Süper LigGünün bomba transfer haberleri (5 Temmuz 2023)

Günün bomba transfer haberleri (5 Temmuz 2023)

05.07.2023 - 08:12 | Son Güncellenme:

Süper Lig ekipleri transfer çalışmalarını son hızıyla sürdürüyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere tüm kulüpler için gündeme gelen transfer haberlerini sizler için derledik...

Günün bomba transfer haberleri (5 Temmuz 2023)

Türkiye'de transfer döneminin resmen açılmasıyla birlikte Süper Lig ekipleri transfer çalışmalarına hız verdi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere tüm Süper Lig ekipleri kadrolarını önemli isimlerle güçlendirmek için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

Günün öne çıkan transfer haberlerini sizler için derledik...

Borna Sosa, Galatasaray'a pahalı geldi

Sol bek arayışlarını sürdüren Aslan'da listenin ilk sırasında Angelino yer alıyordu. Leipzig'le bir türlü anlaşamayan Galatasaray, rotasını Borna Sosa'ya çevirdi.

Stuttgart forması giyen 25 yaşındaki Hırvat sol bekin fiyatı ise el yakıyor. Kulübünün 20 milyon euro'nun altında teklifleri geri çevirdiği Sosa'da şartlar zorlanacak.

Bu transfer de olmazsa listedeki alternatif isimlerle temasa geçilecek. Sosa'nın kulübü Stuttgart ile olan sözleşmesi 2025 yılında sona eriyor. (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe'den Beşiktaş'a Djiku çalımı

Foot Mercato’da yer alan habere göre Strasbourg’dan ayrılan ve bonservisi elinde bulunan Alexander Djiku, Fenerbahçe’nin yeni stoper adayı konumunda.

Beşiktaş’ın yanı sıra Premier Lig ekibi Nottingham da 28 yaşındaki savunmacının peşinde. Ancak en ciddi teklifin Sarı-Lacivertliler’den geldiği ve transferde bir adım öne geçtiği kaydedildi.

Son 4 sezonu Strasbourg’ta geçiren Djiku, Gana Milli Takımı’nda da 20 kez görev yaptı. Becao konusunda kısa süre içinde Udinese’den olumlu bir dönüş gelmezse, Fenerbahçe 28 yaşındaki savunmacıya imza attırarak stoper transferini noktalamayı planlıyor.

Galatasaray'ın gündemindeki Kamada'nın maliyeti el yakıyor

Galatasaray'ın gündemindeki Daichi Kamada maliyetiyle el yakıyor. Takvim'de yer alan habere göre Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'tan ayrılan ve bonservisi elinde olan yıldız futbolcunun imza parası ile beraber yıllık beklentisinin 6 milyon Euro olduğu öğrenildi.

Galatasaray'ın ise 4 milyon Euro'yu gözden çıkardığı ve pazarlıkların sürdüğü ifade edildi. Piyasa değeri 27 milyon Euro olan Daichi Kamada geçtiğimiz Frankfurt formasıyla ligde 32 maçta 9 gol ve 7 asistlik performans sergiledi. (TAKVİM)

Haberin Devamı
Merih Demiral, Türkiye'deki tekliflere rağmen Inter'i bekleyecek

Atalanta'dan ayrılma planları yapan Merih Demiral'ın Inter'in teklifine yakın olduğu belirtildi.

Alfredo Pedulla'nın haberine göre Merih Demiral, geçen Ocak ayından bu yana flört ettiği Inter'in teklifine yakın olmasına rağmen acele etmek istemediği ifade edildi. Türkiye'den de teklifler olmasına rağmen kararını vermekte acele etmeyeceği ve Inter'in teklifinin olgunlaşmasını tercih ettiği kaydedildi.

Merih Demiral'a altyapısından yetiştiği Fenerbahçe tarafından da teklif yapıldığı bir süre önce gündeme gelmişti.

Inter'in ise Merih Demiral transferi için ödeme formülü planlama aşamasında olduğu da aktarıldı.

Merih Demiral geçen sezon Atalanta formasını 28 kez giyerken 1524 dakika sahada kalmıştı.

Sivasspor, Pelkas ile anlaşma sağladı

Sivasspor, Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Dimitris Pelkas ile anlaşma sağladı. (beIN SPORTS)

Perisic'ten Fenerbahçe'ye beklenmedik cevap

Süper Lig'de yeni sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla başlayacak Fenerbahçe'de transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Teknik direktörlük görevine İsmail Kartal'ı getiren sarı-lacivertliler, Hırvat yıldız Ivan Perisic'i gündemine almıştı.

Ivan Perisic'le masaya oturan Fenerbahçe, ummadığı bir yanıtla karşılaştı. 34 yaşındaki oyuncuya 3 milyon euro senelik maaş ve bir o kadar da imza parası öneren sarı-lacivertlilere Hırvat yıldızın cevabı; 6 milyon euro maaş, 6 milyon euro imza parası oldu.

Teknik direktör İsmail Kartal, 'alalım' derse görüşmeler yeniden başlayacak. (FOTOMAÇ)

Haberin Devamı
Fenerbahçe'den Joao Pedro'nun yerine Gabigol hazırlığı

Hücum hattına bir takviye daha yapmak isteyen sarı-lacivertliler, flaş bir ismi gündemine aldı. Gol yollarında etkili bir kadro oluşturmayı amaçlayan yönetim, eski göz ağrısı Gabigol için bu hafta harekete geçiyor.

Yeni sezonda tek hedefini şampiyonluk olarak belirleyen sarı- lacivertliler, sözleşmesi 2024 Aralık'ta bitecek olan Brezilyalı oyuncu için Flamengo ile masaya oturacak. 

Geçen sezon Jesus döneminde de 26 yaşındaki yıldızı kadrosuna katmak isteyen sarı-kanaryanın girişimleri sonuçsuz kalmıştı.

Yönetim, bu defa Gabigol'ü kadroya katmak için tüm imkanlarını zorlayacak. Santrfor bölgesinde oynayan Sambacı futbolcu, forvet arkası ve sağ kanat mevkilerinde de görev yapabiliyor.

Geçtiğimiz sezon 35 resmi maçta forma giyen Gabigol, 17 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. Brezilyalı oyuncu, ülkesinin milli takımında 18 karşılaşmada 5 gol kaydetti. (TAKVİM)

Erol Bulut'un çalıştırdığı Cardiff City, Goutas'ı transfer etti

Erol Bulut'un teknik direktörlüğünü yaptığı Cardiff City, Sivasspor'dan ayrılan stoper Dimitris Goutas'ı transfer etti.

Goutas açıklamasında "Burada olduğum için çok heyecanlıyım. Buraya geldiğim ilk günden itibaren herkesin sıcaklığını hissettim. Takıma katıldığım için mutluyum ve hedeflerimize ulaşmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. akımla antrenman yapmak ve deneyimlerime yardımcı olmak için sabırsızlanıyorum. Her zaman %100'ümü vereceğim ve genç oyunculara yardım etmeye çalışacağım bu yüzden buradayım. Takımla tanışmayı, onlarla çalışmayı ve her geçen gün daha iyi olmayı dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı.