FenerbahçeFenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda Ali Koç'tan Galatasaray'a olay sözler!

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda Ali Koç'tan Galatasaray'a olay sözler!

27.07.2024 - 10:35 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Son seçimde mevcut Başkan Ali Koç'la yarışan eski başkan Aziz Yıldırım desteğini göstermek için kurula geldi. Başkan Ali Koç, Aziz Yıldırım'a teşekkür etti.

Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda Aziz Yıldırım sürprizi yaşandı... 

ALİ KOÇ'TAN G.SARAY'A OLAY SÖZLER!

Başkan Ali Koç: Giden, geleni aratır mı? Başkanınız olarak şunu söyleyebilirim, değişimin kazanması daha iyi oldu. Yıllar sonra o malum unsurları içinde bulundurmayan bir federasyon geldi. Fenerbahçe ile ilişkileri nasıl olur, bilemem. Bu saatten sonra söylemler değil eylemler önemli. Adil iklim sağlanırsa bunun destekçisi olacağız. Bu TFF o malum kulübü ittirecek diyemeyiz, ama gidenlerin ittireceği kesindi. O yüzden bu değişiklik oldu. Gidenin arkasından konuşmak istemiyorum. Ancak Fenerbahçe'ye büyük zararları oldu.

Seçim döneminde Sayın Şekip Mosturoğlu'nun adil olmadığını söylemiştim. Beraber toplandık. Niye böyle düşündüğümü söyledim. Üyelere telefon ediyorsunuz, Divan Kurulu seçim bürosu oldu dedim, hayır dedi. Biz, yıllarca beraber çalıştık. Orta yolda buluşuruz. Geride olan geride kaldı, inşallah Şekip Mosturoğlu ile beraber iyi şeylere imza atarız.

BAŞKAN ALİ KOÇ: AZİZ BAŞKAN'IN BURADA OLMASI ÇOK ANLAMLI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Sayın başkanımız Aziz Yıldırım, yıllarca Fenerbahçe'ye hizmet etmiş yöneticilerimiz, sizleri saygıyla selamlıyorum. Toplantımız anlamlı bir tarihe rastladı. Olimpiyatlara katılımda gösterdiğimiz başarı dillendirildi, hepimiz gurur duyuyoruz. Tüm sporcularımızın şansları bol olsun. Ülkemiz bunu hak ediyor. Bu sporcuları yetiştiren kulüplere, hakkını veren medya mensuplarına, kanallara, gazetelere de özellikle teşekkür etmek istiyorum. Belli yerler imtina ediyorlar çünkü. 27 sporcu başka kulüplerden gitse daha rahat teşekkür ederlerdi belki.

'BURADA OLDUĞU İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM'

Aziz Başkan'ın burada olması çok anlamlı. 'Dünyanın en büyük spor kulübü' olma vizyonunu Fenerbahçe'ye o yerleştirdi. Aziz Yıldırım'ın mevcudiyeti, başkan kim olursa olsun destek vermesi büyük bir rekabet avantajı kazandırır. Bunu inşallah ileriki günlerde göreceğiz. Burada olduğu için başkanımıza ve arkadaşlarına teşekkür ederim.

TFF seçimlerini, isyan edenler, adalet isteyenler, demokrasi isteyenler kazandı. Sonuç belki birileri için sürpriz oldu ama pek çok kişinin ortak duygularını ortaya çıkaran bir sonuçtu. Giden, geleni aratır mı? Başkanınız olarak şunu söyleyebilirim, değişimin kazanması daha iyi oldu. Yıllar sonra, o malum unsurları barındırmayan bir federasyon geldi. Artık söylemler değil, eylemler önemli. Söyledikleri adil iklimi sağlayabilirlerse, en büyük destekçisi Fenerbahçe olur.


KIZILHAN: KİMİN ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİĞİNİ HERKESE GÖSTERDİK

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan: Yeni TFF'den tek beklentimiz; her zaman vurguladığımız gibi adil yaklaşımla, tüm takımlara karşı eşit mesafede Türk futbolunun geleceğinin düşünülerek adımlar atılmasıdır. Tüm sezon boyunca yaşadığımız haksızlıklar, yapılan kayrılma tüm Türkiye'nin gözü önünde oldu. Rekorları kırarak, Rams Park'ta, Trabzon'da her şeye rağmen galip gelerek şampiyonluğu kimin hak ettiğini herkese gösteren takımımıza minnettarız. Takımımızın tüm sezon boyunca gösterdiği mücadele, gurur nişanemiz olmuştur. Geçtiğimiz sezon teknik direktörümüz olan, camiamızın evladı Sayın İsmail Kartal'a bir kez daha teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

