Galatasaray Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Ali Koç'a çok sert tepki! 'Hesabını tek tek soracağım'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Ali Koç'a çok sert tepki! 'Hesabını tek tek soracağım'

20.05.2024 - 15:52 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 yendiği derbinin ardından yaşanan olaylar futbol dünyasına damga vurmuştu. İki kulüp arasında gerginlik devam ederken Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 yendiği derbinin yankıları devam ediyor. Galatasaray zaferinin ardından Rams Park’a gelen ve sahaya giren Ali Koç, sarı-kırmızılı yöneticilerle gerginlik yaşamış sonrasında ise Dursun Özbek'ten kendisine tepki gelmişti.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"FEDERASYONDA BİR OLAY YAŞADIK"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TFF'de Ali Koç ve Erden Timur'un da yer aldığı toplantıda yaşanan bir olayı anlattı:

"Federasyonda bir olay yaşadık. Biraz ironik. Ali Bey, şiddetle kalktı ve Erden’e ‘Ben seni mahvedeceğim. Sen Koç Ailesi’ni tanımıyorsun.’ dedi. Ben de kalktım ve ‘Sen ne diyorsun, sen kimsin? Haddini bil, otur aşağıya!’ dedim. Tık, aşağıya…"

"BİRLİKTELİĞİ BOZMAK İÇİN YAPILAN FİTNE"

Dursun Özbek şu sözleri dile getirdi:

"Yapılan dedikoduların tek sebebi, birlikteliği bozmak için yapılan fitne. Ali Bey zaten demedi mi biz bundan sonra fıtratımızda olan olmayan her şeyi yapacağız demedi mi? Duymadınız mı? Şu anda yapılan bu."

"MAYIS, G.SARAY'IN ŞAMPİYONLUK AYIDIR"

Erden Timur sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bugün ve Konyaspor maçına kadar olan süreçte herkes, Galatasaray'ın göstereceği birlikteliğe ve dirayete şahit olacak! Biz finalleri oynamayı bilen takımız! Bu şampiyonluğun çok çok çok önemli olduğunu biliyoruz. Mayıs, Galatasaray için seçim ayı değil; şampiyonluk ayıdır. Seçim çalışmalarıyla ilgili her şeyi bu yüzden başkanımız iptal etti."

Haberin Devamı
"KISKANÇLIK, FİTNE..."

Bir basın mensubunun "Erden Timur düşmanlığı nereden geliyor" sorusunun ardından Dursun Özbek sözü aldı.

Dursun Özbek şu sözleri dile getirdi:

"Erden Timur düşmanlığı şuradan geliyor. Birçok anlamda o kadar başarılı 2 sene geçirdik ki. Kıskançlık ve fitne ile dağıtmak. Galatasaray'ın bugünkü finansal yapısının ulaşmak istediği noktadan endişeleri var."

Erden Timur ise, "Düşündüğümde bir sebep bulamıyorum. Hepimizin hatası oluyor. Bu camiaların gerilmemesiyle ilgili çok çaba veriyoruz. Birisi birisine bir şey yapsa hesap veremeyiz. En son ceza meselesine takılmışlar, benim söylediğim her şey hukuka uygun" şeklinde konuştu.

"PLANLI OLMAMASI İMKANSIZ"

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, maçtan sonra yaşananların planlı olduğunu dile getirdi: "Dün akşam olanların planlı olmaması imkansız. Planlı ve bize açıkça kasıt var. Amaçları bizi devletimizin polisiyle karşı karşıya getirmekti."

'İYİ Kİ ORADA DEĞİLDİM'

Erden Timur sonrası yeniden konuşan Dursun Özbek, "İyi ki orada değildim. Ne olacak benim de korumalarım var. Bunlar karşı karşıya gelecek. Al sana bir sürü olay. Boş stadyumda kabadayılık yapmak kolay. Eğer birazcık yüreğin varsa mekanın sahibi oradayken bunu yapman lazım." dedi.


