Şampiyonlar LigiFenerbahçe, Lille engeline takıldı! Şampiyonlar Ligi'nde turu rövanşa bıraktı

Fenerbahçe, Lille engeline takıldı! Şampiyonlar Ligi'nde turu rövanşa bıraktı

06.08.2024 - 23:27 | Son Güncellenme:

Lille, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe, Lille engeline takıldı Şampiyonlar Liginde turu rövanşa bıraktı

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda Lille, Fenerbahçe'yi konuk etti. Heyecan dolu karşılaşma Hainaut Stadyumu'nda oynandı. Kritik maçta Romanya Futbol Federasyonu'ndan Kovacs düdük çaldı. Lille, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

Haberin Devamı
RÖVANŞ KADIKÖY'DE OYNANACAK

Fenerbahçe ile Lille arasındaki eşleşmenin rövanşı İstanbul'da oynanacak.

Fenerbahçe, 13 Ağustos Salı günü Fransız ekibini Kadıköy'de konuk edecek.

KAZANAN TARAF LILLE

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol sesi çıkmadı. Lille, Fenerbahçe'yi 2-1'lik skorla mağlup etti.

Lille'in gollerini 12'nci dakikada Oosterwolde (KK) ve 90+1'inci dakikada Edon Zhegrova kaydetti. Fenerbahçe'de fileleri 80'inci dakikada İrfan Can Kahveci havalandırdı.

90+1'DE LILLE ÖNE GEÇTİ

90+1'inci dakikada Lille çok adamla geldi. Zhegrova'nın şutunda top ağlarla buluştu. Lille, Fenerbahçe karşısında yeniden üstünlüğü yakaladı: 2-1.

Haberin Devamı
İRFAN CAN'DAN YUSUF DİKEÇ POZU

İrfan Can Kahveci, attığı golün ardından milli atıcı Yusuf Dikeç'in Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ikonikleşen eli cebinde atış pozunu verdi.

İRFAN CAN'DAN HARİKA GOL

79'uncu dakikada Fenerbahçe'nin kullandığı serbest vuruşta topun başına İrfan Can Kahveci geçti. İrfan Can Kahveci'nin vuruşunda top ağlarla buluştu. Fenerbahçe deplasmanda beraberliği yakaladı: 1-1.

EN-NESYRI OYUNDA

78'inci dakikada Jose Mourinho, Edin Dzeko'nun yerine Youssef En-Nesyri'yi oyuna dahil etti.

Haberin Devamı
ANGEL GOMES GOLE YAKLAŞTI

72'nci dakikada Lille'de Angel Gomes kullanılan serbest vuruşta doğrudan kaleyi yokladı. Angel Gomes'in şutunda top az farkla auta gitti.

MOURINHO'DAN İKİ HAMLE

70'inci dakikada Allan Saint Maximin ve Dusan Tadic kenara geldi. Jose Mourinho kalan sürede Oğuz Aydın ile İrfan Can Kahveci'ye forma şansı verdi.

DIAKITE AUTA VURDU

58'inci dakikada Lille'in kullandığı serbest vuruşta Diakite savunmadan ileri çıktı. Yapılan ortada Diakite kafa vuruşuyla topu ağlara göndermek istedi. Diakite'nin vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Haberin Devamı
MAXIMIN GOLE YAKLAŞTI

50'nci dakikada Çağlar Söyüncü'nün savunma arkasına gönderdiği uzun topta Allan Saint Maximin kaleciyle karşı karşıya kaldı. Allan Saint Maximin'in şutunda kaleci kalesini terk etti ve meşin yuvarlağın ağlara gitmesini engelledi.

İLK YARIDA TEK GOL ÇIKTI

Lille ile Fenerbahçe arasındaki müsabakanın ilk yarısı sona erdi. Lille, Fenerbahçe karşısında devre arasına 1-0 üstün girdi. Lille'in ve ilk yarının tek golü 12'nci dakikada Jayden Oosterwolde (KK) geldi.

LILLE GOLE ÇOK YAKLAŞTI

44'üncü dakikada Lille'in kullandığı köşe vuruşu sonrası Jonathan David arka direkte bomboş durumda topla buluştu. Jonathan David'in vuruşunda meşin yuvarlak çok az farkla auta gitti.

