VoleybolFilenin Sultanları, Brezilya'ya mağlup oldu! Olimpiyat Oyunları'nı 4. tamamladı

Filenin Sultanları, Brezilya'ya mağlup oldu! Olimpiyat Oyunları'nı 4. tamamladı

10.08.2024 - 21:15 | Son Güncellenme:

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyatları'nda bronz madalya maçında Brezilya ile karşı karşıya geldi. Rakibine 3-1 mağlup olan Filenin Sultanları, Olimpiyat Oyunları'nı 4. olarak tamamladı.

Filenin Sultanları, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları üçüncülük maçında Brezilya ile karşı karşıya geldi. South Paris Arena 1'de oynanan mücadeleyi 25-21, 27-25, 22-25 ve 25-15'lik setlerle kaybeden Ay-yıldızlılar, organizasyonu dördüncü sırada noktaladı.

Haberin Devamı

İLK SET SONUCU: Türkiye 21-25 Brezilya

İKİNCİ SET SONUCU: Türkiye 25-27 Brezilya

ÜÇÜNCÜ SET SONUCU: Türkiye 25-22 Brezilya

DÖRDÜNCÜ SET SONUCU: Türkiye 15-25 Brezilya

BRONZ MADALYA BREZİLYA'NIN

4. seti 25-15 kaybeden Filenin Sultanları parkeden 3-0 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla birlikte bronz madalyanın sahibi Brezilya oldu.

FİLENİN SULTANLARI 3. SETİ KAZANDI

Filenin Sultanları pes etmedi ve 3. seti 25-22 kazanarak durumu 2-1'e getirdi. 

BREZİLYA 2-0 ÖNE GEÇTİ

Heyecan dolu 2. seti Brezilya 27-25 önde tamamladı ve 2-0 öne geçti. 

Haberin Devamı
VARGAS İLE FARKI AÇTIK

Filenin Sultanları, Vargas'ın sert smacında sayıyı aldı ve skoru 16-12 yaptı.

İNANILMAZ SERİ

 

Filenin Sultanları yaptığı muhteşem savunmayla sayıyı kazandı.

BREZİLYA'NIN SERİSİNE KARŞILIK VERDİK

Brezilya ikinci sete 4-0'lık seriyle başlarken Santarelli'nin aldığı mola sonrası Filenin Sultanları 5-0'lık seri yakaladı ve öne geçti.

Haberin Devamı
İLK SET BREZİLYA'NIN

Çekişmeli geçen ilk seti Brezilya 25-21 önde tamamladı.

VARGAS HÜCUMU NOKTALADI

Meliha Diken çok iyi savundu, Melissa Vargas hücumu noktaladı.

28 SANİYE SÜREN RALLİ

28 saniye süren rallide Melissa Vargas sayıyı bulmayı başardı.

Haberin Devamı
KIYASIYA MÜCADELE

Mücadelede ilk set oldukça çekişmeli başladı. Milli Takımımız 3-0'lık seriyle maça başlarken Brezilya skoru 8-4 öne geçmeyi başarmıştı. Sonrasında toparlanan Filenin Sultanları farkı kapadı ve skor 10-10'a geldi.

 

İLK SET BAŞLADI

Filenin Sultanları'nın Brezilya ile karşılaştığı mücadelede ilk set başladı.

İLK ALTIMIZ BELLİ OLDU

Filenin Sultanları'nın Brezilya karşısında ilk altısı belli oldu

Elif - Vargas
Meliha - Derya
Eda - Aslı
Gizem

Haberin Devamı
SAKATLIKLAR BİZİ ZORLADI

Filenin Sultanları'nda özellikle Çin maçı esnasında Cansu Özbay, Hande Baladın ve Gizem Örge'nin sakatlıkları takımı zorladı. Cansu Özbay oyuna devam edemezken Gizem ve Hande maçı tamamladı. 


CANSU İTALYA MAÇINDA OYNAMADI
İtalya maçında ise Cansu Özbay tüm maç kulübede yer aldı. Sağ omzunda sakatlığı bulunan Gizem Örge müsabakada önemli bir performans sergiledi.

 

CANSU'NUN DURUMU PEK İYİ DEĞİL

Yarı final maçı sonrası Cansu Özbay'ın durumu hakkında Sports tv'ye konuşan Daniele Santarelli şunları söyledi: "Cansu pek iyi durumda değil, elimden geldiğince onu muhafaza etmeye korumaya çalışıyorum ama o maalesef iyi durumda değil. O takımdayken biz çok daha iyi bir takım oluyoruz. Takıma yardım etmesi için onu bugün benche getirdim, bazı durumlarda Elif'e yardım edebilmesi için. Çünkü Cansu çok önemli. Elif ile maç sırasında diyalog kurduğunda bu çok değerli, Cansu'nun deneyimi Elif için çok değerli. Eğer Cansu ile oynasaydım onu riske etmiş olurdum. Ona bir şey olmasını istemiyorum o bu takım için çok önemli "

EBRAR HEPİMİZDEN DAHA FAZLA ACI ÇEKTİ

"İnanın bana Ebrar hepimizden daha fazla acı çekti. Ebrar elinden gelenin en iyisini göstermek istedi. Bu yaz onun için iyi geçmedi. Bir önceki söyleşimde bundan bahsedince herkes beni eleştirdi. Eleştiriyi ben aldığım sürece sorun değil çünkü Ebrar burada ve takımla birlikte. O takım için çok önemli. Her zaman onu beklemeye devam edeceğim. Umarım bronz madalya maçında mükemmel bir performans ortaya koyar.

Haberin Devamı
TÜRKİYE VE BREZİLYA'NIN OLİMPİYAT MAÇLARI

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda A Grubu’nda mücadele eden Türkiye, grubunu ilk iki sırada tamamlayarak çeyrek finalde mücadele etmeye hak kazanmıştı. Çeyrek finalde zorlu rakibi Çin’i 3-2 geride bırakan Ay-yıldızlılar yarı finalde ise İtalya ile karşı karşıya geldi. İtalya mücadelesinde ise parkeden 3-0 mağlubiyetle ayrılan Daniele Santarelli yönetiminde Milletler Ligi ve Dünya şampiyonluğu kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı bronz madalya alarak başarılarına bir yenisini daha eklemeyi hedefliyor.

Brezilya ise B Grubu’nu 3’te 3 yaparak lider tamamlamış ve ardından çeyrek finalde Dominik Cumhuriyet karşısında 3-0 kazanmıştı. Sonrasında Brezilya ABD'ye mağlup olmuştu.

İLK OLİMPİYAT MADALYAMIZI KAZANABİLİRİZ

Paris 2024 kadınlar voleybolda üçüncülük maçı bugün TSİ 18.15’te oynanacak, Türkiye ile Brezilya karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlı takım kazanması halinde tarihinin ilk olimpiyat madalyasını elde edecek. 

SULTANLAR BRONZ MADALYA İÇİN PARKEYE ÇIKIYOR

A Milli Kadın Voleybol Takımı, olimpiyatlarında tarihinde ilk kez yarı final heyecanı yaşadı. İtalya karşısında parkeden 3-0 mağlubiyetle ayrılan Filenin Sultanları bronz madalya maçında Brezilya ile karşı karşıya gelecek.