Haberin Devamı
'ALİ KOÇ HALA ONU SÖYLÜYOR'

"Bir tarafın başından beri kayrılması, işi bu noktaya getirmiştir maalesef

Adalet olmadığında insanlar, camialarının gücüyle, ki çok büyük güce sahip camiayız, kaygılandırılarak, hatalar yaptırıldıkça, TFF eyyama göre karar verince böyle olur. Adaletin olmadığı yerde ot bitmez. Açıkça söyledim orada. Ali Koç onu söylüyor, Trabzon'la ilgili olmaması gereken bizim oyuncuların ceza alması... Trabzonspor o zaman, hatasını kabul edip en yüksek ceza verilsin bize demişti. Ben konuştuğu zaman. Bir camia hata yaptığını kabul ediyorsa, sen hala hatasını kabul etmiş insana 'Sen şöylesin' diyorsun. Maalesef bizim ülkede bu işe yarıyor. Düşmüşe ne kadar vurursan kahraman oluyorsun. Güçlüden de hep iki adım öte duruyorsun. Adam hatasını kabul etmişse bunların kesinlikle kabul etmemesi lazım dersin, bir cümleyi geçmedim, o da manipülasyon, kısa geçtim. Yerdeki insana o kadar vurulunca hukuk kuralından bahsettim. Ne yapalım, insanlar istemiyor diye hukukun dışına mı çıkalım. Biz de yapmış olsak bize de en çok ceza verilmesi gerekir dedim."


ERDEN TİMUR: 100 TANE SİLAHLI ADAM MI TUTMAK GEREK?

Dursun Özbek sonrası söz alan Erden Timur şu sözleri dile getirdi:

Trafik durdurularak polisle içeri geliniyor. Korumakla yükümlü olduğunuz insanları değil de silahla gelen insanları koruyorsunu Bundan sonra herkesin 100 tane silahlı adam mı tutması gerekir? Çatışma mı çıkacak? Asıl güvenliği sağlama emniyetin. Aksine yer açılarak, görüntülerde var, hiçbir şey yapılmayarak, psikolojik davranış özetidir, telefonla konuşup arkasını dönerek. Kamerada var. Meydan bırakılmıştır. İlaveten, bizim arkadaşlarımız, emniyetteki görevliler tarafından tutulmuştur.

'KORUMA ORDUSU MU BEKLETELİM?'

'Maç bittikten sonra hocamız basın toplantısına çıkacaktı, onun odasında biraz durdum. Sonra yola çıktık. Haber geldi, 'Böyle bir durum var.' diye. Dönene kadar Ali Koç gitmişti. Bir gün silahlı birileri gelir ve sahayı basar diye orada koruma ordusu mu bekletelim? Böyle mi olması lazım bundan sonra?"

Haberin Devamı
'RİYAD'DAN BERİ OLANLARI İZLEYİN'

"Bu gidiş, iyi bir gidiş değil. Son 6 ayda olan olayları bir gözden geçirin. Sahaya çıkmamalar. Riyad'dan beri olan olayları izleyin. Hep bir provokasyon, hep bir milleti birbirine düşürmek, hep bir şeyin peşinde. Bu gidiş, iyi bir gidiş değil."

'FUTBOLLA İZAH EDİLEMEZ'

"Galatasaray Stat Müdürü Ali Çelikkıran'a 7-8 kişi saldırdılar. Böyle bir şey delikanlılıkta var mı, spor yöneticiliğinde var mı?"

"Olayları nereden nereye taşıyorlar nereden nereye? Kendisi federasyona gidip hakemleri tartaklayın demedi mi? İzmir grubuna şöyle böyle yapın demedi mi? AVM'lerde fotoğraf çekin demedi mi? Bu nasıl bir spor adamı! Bunu kimse futbolla izah edemez."

'YAZIKLAR OLSUN!'