Haberin Devamı
SON ANDA KALECİ

39'uncu dakikada Fenerbahçe'de Sebastian Szymanski kazanılan serbest vuruşta doğrudan kaleyi denedi. Lille kalecisi, topu iki hamlede kontrol etme başarısı gösterdi.

SON ANDA LIVAKOVIC

36'ncı dakikada Lille sağ kanattan Cabella ile serbest vuruş kullandı. Arka direkte yapılan kafa vuruşunda Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic son anda araya girdi.

DZEKO KARŞI KARŞIYA DEĞERLENDİREMEDİ

31'inci dakikada İsmail Yüksek'in önde yaptığı pres sonrası Edin Dzeko topu önünde buldu. Edin Dzeko topu sürdükten sonra Lille kalecisi Lucas Chevalier ile karşı karşıya kaldı. Edin Dzeko'nun şutunda Lucas Chevalier gol izni vermedi.

Haberin Devamı
LIVAKOVIC ŞIK KURTARDI

27'nci dakikada Angel Gomes'in uzaktan gelişine vuruşunda Dominik Livakovic araya girdi. Dominik Livakovic bu pozisyonda rakibine gol izni vermedi.

İSMAİL YÜKSEK SAKATLANDI

Fenerbahçe'de İsmail Yüksek maçın 22'nci dakikasında kendisini yere bıraktı. Oyun alanına sağlık ekipleri girdi. İsmail Yüksek tedavisinin ardından oyuna devam etti.

TOP AĞLARLA BULUŞTU

12'nci dakikada Lille kazandığı taç atışı sonrası golü buldu. Tiago Santos sağ kanatta kullanılan taç atışı sonrası ceza sahasına girdi. Tiago Santos'un çevirdiği topta Jayden Oosterwolde'ye çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Lille, Fenerbahçe karşısında öne geçti: 1-0.

MOURINHO'YA KART ÇIKTI

Edin Dzeko'nun sarı kart gördüğü pozisyon sonrası Jose Mourinho maçın hakemine itirazlarda bulundu. Kovacs, bu itirazlar sonrası Jose Mourinho'ya da sarı kart gösterdi.

DZEKO'YA KART ÇIKTI

9'uncu dakikada Edin Dzeko, rakibiyle girdiği ikili mücadelenin ardından sarı kartla cezalandırıldı. Edin Dzeko, Kovacs'ın bu kararına çok şaşırdı.

LIVAKOVIC GOL İZNİ VERMEDİ

8'inci dakikada sağda Tiago Santos, Cabella ile paslaştı. Tiago Santos'un pasında yay üzerinden çekilen şutta Livakovic top ağlara gitmeden araya girdi. Pozisyonun tamamlanmasının ardından ofsayt bayrağı kalktı.

DZEKO ÇERÇEVEYİ BULAMADI

6'ncı dakikada Fenerbahçe sol kanattan etkili geldi. Ceza sahasında pasla buluşan Edin Dzeko'nun şutunda top yandan auta gitti.

İLK DÜDÜK GELDİ

Fenerbahçe ile Lille arasındaki müsabaka başladı. Rumen hakem Istvan Kovacs'ın ilk düdüğü sonrası başlama vuruşu yapıldı.

F.BAHÇE MAÇA HAZIR
SON 45 DAKİKA
F.BAHÇE KAFİLESİ STATTA

Fenerbahçe kafilesi, Lille maçının oynanacağı Hainaut Stadyumu'na ulaştı.

F.BAHÇE'NİN YEDEK KULÜBESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Lille deplasmanında şu isimleri yedek kulübesinde tercih etti:

İrfan Can Eğribayat, Osayi, Djiku, Becao, Yusuf Akçiçek, Bartuğ Elmaz, Zajc, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Oğuz Aydın, Cenk Tosun, En-Nesyri.

LILLE'İN İLK 11'İ BELLİ OLDU

Bruno Genesio yönetimindeki Lille'in Fenerbahçe karşılaşması ilk 11'i belli oldu. Lille'in Fenerbahçe karşısındaki ilk 11'i şu şekilde:

Chevalier, Meunier, Alexsandro, Diakite, Meunier, Benjamin Andre, Andre Gomes, Haraldsson, Gudmundsson, Cabella, Jonathan David.

F.BAHÇE'NİN İLK 11'İ BELLİ OLDU

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe'nin Lille karşılaşması ilk 11'i netlik kazandı. Sarı-lacivertlilerin Lille maçı ilk 11'i şu şekilde:

Livakovic, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Krunic, İsmail Yüksek, Szymanski, Tadic, Maximin, Dzeko.

LILLE STADYUMU HAZIR
F.BAHÇE ÇUBUKLU GİYECEK
F.BAHÇE'DEN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
VAR HAKEMİ BELLİ OLDU

Istvan Kovacs'ın yöneteceği Lille - Fenerbahçe maçının VAR hakemi belli oldu. UEFA, kritik maça VAR hakemi olarak Almanya Futbol Federasyonu'ndan Christian Dingert'i atadı.

Karşılaşmada AVAR olarak Johann Pfeifer'in görev alacağı vurgulandı.

KOVACS DÜDÜK ÇALACAK

Lille - Fenerbahçe karşılaşmasında Romanya Futbol Federasyonu'ndan Istvan Kovacs düdük çalacak. Istvan Kovacs'ın yardımcılıklarını Mihai Marica ile George Florin Neacsu üstlenecek.

Mücadelede dördüncü hakem olarak Horațiu Feșnic görev alacak.

HAINAUT STADYUMU'NDA OYNANACAK

Lille ile Fenerbahçe arasındaki mücadele 21.30'da başlayacak. Kritik karşılaşma Hainaut Stadyumu'nda oynanacak.

Müsabakanın canlı anlatımı SKORER'de olacak.

EXXEN'DEN YAYINLANACAK

Fenerbahçe'nin Lille deplasmanında sahaya çıkacağı müsabaka 21.30'da başlayacak.

Heyecan dolu mücadele Exxen'den canlı yayınlanacak.

Lille - Fenerbahçe maçının canlı anlatımı SKORER'de olacak.

LUGANO'YA ŞANS TANIMADI

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda İsviçre ekibi Lugano ile eşleşmişti. Sarı-lacivertliler, rakibi karşısında iki maçtan da galip ayrılmıştı.

İsviçre'de oynanan ilk maçı 4-3 kazanan Fenerbahçe, evinde ise sahadan 2-1 galip ayrılmıştı.

DZEKO ÖN PLANA ÇIKTI

Fenerbahçe'nin bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maçlarda Edin Dzeko ön plana çıktı. Sarı-lacivertlilerin 38 yaşındaki yıldızı, İsviçre ekibi karşısında 2 maçta 4 gol attı.

Edin Dzeko, Lugano ile deplasmanda oynanan maçta hat-trick yapma başarısı gösterdi. Yıldız forvet, İstanbul'da oynanan rövanşta ise 1 gol sevinci yaşadı.

MOURINHO: ZOR BİR MAÇ OLACAK

Karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını belirten Mourinho, "Zor bir maç olacağını biliyorum. Maçı kazanmayı umuyorum. Lille takımını beğeniyorum. Lugano maçları sonrası rakibimizi izlemeye başladık. Çok fazla izledik. Ekibimle sezon öncesi oynadıkları tüm maçları izledik. Celta, Wolfsburg ve Belçika takımlarına karşı oynadıkları maçları izledik. Yeni bir teknik direktörleri var. İyi bir takım. Çok iyi oyuncuları var. David dışında ilk günden beri tam takım çalıştılar. Bizim için zor bir maç olacak ama onlar için de zor bir maç olacak." diye konuştu.

MERT HAKAN: HER ŞEYİ YAPACAĞIZ

Lille'in uzun yıllardır birlikte oynayan iyi bir takım olduğunu dile getiren Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Mert Hakan Yandaş, "Nasıl bir rakiple karşılaşacağımızı biliyoruz. Tecrübeli bir hocamız ve iyi bir takımımız var. Yarınki maça iyi hazırlandık. İnşallah İstanbul'a iyi bir sonuçla dönüp Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için her şeyi yapacağız." diye konuştu.

NASIL ŞİFRESİZ İZLENİR?

Lille - Fenerbahçe maçının şifresiz nasıl izleneceği veya TV'den yayınlanıp yayınlanmayacağı merak konusu oldu.

Fenerbahçe'nin Lille ile oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu maçını Exxen Spor abonesi olarak şifresiz takip edebilirsiniz.

