GalatasarayGalatasaray'dan tatsız prova! 7 gollü maçta Fortuna Düsseldorf kazandı

Galatasaray'dan tatsız prova! 7 gollü maçta Fortuna Düsseldorf kazandı

15.07.2024 - 22:18 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Avusturya kampındaki ikinci maçında Fortuna Düsseldorf'a 5-2 mağlup oldu.

Avusturya kampında hazırlıklarına devam eden Galatasaray, Fortuna Düsseldorf ile kozlarını paylaştı. Heyecan dolu karşılaşma, Fortuna Düsseldorf'un 5-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

Fortuna Düsseldorf'un gollerini Iyoha, Niemiec, Schmidt, Zimmermann ve Affo kaydetti. Galatasaray'da fileleri Kerem Demirbay ile Mertens havalandırdı.

BURUK'TAN OĞUZ AYDIN CEVABI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fortuna Düsseldorf maçının ardından D-Smart'a açıklamalarda bulundu.

Performansı değerlendiren Okan Buruk, Fenerbahçe'nin Oğuz Aydın transferi hakkında konuştu:

"Sezon başı kampı, her şeye adapte olmamız lazım. Sezon aslında sıcak başlayacak. Oyunculara yüksek tempoda antrenmanlar yaptırıyoruz. İstediğimiz bir sonuç olmadı, böyle sonuçlara alışık değiliz. Sakatlıksız kapattık, benim için en önemli şey bu. Bunu antrenman olarak görüyoruz. Bazı mevkiilerde eksiklerimiz var. Stoper mevkiisinde tüm stoperlerimizin milli takımlarda olması bizi farklı alternatiflere itiyor. Rakibimiz çok daha diri ve çok daha gençti. Bize yakışmayacak bir sonuç, üzüldük sonuca. Hazır olmaya çalışıyoruz. Daha çok erken, haftalar geçtikçe daha iyi olacağız. İkinci kamp bizim için daha önemli, milli oyuncularımız geri dönüyor. Hiç stoperim kalmadı. Orijinal stoper arıyoruz. Victor belki bir sonraki maçta süre alabilir. En kısa zamanda transferlerimiz yetişecek. Bir sonraki kampta hedefimiz en azından bir transfer oraya yetişecek. Burada büyük bir çaba sarf ediliyor. Bu transferlerin bize geleceğini düşünüyorum. Daha biz 10 gün oldu antrenmanlara başlayalı. Sonraki kamp bence, Süper Kupa maçı bizim için en değerli maç. Orada oyuncularımızı hazır halde göreceğiz. Bu tür maçlar bizim için yükleme oluyor. Karar vermek için Beşiktaş maçı daha fazla ortaya koyacak. Hep bizde forma aslanın ağzında. 22 tane önemli oyuncu alırız, Oğuz Aydın'la ilgili çok fazla konuşuluyor. Bizim elimizde 7-8 tane kanat oyuncusu var. Oraya bir transfer daha yapmak bizim için çok mantıklı değildi. Burada bir oyuncu daha oynatma şansımız yok. Yazın farklı başlarız ama mayısları farklı bitiririz. Icardi'yi bu kamp için hazırlıyoruz, son maçta da süre vermeyi düşünmüyoruz. Icardi iyi durumda, iyi çalışıyor. Bu sene ilk defa bizimle beraber kamp yapıyor. Onun enerjisi çok önemli. Galatasaray taraftarını çok seviyor."

KAZANAN FORTUNA DUSSELDORF

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol sesi çıkmadı. Fortuna Düsseldorf, Galatasaray karşısında sahadan 5-2 galip ayrıldı.

Fortuna Düsseldorf'ta fileleri Iyoha, Niemiec, Schmidt, Zimmermann ve Affo havalandırdı. Galatasaray'ın golleri Kerem Demirbay ile Mertens'ten geldi.

DUSSELDORF'TAN 5'İNCİ GOL

84'üncü dakikada Fortuna Düsseldorf'un hızlı gelişen atağında Appelkamp vurdu, Batuhan Şen çıkardı. Topu önünde bulan Affo'nun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Fortuna Düsseldorf, Galatasaray karşısında farkı üçe yükseltti: 5-2.

Haberin Devamı
KOHN KALEYİ YOKLADI

83'üncü dakikada Galatasaray'da Derrick Köhn ceza sahası dışı sol çaprazdan doğrudan kaleyi yokladı. Derrick Köhn'ün orta şut karışımı vuruşunda top son anda kornere çelindi.

