Milli Takımİzlanda - Türkiye maçı için son karar verildi! Resmi açıklama

SON DAKİKA | İzlanda - Türkiye maçı için son karar verildi! Resmi açıklama

14.10.2024 - 17:14 | Son Güncellenme:

UEFA Uluslar Ligi'nde gözler İzlanda - Türkiye karşılaşmasına çevrilmişti. Hava ve saha şartları nedeniyle maçın ertelenmesi gündeme gelirken UEFA stadyumda yapılan inceleme sonucunda mücadele ile ilgili nihai kararı verdi. İşte detaylar...

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki dördüncü maçında bu gece deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya gelecek. İzlanda basını, başkent Reykjavik'teki Laugardalsvöllur Stadı'nda oynanacak mücadelenin hava ve saha koşulları nedeniyle ertelenebileceğini öne sürmüştü. Stadyumda yapılan inceleme sonrasında UEFA son kararı verdi. 

megaphone

İzlanda - Türkiye maçı için son gelişmeler

SON KARAR VERİLDİ

UEFA yapılan kontroller sonrasında İzlanda - Türkiye maçını oynatma kararı aldı. 

Laugardalsvöllur Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma öncesinde ertelenme ya da yer değişikliği ihtimali son kontrollerin ardından ortadan kalktı. Zeminin donması nedeniyle erteleme gündeme gelirken TSİ 16.45'te sahaya çıkan UEFA görevlileri ve hakemler incelemenin ardından maçın oynanmasına karar verdi. Önce zemini örten branda kaldırıldı ardından UEFA heyeti ve hakemler zemini inceledi.

Zemine tuzlu ilaçlama yapılırken, bir müddet sonra da sulama yapıldı. Karşılaşmanın aynı stad ve saatte oynanmasında bir sakınca görülmedi. Mücadeleyi Polonya Futbol Federasyonu'ndan Damian Sylwestrzak yönetecek. Sylwestrzak'ın yardımcılıklarını ise aynı ülkeden Pawel Sokolnicki ve Bartosz Kaszynski üstlenecek.


İNCELEME YAPILIYOR

İzlanda - Türkiye maçının oynanıp oynanamayacağı konusunda son inceleme Laugardalsvöllur Stadı'nda yapılıyor.

TFF yetkilileri sahada bulunurken UEFA yetkilileri zemini inceliyor.

BRANDALAR KALDIRILDI

 

İzlanda - Türkiye maçı öncesi, zemini örten brandalar kaldırıldı.

Haberin Devamı
'SAKATLIK RİSKİNİ ALMAYACAĞIZ'

HT Spor'a konuşan TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, maçın oynanıp oynanmayacağı ile ilgili şu sözleri dile getirdi: Maçın oynanması zor. Sakatlık riskini almayacağız, değerli oyuncularımız var. Zeminin altı taş, büyük ihtimalle ertelenecek.

 

CEYHUN KAZANCI'DAN AÇIKLAMA

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, "Saha zemini buz tutmuş durumda. Maçın ertelenme ihtimali yüzde 51. Eş güdüm toplantısı yapıldı. Maçın yarına ertelenme ihtimali bulunuyor. Karşılaşmanın hakemi TSİ 17.00'de saha zeminini inceleyecek ve karşılaşmayla ilgili son kararını verecek." ifadelerini kullandı.

ANLIK SON DURUM

İzlanda - Türkiye maçı için hava durumuyla ilgili şu anlık herhangi bir problem görülmüyor. Skorer'in edindiği bilgiye göre İzlanda'da hava günlük güneşlik. İzlanda'da yetkililer hava şartlarının maçın oynanması için elverişli olduğunu ifade etti. Zemin ile ilgili maç öncesinde önlem alındı.

 

Haberin Devamı
UEFA'DAN TOPLANTI KARARI

UEFA yetkilileri ve hakemler, saat 15.00'te İzlanda - Türkiye maçının oynanacağı stadın zeminini kontrol edecek ve mücadelenin oynanıp oynanmayacağına karar verecek.


MİLLİ TAKIM SALONDA ÇALIŞTI

Milli takım Laugardalsvöllur'de antrenman yapmayı planlamıştı ancak İzlanda takımı gibi Gardabaer'deki Miogardur'da kapalı alanda antrenman yaptı.


STATTA ALTTAN ISITMA SİSTEMİ YOK

Milliyet'ten Onur Dinçer'in ilk olarak aktardığı durumla ilgili ülkenin önde gelen haber sitelerinden Visir'deki haber 'Don belirsizliğe neden oluyor ve Türklerle maç ertelenebilir' başlığıyla yayınlandı. İzlanda'da donun etkisini göstermeye başladığı, bu durumun saha üzerinde kötü bir etki yaratabileceği ve bu yüzden milli maçın ertelenme ihtimalinin bulunduğu bildirildi.

Laugardalsvöllur Stadı'nın ısıtmalı bir zemini olmadığı, geride kalan gecede çok fazla don olursa maç sırasında kullanılamaz hale gelebileceğine dikkat çekildi.


Haberin Devamı
YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Gece maçın oynanacağı saatteyse hava sıcaklığının 1 derece dolaylarında olması bekleniyor. İzlanda Meteoroloji Ofisi'nin sayfasındaki bilgilere göre hava bulutlu görünürken, yağış beklenmiyor.

ZEMİN KORUMAYA ALINDI

Öte yandan İzlanda - Türkiye maçı öncesi stadyumdaki tedbirler dikkat çekti. Stadyumun zeminine koruyucu örtü örtüldüğü gözlemlendi.

Yazarlar