Fenerbahçe Jose Mourinho, Fenerbahçe'ye imza attı! 'Burada olmayı çok istedim'

Jose Mourinho, Fenerbahçe'ye imza attı! 'Burada olmayı çok istedim'

02.06.2024 - 19:35 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho için Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda imza töreni düzenledi. Dev organizasyonun tüm detayları SKORER'de!

İsmail Kartal ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de yeni teknik direktör Jose Mourinho oldu. Portekizli efsane için imza töreni düzenlendi.

MOURINHO TRİBÜNLERİ GEZDİ

Başkan Ali Koç ile birlikte tribünleri gezen yeni teknik direktör Jose Mourinho, taraftarların sevgi gösterilerine karşılık verdi ve tribünleri selamladı.

Barkovizyonda Jose Mourinho’nun görüntüleri ekranlara gelirken, Portekizli teknik adam tribünlerle karşılıklı tezahüratlarda bulundu ve fotoğraf çektirdi. Portekizli teknik adam sevgi gösterileri eşliğinde sahadan ayrıldı.

TARAFTARLAR KÜRSÜYE DAVET EDİLDİ

Ardından tekrardan söz alan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Evet, sevgili taraftarlarımız bugünkü imza törenini biraz farklı yapacağız. Bir kere hocamızın taraftarlarımızla bir gönül imza töreni olacak, yönetici arkadaşlarımdan rica ediyorum her bir tribünden birer kişiyi sahneye almanızı o imzayı taraftarlarımızla hocamızın atmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kürsüye gelen taraftarların formalarını imzalayan ve fotoğraf çektiren Jose Mourinho, ardından kendisini sarı-lacivert renklere bağlayan resmi sözleşmeye imza attı.

"SİZİN HAYALLERİNİZ, BENİM HAYALLERİM"

Jose Mourinho sözlerini şu şekilde noktaladı:"Son olarak sözlerimi şöyle bitirmek istiyorum. Şu dakikadan, imza atacağım andan itibaren sizin hayalleriniz benim hayallerim."

Haberin Devamı
"EN ÖNEMLİ OLAN ŞEY F.BAHÇE"

Türk futbolunu geliştirmek istediğini belirten Jose Mourinho, "Türkiye futbolu için, Türkiye ligini geliştirmek ve yardımcı olmak için burada çalışmak istiyorum ama en önemlisi ne Türk futbolunu geliştirmek ne de Türkiye Süper Ligi’ni geliştirmek, asıl önemli olan şey Fenerbahçe" dedi.

"BURADA OLMAYI ÇOK İSTEDİM"

Jose Mourinho taraftarların tutkusuna dikkat çekerek, "Sayın Başkanımızı tanıdığım günden bu yana şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki burada sizler için olmayı çok istedim. Sizler çok büyük taraftar grubusunuz. Ve bunu tüm kalbimle söylüyorum ki sizin bu tutkunuz için burada olmayı çok istedim" yorumunda bulundu.

"BU FORMA DERİME İŞLEYECEK"

Jose Mourinho açıklamaları sırasında yapılan tezahüratlara ayağa kalkarak cevap verdi. Portekizli teknik direktör şu şekilde devam etti:

"Bu aynı zamanda bana büyük bir sorumluluk veriyor. Sizlere söz veriyorum ki şu andan itibaren ben de sizin ailenize aitim. Bu forma tıpkı bir derim, bir kemiğim gibi. Futbol sizler ve bizler için bir tutkudur ve öyle zannediyorum ki, bu tutkuyu hissedebileceğimiz en iyi yerlerden bir tanesindeyim."

Haberin Devamı
"SEVGİYİ DERİNDEN HİSSETTİM"

Fenerbahçe taraftarlarının yaptığı karşılamaya dikkat çeken Jose Mourinho, "Öncelikle sevginizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerden aldığım his şu ki; adım Fenerbahçe ile geçtiğinden bugüne göstermiş olduğunuz sevgiyi derinden hissettim. Normalde bir teknik adam elde ettiği zaferden sonra bu büyük sevgiyi görür ama bunun hemen başında, öncesinde bu sevgiyi hissedebiliyorum sizden" dedi.