"Bir şeye çok yazık; Ali Koç önemli bir ailenin ferdi. İyi bir eğitim almış birisi. Ailesinin gücü belli. Bu gücün arkasında, böyle bir işe tevessül etmek, böyle bir işe girişmek, insanları birbirine düşürmek, bunun hesabını kim verebilir ya! Yarın böyle bir olay vuku bulduğu zaman, durumdan vazife çıkarmak isteyenler olmayacak mı? Bu gerginliği yaratıyorsun, sadece bu seviyede mi kalır! Bu durumdan vazife çıkarmak isteyenler olursa bunun hesabını kim verecek. Yazıklar olsun ya yazıklar olsun"


Haberin Devamı
'TEK BAŞINA DA GELEMİYORSUN'

"Gözlerinizle gördünüz olanları. Bizim bir şey söylememize gerek bile yok aslında. Fakat, camiamızı temsilen duruşumuzu ifade etmek istiyoruz. Boş sahada yanına silahlı korumalar, 70-80 tane yancısı. Bu işin bir statüsü var. Burası Galatasaray'a ait bir yer. Belli bir süre TFF'nin yetkisi altında, takip eden insanları var federasyonun. Akreditasyon alanına giren kişiler bellidir. Ben dahi belli bir süre dahi akreditasyon alanına giremem. Bu TFF'nin görev süresi bitince orası Galatasaray'ın evidir. Sen geliyorsun, aynı haneye tecavüz eder gibi... Tek başına da gelemiyorsun. Silahlı korumalar, 80 kişi, stadyum boşalmış, seyirci boşalmış, sahte kabadayılık değil de nedir. Sahte kabadayılık değil de nedir. Niye yapıyorsun? Galatasaray gibi büyük bir camiada, daha önce söyledim, sen camiaları birbirine kırdırmak için bir proje yapıyorsun."

'ŞAMPİYON OLACAĞIZ'

"Bir mesajımda taraftarımıza ve üyelerimize! Hiçbir seçim bu şampiyonluktan daha değerli değildir. Tek konsantrasyonumuz takımımızla bu hafta sonu yaşayacağımız 24. şampiyonluk. Seçim için yaptığımız toplantıların hepsini durdurduk. Oyuncu kardeşlerimizin ve hocamızın yanında olacağız. Kimse merak etmesin! İyilik kazanacak, biz şampiyon olacağız."

'ELLERİNDEN GELEN BU'

Yapabilecekleri tek şey bu. Ellerinden gelen bu. Gerek bahsettiğiniz oyuncu (Mert Hakan Yandaş), ismini söylemek istemiyorum. Isınmadan beri tek yapabilecekleri bu, kaos ve gerginlik yaratmak. Olayı futbolun dışına taşımak.

'HESABINI TEK TEK SORACAĞIM'

"Ali Koç iyi dinle, bu yaptıklarının hesabını senden tek tek soracağım. Ali Koç senin tüm camiaları karşı karşıya getirmek için bir proje olduğunu Türkiye görecek. Son altı ayda yapılanları hatırlayın. Ali Koç bu yaptıklarını bana sökmez, bunu bil. Ben Galatasaray'ın başkanıyım."


Haberin Devamı
'ŞIMARIKLIKLARI DEVAM EDİYOR'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Ali Koç'a sert sözlerle yüklendi: 

Dünkü olaylar, yapılan ahlaksızlıklar tüm spor kamuoyu gözünde cereyan etti. Bu olaylara sebep olan baş ahlaksız ve yancıları, ona çanak tutan kamu görevlileri hakkında gerekli suç duyurularını yaptık. Ali Koç'un şımarıkları artarak devam ediyor, kimse de bu şahıstan hesap sormuyor.


BASIN TOPLANTISI BAŞLADI

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in derbide yaşananlarla alakalı düzenlediği basın toplantısı başladı

SÜHEYL BATUM'DAN ALİ KOÇ'A SUÇ DUYURUSU

Galatasaray'ın yanı sıra başkan adayı Süheyl Batum ve Rezan Epözdemir de Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

GALATASARAY'DAN SUÇ DUYURUSU

Galatasaray Kulübü; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, olaylara karışan yöneticiler ve futbolcular hakkında suç duyurusunda bulundu.