ZIMMERMANN AĞLARI HAVALANDIRDI

73'üncü dakikada Fortuna Düsseldorf'un kullandığı köşe vuruşunda Zimmermann ön direkte kafa vuruşunu yaptı. Zimmermann'ın kafa vuruşunda top arka direkten ağlarla buluştu.

BATSHUAYI GOLE YAKLAŞTI

71'inci dakikada Galatasaray'da Leo Dubois sağ kanattan ortasını yaptı. Michy Batshuayi'nin arka direkteki kafa vuruşunda top yan fileleri sıyırdı ve auta gitti.

Haberin Devamı
SCHMIDT GOLÜNÜ ATTI

64'üncü dakikada Fortuna Düsseldorf'da Schmidt sahneye çıktı. Ceza sahası dışından yapılan ortada, savunmacıların arasında topa yükselen Schmidt'in kafa vuruşunda top ağlara gitti. Fortuna Düsseldorf yeniden öne geçti: 3-2.

MERTENS'TEN MUAZZAM GOL

60'ıncı dakikada Galatasaray'da Lucas Torreira, rakip yarı alanın ortalarından topu havalandırdı. Dries Mertens topa doğru hareketlendi ve ceza sahası içinde vole vuruşunu yaptı. Dries Mertens'in vuruşunda top uzak köşeye gitti ve ağlarla buluştu. Galatasaray, Fortuna Düsseldorf karşısında skoru dengeledi: 2-2.

KWASIGROCH'TAN GOL İZNİ YOK

54'üncü dakikada sol kanattan yapılan ortada Michy Batshuayi topu indirdi. Wilfried Zaha'nın ceza sahası içinde çektiği şut, savunmaya çarptı ve Kwasigroch'ta kaldı.

Haberin Devamı
YUSUF DEMİR GOLE YAKLAŞTI

50'nci dakikada önde yapılan baskı sonrası topu kazanan Galatasaray'da Yusuf Demir sol çaprazdan sol ayağıyla vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Galatasaray'da Okan Buruk ikinci yarının başında oyuna hamlede bulundu. Tete kenara geldi. Tete'nin yerine kalan sürede Yusuf Demir forma şansı buldu.

İLK YARI SONA ERDİ

Galatasaray'ın Fortuna Düsseldorf ile oynadığı maçın ilk 45 dakikası sona erdi. Fortuna Düsseldorf, Galatasaray karşısında soyunma odasına 2-1 üstün girdi.

Haberin Devamı
BATSHUAYI KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI

43'üncü dakikada Galatasaray'da Michy Batshuayi, Tete'nin baskısı sonrası ceza sahasında topu önünde buldu. Michy Batshuayi'nin sert şutunda Fortuna Düsseldorf kalecisi topu ayaklarıyla çeldi.

SON ANDA KALECİ

37'nci dakikada Galatasaray skoru dengelemeye çok yaklaştı. Sağ kanatta Dries Mertens'in yaptığı ortada Metehan Baltacı topa sol ayağıyla dokundu. Fortuna Düsseldorf kalecisi Kastenmeier, meşin yuvarlağın ağlara gitmesine son anda engel oldu.

KEREM DEMİRBAY AĞLARI HAVALANDIRDI

35'inci dakikada ön alanda baskı yapan Galatasaray aradığı golü buldu. Kerem Demirbay rakibinden kaptığı topta direkt kaleye yöneldi. Kerem Demirbay'ın sol ayağıyla yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu. Galatasaray, Fortuna Düsseldorf karşısında farkı bire indirdi.

Haberin Devamı
TORREIRA FIRSATI DEĞERLENDİREMEDİ

33'üncü dakikada Galatasaray'da Lucas Torreira gole yaklaştı. Uruguaylı futbolcunun vuruşunda top auta gitti.

TORREIRA'DAN İNANILMAZ DENEME

Galatasaray'da santra vuruşu sonrası Lucas Torreira orta sahadan şutunu çekti. Lucas Torreira'nın şutunda top üst direğe çarptı ve oyun alanına geri döndü.

DUSSELDORF'DAN BİR GOL DAHA

25'inci dakikada Fortuna Düsseldorf bir gol daha buldu. Savunma arkasına atılan topta Batuhan Şen kalesini terk etti. Batuhan Şen'den aşırtma bir dokunuşla sıyrılan Niemiec, boş kaleye zorlanmadan golünü attı. Fortuna Düsseldorf farkı ikiye yükseltti: 2-0.

