERİNE GEZMEYİ TERCİH ETTİ

Paraguaylı medya kuruluşları, Alonso'nun takım arkadaşlarını desteklemek yerine Disneyland'de vakit geçirdiğini ve bu durumun ülkenin Olimpiyat yönetimini rahatsız ettiğini bildirdi.

Yazarlar