'20 ADET YENİ LOCA İNŞA ETTİK'

İki sezondur 25 binin üzerinde kombine satış yapmıyoruz. 24-25 sezonu için yaklaşık 16 bin kombine yenilenmiş olup, derneklerimize kombine yerine maç bileti uygulamasına geçtiğimiz için yenileme oranı yüzde 80 olmuştur. Kombine sayısını 25 binde tutma kararımız her maç yaklaşık 16 bin bilet satabileceğimiz anlamına geliyor. Bu vesileyle hem daha çok taraftarımıza ulaşmayı hem de gelirlerimizi artırmayı hedefliyoruz. Fenerium Alt tribününe 20 adet yeni loca inşa ettik.

RAKİPLER DEĞİŞİYOR, F.BAHÇE AYNI KALIYOR
Dünyada en çok bilinen kulüplerle kıyas yaptığımızda, bizim kadar kapsamlı, sporun 10 farklı branşından aktif olan başka bir spor kulübü yok. Fenerbahçe bu branşlarda sadece aktif değil, hemen hemen hepsinde zirve yarışının içinde. Rakipler değişiyor, Fenerbahçe hep aynı kalıyor.

 

 

Haberin Devamı
ŞEKİP MOSTUROĞLU'NDAN BİRLİK ÇAĞRISI

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu, "Bugün aramızda önceki başkanımız Sayın Aziz Yıldırım da bulunuyor, kendisine 'hoş geldiniz' diyorum. 8-9 Haziran 2024 tarihinde yapılan seçimli olağan genel kurulumuzda Sayın Başkanımız Ali Koç, üçüncü kez başkanlığa seçilmiştir. Kendisini tebrik ediyor, yarıştığımız tüm branşlarda kupalar ve madalyalar kazanılacağı bir dönem diliyorum. Önümüzdeki günler, özellik futbolda saha dışında son derece zor olacağa benziyor.

'KÜSKÜNLÜKLER SON BULMALI'

Seçimin ardından Sayın Ali Koç ve Sayın Aziz Yıldırım'ın verdiği tablo çok değerlidir. Başkanlarımızın bu mesajı bizim için belirleyicidir. Küskünlükler son bulmalı. Birlik ve beraberlik içinde Fenerbahçe çağını başlatmalıyız. Bir ve beraber olduğumuzda bizi durdurabilecek hiçbir güç yoktur" şeklinde konuştu.

 

 

AZİZ YILDIRIM DESTEK İÇİN DİVAN KURULU'NA GELDİ

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, yeni sezon öncesi desteğini göstermek amacıyla Yüksek Divan Kurulu’na katıldı. Aziz Yıldırım, 9 Haziran ayında yapılan seçimde Fenerbahçe başkanlığı için Ali Koç’a rakip olmuştu. Ali Koç, 16.464 oy alarak yeniden başkan seçilirken Aziz Yıldırım ise 10.483 oy almıştı. Seçimin ardından iki başkan kürsüye çıkarak el ele tribünleri sallamış ve uzun bir aranın ardından barış ortamı sağlanmıştı.




DİVAN KURULU'NUN GÜNDEMİ

1. SAYGI DURUŞU

2. İSTİKLAL MARŞI’NIN OKUNMASI

3. YÜKSEK DİVAN KURULU BAŞKANI’NIN AÇILIŞ KONUŞMASI

4. VEFAT EDEN ÜYELERİMİZİN DUYURULMASI

5. YÜKSEK DİVAN KURULUMUZA YENİ KATILAN ÜYELERİMİZİN DUYURULMASI

6. YÜKSEK DİVAN KURULU ÜYELİĞİNDE 40 ve 50 YILINI DOLDURAN ÜYELERİMİZE PLAKETLERİNİN
KULÜP BAŞKANI TARAFINDAN VERİLMESİ

7. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORUNUN OKUNMASI

8. DENETİM KURULU FAALİYET RAPORUNUN OKUNMASI

9. YÖNETİM KURULU VE DENETİM KURULU RAPORLARI HAKKINDA GÖRÜŞME

10. KAPANIŞ

Haberin Devamı
DİVAN KURULU BAŞLADI

Fenerbahçe kulübünün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı Faruk Ilgaz Tesisleri’nde başladı.