İNANILMAZ GOL

22'nci dakikada Fortuna Düsseldorf'da Iyoha oldukça uzaklardan kaleyi yokladı. Iyoha'nın sert şutunda, Batuhan Şen topa dokunamadı. Fortuna Düsseldorf, Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti.

BATSHUAYI'DEN ÖNCE SAVUNMA

16'ncı dakikada Galatasaray, sol kanattan etkili geldi. Michy Batshuayi'ye atılan topta Fortuna Düsseldorf savunması araya girdi. Ters vuruşta, Fortuna Düsseldorf kalecisi topu son anda çeldi. Ardından riske girmeyen savunma topu kornere gönderdi.

MERTENS GOLE YAKLAŞTI

13'üncü dakikada Galatasaray'da Dries Mertens gole çok yaklaştı. Tete'nin sağ kanattan ceza sahasına verdiği pasta Dries Mertens kaleye doğru aşırtma bir vuruş yaptı. Fortuna Düsseldorf kalecisi, meşin yuvarlağın ağlara gitmesini son anda engelledi.

SON ANDA KASTENMEIER

8'inci dakikada Galatasaray'da Derrick Köhn soldan atağa çıktı ve topu ceza sahasına çevirdi. Michy Batshuayi'nin şut çekmeye hazırlandığı pozisyonda kalesini terk eden Kastenmeier, meşin yuvarlağı son anda tuttu.

MERTENS UZAKTAN DENEDİ

4'üncü dakikada Galatasaray'da Dries Mertens kaleyi cepheden gördükten sonra şutunu çekti. Dries Mertens'in şutunda savunmadan seken top, az farkla kornere gitti.

İLK DÜDÜK GELDİ

Galatasaray ile Fortuna Düsseldorf arasındaki müsabaka başladı. Hakemin ilk düdüğü sonrası santra vuruşu yapıldı.

G.SARAY SAHAYA ÇIKTI

Galatasaraylı futbolcular, Fortuna Düsseldorf maçı öncesi ısınmak için sahaya çıktı. Tribünde bulunan Türk taraftarlar, sarı-kırmızılı futbolculara alkışlarla destek verdi.

FORTUNA DÜSSELDORF'UN 11'İ BELLİ OLDU

Galatasaray ile karşı karşıya gelecek Fortuna Düsseldorf'un 11'i netlik kazandı. Fortuna Düsseldorf'un Galatasaray maçı ilk 11'i şu şekilde:

HALİL DERVİŞOĞLU: BURALARA NASIL GELDİĞİMİ BİLİYORUM

Galatasaraylı futbolcu Halil Dervişoğlu, Fortuna Düsseldorf maçı öncesi konuştu.

Halil Dervişoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Kamp süreci güzel geçiyor, iyi çalışıyoruz. Herkes biraz daha formunu yakalıyor, şu anda her şey yolunda.

Geçen sezon, müthiş bir sezon geçirmedim ama benim elimden gelen şu anda çalışmak. Bir şeyin olacağı varsa, olur zaten. Şu anda tek düşündüğüm şey çalışmak ve aldığım sürede daha iyi performans göstermek.

Gol atmadığım için oluyor, çektiğim topu gol atsam kimse bir şey demez. Dediğinize katılıyorum daha çok gol atmam lazım. Futbol böyle bir şey, çalışarak daha çok gol atmaya çalışacağım. Türkiye Ligi ve Avrupa farklı. Bu hiçbir sebep olmuyor. Başka oyuncular da oradan geliyor ve performans gösteriyor. Onun bir alakası olduğunu düşünmüyorum.

Bu bizim işimiz, biz bunu iş olarak görüyoruz. Hoca bizi oynattığında oynatmadığında biz bunu işimiz olarak görüyoruz. Hiçbir futbolcu kötü yorumlardan etkilenmez. Bir şeylerden sonra alışıyorsun. Her oyuncu kendine göre onunla başa çıkıyor. Artık o kadar alıştığımız için biliyoruz neler yazacağını. Şahsi olarak ben çok etkilenmem. Bu benim işim, ben kendimi biliyorum. Buralara nasıl geldiğimi biliyorum, kimin ne dediği beni ilgilendirmiyor.

İlk olarak ben şu an Galatasaray'ın futbolcusuyum. Galatasaray'ı seviyorum. İlk hedefim burada performans göstermek. Burada her şeyin benim istediğim gibi olacağına dair bir şey yok. Hocanın dediği önemli. Ben çalışacağım, hoca ne derse ona göre karar veririz."