'CESEDİMİ ÇİĞNEMEDEN ADIM ATAMAZDI'

Derbi sonrası yaşanan olaylarla ilgili olarak ise Dursun Özbek şu açıklamaları yaptı:

Beraber stadyumdan ayrıldık. 2 saat sonra yolda haber aldım, geri döndüm. Ali Koç, 70-80 tane adamıyla, ki içlerinde 4'ü silahlı. Bu ayıptır. Eşkıyalıktır. Şehir eşkıyası diye tabir ettiğimiz şey bu. Öteye götürüyorum, bu terörizmdir. Terörist ne yapıyor, benzer şekilde silahlı adamlarını topluyor, geliyor, bir yeri basıyor, kurşunluyor.

Orada olmamam belki de olayları belli bir seviyede, daha üst boyuta geçmesini engellemiştir. Orada olsaydım, benim cesedimi çiğnemeden oradan içeriye adım atamazdı.

DURSUN ÖZBEK'TEN SON DAKİKA KARARI

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek oynanan Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenleme kararı aldı. Dursun Özbek'in basın toplantısı saat 17.00'de başlayacak.

Dursun Özbek ayrıca 25 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi hafta boyunca yapacağı bütün programları iptal etti

Dursun Özbek kararını şu sözlerle aktardı:

Seçimin artık önemi kalmamıştır. Ya ben seçilirim ya Süheyl Batum seçilir, ikimiz de Galatasaraylıyız. Topyekün mücadele, her şeyin önüne geçmiştir. Bütün camialara, bütün Türkiye'ye şunu göstermeliyiz; Ali Koç'un sadece seçim derdinde olduğunu göstermeliyiz. Kim seçilirse seçilsin Galatasaray sevgisiyle hareket edeceğinden hiç şüphem yok.


ALİ KOÇ'TAN DURSUN ÖZBEK'E CEVAP

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in açıklamalarına sert yanıt verdi. Ali Koç, "Bana meydan mı okuyor, düelloya mı çağırıyor. 2 senedir düelloya, tartışmaya çağırıyoruz. Düello da değil. Tartışalım. İnsanlar, iki başkanın gerçek kimliğini, mertliğini, dürüstlüğünü görsün. Dolayısıyla bugün biraz geç oldu. Uykusu kaçmasın. Öyle diyorsa, istediği TV kanalına, GSTV dahil çıkmaya hazırım. Bu ne ucuz kabadayılık. İki senedir bas bas bağırıyoruz. Oradan buradan atıp tutmayın. Kinayeli konuşmayın. Bu kulüp bir maç kazandığında, sadece Fenerbahçe değil, son derece alaycı, kibirli, kinayeli konuşmalar yapar. Biz neysek oyuz. Bir gün öyle bir gün böyle adamlar değiliz. Biz bir çizgide yürüyoruz. İstiyorsa yarın çıkalım. Sayın Başkanın cesaretlenmesine çok sevindim. Bu galibiyet kadar olmasa da çok sevindim. Bugün daha fazla ayakta tutmayalım onu. En kısa zamanda bu çağrısının arkasında dursun Sayın Dursun Özbek. İstediği mecrada, önümüzdeki 5 gece, 5 gece diyorum çünkü lig bitiyor, biz hazırız. Biz heyecanlıyız" dedi.


ÖZBEK'TEN ALİ KOÇ'A: YÜREĞİN YETİYORSA GEL

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un sahaya girmesinin ardından sert tepki gösterdi.

Dursun Özbek, "Ben geldim. Ali Koç yüreğin yetiyorsa gel buradayım. Şu kadar cesaretin varsa gel buradayım, şu kadar delikanlılığın varsa gel. Buradayım." dedi.


GERGİNLİK YAŞANDI

Bazı Galatasaraylı idareciler sahaya girdi. İki taraf arasında gerginlik çıktı. Polis güçleri olaya müdahale etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan'a "Buradan çıkmazsan dayak yiyeceksin!" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sahadan ayrılırken "Haydi işimiz bitti, gidebiliriz" şeklinde konuştu.


ALİ KOÇ, RAMS PARK'A GELDİ

Fenerbahçe'nin derbiden 1-0'lık galibiyetle ayrılmasının ardından sarı-lacivertlilerin Başkanı Ali Koç,Rams Park’a geldi.

Başkan Ali Koç, oyuncularla beraber sahaya çıkarak galibiyeti kutladı.