MOURINHO'DAN TÜRKÇE MESAJ

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho taraftarlara ilk mesajını Türkçe olarak verdi. Portekizli teknik direktör, "Tünaydın" dedi.

TRANSFER CEVABI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kadroda yer alan oyunculara dair, "Evet, zaten halihazırda çok kuvvetli kadromuz var ve olağanüstü teklif gelmediği takdirde üstüne de koyacağımız oyuncularla beraber inşallah hepsini muhafaza edeceğiz. Zaten bu senenin gerçek şampiyonu biziz. Seneye hepimizin arzuladığı, hedeflediği cam tavanı kırarak ulaşacağımız şampiyonluk, önümüzdeki şampiyonlukların habercisi olacaktır. Sezonu beklemek hepimiz için zor. İçimiz içimize sığmıyor, heyecanımız, umudumuz sonsuz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Fenerbahçe’nin önü açık olsun. Yaşa Fenerbahçe" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı
"TEK CÜMLEYLE DÜNYAYA DUYURURLAR"

Ali Koç, Jose Mourinho ile ilgili sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu imza, Fenerbahçe'nin verdiği mücadeleyi tüm dünyaya gösterecek şekilde de etkisini gösterecektir. Dünyada birçok konuda, futbolda önemli profiller bazen saatlerce ve günlerce anlatmaya çalıştığınız gerçekleri tek cümleyle dünyaya duyururlar. Hocamız Mourinho, o isimlerden en önemlisidir."

"MEMLEKETİMİZİN TANITIMINI YAPMIŞTIR"

Jose Mourinho'nun Türkiye'nin tanıtımında büyük etkisi olacağını belirten Ali Koç, "Sadece dün gece Londra’da, Şampiyonlar Ligi finalinde maç öncesi, devre arası ve maç sonrası yaptığı yorumlarla, kendisine sorulan sorulara verdiği cevaplarla hem ülkemizin hem de Fenerbahçemizin ki daha memleketimize gelmeden olağanüstü bir tanıtımını yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir." dedi.

"DÜNYA MARKASI BİR TEKNİK DİREKTÖR"

Jose Mourinho'nun dünya markası olduğunu belirten Ali Koç, ""Kendisi dünyanın en büyük kulüplerinde 4 kez ‘Yılın Teknik Direktörü’ unvanını kazanmış, ulusal ve uluslararası kulvarda 27 kez kupa kazanmış, şu an dünyada tek 3 UEFA Kupası’nı kaldıran hoca olmuş ve adını dünya futboluna yazdırmıştır. Sadece başarılı değil, dünya markası olmuş bir teknik direktörümüz vardır. Bugün attığımız bu imza Fenerbahçe’yi taşımak istediğimiz seviyenin, yer almayı hedeflediğimiz kulvarların müjdesidir, müjdeleyicisidir. Başka kulüplerdeki, başka liglerdeki winner hoca konumunu burada da bize gösterecektir" dedi.

Haberin Devamı
"F.BAHÇE'NİN GELECEĞİ İÇİN BİZİ TERCİH ETTİ"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç şu şekilde devam etti:

"Kendisi tartışmasız tüm hocalar arasında dünya tarihinin gördüğü kesinlikle en iyi 5 hocadan bir tanesi ve şu an huzurlarınızda. Fenerbahçemizin geleceği için, Fenerbahçemizin şampiyonlukları için bizi tercih etmiştir. Kendisine hoş geldin diyor, hayırlı olmasını diliyorum."

ALİ KOÇ: ALLAH SONUNU HAYIRLI GETİRİR İNŞALLAH

Fenerbahçe'de imza töreninde ilk konuşan isim Başkan Ali Koç oldu. Ali Koç şu ifadeleri kullandı:

"Büyük Fenerbahçe Ailesi ve büyük Fenerbahçe taraftarı, kurulduğumuzdan bu yana 100 yılın üzerinde maçlarımızı oynadığımız mabedimize, bu tarihi güne hoş geldiniz. Mabedimizle beraber bizi ekranlardan seyreden milyonlarca taraftarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün kulübümüz adına çok önemli, çok kıymetli tarihi bir güne camiamızla beraber hep birlikte adım atıyoruz. İnşallah Allah sonunu hayırlı getirir. Teknik Direktörümüz Jose Mourinho’ya hepiniz adına, milyonlarca Fenerbahçeli adına dünyayı sarsan bu büyüklüğe, bu eşsizliğe, bu tarifsiz sevgi ve aidiyete hoş geldin diyorum."