OTOPARK ŞAŞKINLIĞI

Fortuna Düsseldorf kafilesi, Galatasaray maçı için stadyuma ulaştı. Otobüs alanındaki çıkış darlığına dair bir paylaşım geldi.

G.SARAY SİYAH FORMAYLA SAHADA

Galatasaray'ın Fortuna Düsseldorf maçında siyah forma ile sahada olacağı öğrenildi. Damla Uğurtürk, müsabaka öncesi soyunma odasını ziyaret etti.

GALATASARAY'IN 11'İ BELLİ OLDU

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fortuna Düsseldorf maçı 11'ini belirledi. Sarı-kırmızılıların ilk 11'i şu şekilde:

Batuhan Şen, Leo Dubois, Metehan Baltacı, Berkan Kutlu, Derrick Köhn, Kerem Demirbay, Lucas Torreira, Dries Mertens, Tete, Wilfried Zaha, Michy Batshuayi.

MAÇ İÇİN GERİ SAYIM
MAÇ ÖNCESİ DEĞERLENDİRME

Galatasaray'ın Avusturya kampında Fortuna Düseldorf ile oynayacağı müsabaka öncesi Damla Uğurtürk ve Serhan Türk, CNN Türk ekranlarında değerlendirmede bulundu.

D-SMART'TA YAYINLANACAK

Galatasaray ile Fortuna Düsseldorf arasındaki heyecan dolu karşılaşma 20.30'da başlayacak. Müsabaka D-Smart ve D-Smart GO'dan canlı yayınlanacak.

Galatasaray - Fortuna Düsseldorf maçının heyecanı SKORER'de yaşanacak.

RAIFFEISEN ARENA'DE OYNANACAK

Galatasaray ile Fortuna Düsseldorf arasındaki müsabaka Raiffeisen Arena'da oynanacak.

Heyecan dolu karşılaşmanın heyecanı D-Smart ve SKORER'de yaşanacak.

G.SARAY İLK MAÇINI KAYBETTİ

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, 2024-2025 sezonu hazırlıkları kapsamında Avusturya kampında ilk olarak LASK Linz ile karşı karşıya gelmişti.

Müsabaka LASK Linz'in 3-2'lik üstünlüğüyle sona ermişti. Galatasaray'ın gollerini Metehan Baltacı kaydetmişti.

Galatasaray Futbol Takımı, hazırlık maçında Almanya 2. Futbol Ligi (Bundesliga 2) temsilcisi Fortuna Düsseldorf'a 5-2 mağlup oldu.

Avusturya'nın Linz kenti yakınlarındaki Geinberg kasabasında kamp yapan sarı-kırmızılı ekip, ikinci hazırlık maçında Bundesliga 2 takımlarından Fortuna Düsseldorf ile karşılaştı.

Linz'deki Raiffeisen Arena'da yapılan müsabakaya Galatasaray; Batuhan Şen, Leo Dubois, Metehan Baltacı, Berkan Kutlu, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Tete, Dries Mertens, Wilfried Zaha ve Michy Batshuayi 11'iyle başladı.

Fortuna Düsseldorf, 22. dakikada Emmanuel Iyoha, 25. dakikada ise Jona Niemiec'in kaydettiği gollerle 2-0 öne geçti. Mücadelenin 35. dakikasında Kerem Demirbay'ın ayağından gelen golle farkı 1'e indiren Galatasaray, devre arasına 2-1 geride girdi.

Haberin Devamı

Okan Buruk, ikinci yarıya Tete-Yusuf Demir değişikliğiyle başladı. Tecrübeli teknik adam, 68. dakikada Hakim Ziyech ve Efe Akman, 78. dakikada Sergio Oliveira, Halil Dervişoğlu ve Kazımcan Karataş, 86. dakikada ise Eyüp Aydın, Ali Yeşilyurt, Gökdeniz Gürpüz ve Eren Aydın'ı oyuna sürdü.

Sarı-kırmızılı ekip, 60. dakikada Mertens'in kaydettiği jeneriklik golle 2-2 beraberliği yakaladı. Fortuna Düsseldorf, 64. dakikada Danny Schmidt, 73. dakikada Matthias Zimmermann ve 83. dakikada Karim Affo'nun golleriyle müsabakayı 5-2 kazandı.

Galatasaray, Avusturya kampındaki ilk hazırlık maçında Avusturya temsilcisi LASK'a 3-2 yenilmişti.