 

ALİ KOÇ FOTOĞRAF ÇEKTİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Jose Mourinho ile birlikte tünelde beklerken minik bir taraftarı kırmadı. Telefonu alan Başkan Ali Koç, küçük taraftarla Jose Mourinho'nun bir fotoğrafını çekti.

Haberin Devamı
MEŞALELER YANDI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve teknik direktör Jose Mourinho sahaya gelirken taraftarlar büyük coşku yaşadı. Taraftarların meşaleleri ateşlediği gözlemlendi.

BAŞKAN VE MOURINHO SAHAYA ÇIKTI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho aynı anda sahaya çıktı.

BAŞKAN VE MOURINHO STADA GELDİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ve Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco aynı anda Şükrü Saracoğlu Stadyumu'na giriş yaptı.

BİR KEZ DAHA AZİZ YILDIRIM TEZAHÜRATI

Fenerbahçeli bazı taraftarlar yeniden Aziz Yıldırım tezahüratlarına başladı. Ardından diğer taraftarlar toplu bir şekilde tezahürat yaptı. Bunun ardından stadyumda marş açıldı.

AZİZ YILDIRIM TEZAHÜRATI

Jose Mourinho'nun imza törenine gelen bazı taraftarlar, stadyumda kısa bir süre Aziz Yıldırım lehine tezahüratlarda bulundu.

PANOLARDA MOURINHO GÖRSELLERİ

Fenerbahçe'de stadyuma kurulan dev panolarda Jose Mourinho için 'hoş geldin' mesajları yer aldı.

MOURİNHO KULÜP BİNASINDA

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho, Sportif Direktör Mario Branco ile birlikte kulüp binasına geldi. Jose Mourinho'nun neşeli tavırları dikkat çekti.

STADYUMDA BÜYÜK COŞKU

Fenerbahçe'de imza töreni için stadyuma gelen taraftarların büyük coşku yaşadığı gözlemlendi.

BOĞAZ HAVASI ALDI

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

OSAYI SAMUEL TEZAHÜRATLARI

Jose Mourinho'nun imza töreni için stadyuma gelen Fenerbahçe taraftarları, Bright Osayi Samuel için tezahüratlarda bulundu.

STADYUM DOLUYOR

Fenerbahçeli taraftarlar, 19.00'a yaklaşılmasıyla birlikte stadyumu doldurmaya başladı.

F.BAHÇE'DEN PAYLAŞIM
STADYUM KAPILARI AÇILDI

Fenerbahçe Kulübü'nün Jose Mourinho için düzenleyeceği imza töreni için stadyum kapıları açıldı.

17.00'ın ardından taraftarlar Şükrü Saracoğlu'ndaki yerlerini almaya başladı.

SARACOĞLU'NDA DEV HAZIRLIK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho için gerçekleştirilecek imza töreni öncesi Şükrü Saracoğlu Stadyumu'ndaki hazırlıklar dikkat çekti.

Sahanın ortasına dev platform kurulduğu gözlemlendi.

TARAFTARLARLA BULUŞTU

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, Sabiha Gökçen Havaalanı'na gelen taraftarlar için dışarı çıktı. Jose Mourinho, kendisini görmek isteyen taraftarları selamladı.

Portekizli teknik direktör ardından tekrar havaalanına girdi ve kendisini bekleyen özel helikopterle konaklayacağı otele geçti.

İSTANBUL'A GELDİ

Fenerbahçe'nin anlaşma sağladığı Jose Mourinho, 14.30'da İstanbul'a geldi. Sabiha Gökçen Havaalanı'nda taraftarlar Portekizli teknik direktörü karşıladı.

Jose Mourinho'yu İstanbul'a getiren uçakta Acun Ilıcalı, Ali Koç ve Mario Branco yer aldı.