F.BAHÇE'NİN KAMP KADROSU

Fenerbahçe'nin Lille maçı kamp kadrosu belli oldu. Sarı-lacivertlilerde teknik direktör Jose Mourinho, Fransa'daki maçın kadrosuna 24 oyuncuyu dahil etti.

Fenerbahçe'nin Lille maçı kamp kadrosu şu şekilde:

Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin, Bright Osayi-Samuel, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Rodrigo Becao, Yusuf Akçiçek, Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Rade Krunic, Bartuğ Elmaz, İsmail Yüksek, Sebastian Szymanski, Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc, İrfan Can Kahveci, Oğuz Aydın, Dusan Tadic, Allan Saint-Maximin, Edin Dzeko, Youssef En-Nesyri, Cenk Tosun.

AVRUPA'DA 273. SINAV

Fenerbahçe, Lille maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 273'üncü kez sahaya çıkacak.

Sarı-lacivertliler şu ana kadar oynadığı 272 maçın 109'unu kazandı. Fenerbahçe, 108 mağlubiyet ve 55 beraberlikle sahadan ayrıldı.

DEVLER LİGİ ELEMELERİNDE 37. SINAV

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde 37'nci sınavında Lille ile kozlarını paylaşacak.

Sarı-lacivertliler şu ana kadar oynadığı maçlardan 14 galibiyetin yanı sıra 11'er beraberlik ve mağlubiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleme maçlarında 54 kez rakip fileleri havalandırdı. Sarı-lacivertliler, bu mücadelelerde kalesinde 43 gol gördü.

F.BAHÇE'DEN TARAFTARLARA UYARI

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Lille ile karşı karşıya gelecek Fenerbahçe'den deplasman tribününde yer alacak taraftarlara uyulması gereken maddeler konusunda bilgilendirme geçildi.

Fenerbahçe taraftarlarının Lille maçında uyması gereken kurallar şu şekilde:

6 Ağustos Salı günü saat 12.00’den 7 Ağustos Çarşamba günü saat 02.00’ye kadar, Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarları biletsiz veya maça girişe imkân tanıyan bir belge sahibi olmadan Hainaut Stadyumu ve aşağıda belirtilen sınırlarla belirlenen çevre içine giremez, bu alanlarda araç kullanamaz ve park edemez.

Havai fişekler veya yanıcı maddeler ve mermi olarak kullanılabilecek veya ceza kanununun 132-75. maddeleri anlamında silah teşkil edebilecek herhangi bir nesne bulundurulması yasaktır.

Famars Üniversitesi Park alanında toplanılarak Parc-relais Famars Universite -Avenue Emilie Loubat a Famars (50°19'11.S"N / 3°30'44.0"E) (veya güvenlik güçlerinin belirleyeceği farklı bir açık alandan) özel olarak kiralanan servis otobüsleri ile toplu olarak Hainaut Stadyumu’na geçilecektir. Toplanma saati 6 Ağustos Salı günü yerel saat ile 16.30’dur.

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada sağ kanattan gelişen Lille atağında Santos, ceza yayı üzerindeki Gomes'e pasını gönderdi. Gomes'in gelişine köşeye şutunda, Livakovic meşin yuvarlağı çeldi.

12. dakikada Lille öne geçti. Sağ kanattan ceza sahasına giren Santos'un altıpas içine sert gönderdiği top Fenerbahçe savunmasında Oosterwolde'ye çarpıp ağlara gitti: 1-0

27. dakikada ev sahibi takım ikinci golüne yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortada Çağlar topu kafa ile ceza sahası dışına gönderdi. Ceza sahası dışındaki Gomes'in gelişine sert şutunda, Livakovic meşin yuvarlağı köşeden çeldi. Sonrasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

31. dakikada Fenerbahçe beraberlik golüne çok yaklaştı. İsmail Yüksek'in presle kazandığı topla kaleci Chevalier ile karşı karşıya kalan Dzeko'nun şutunda, top kaleciden döndü. Ardından savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

36. dakikada Lille sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Cabella'nın arka direğe yaptığı ortada Alexsandro kafayı vurdu, Livakovic sağına uzanıp topu kurtardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Lille'in 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

47. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Lille savunmasının hatasında rakip ceza sahasında topla buluşan Saint-Maximin'in sol çaprazdan yerden şutunda, kaleci Chevalier ayaklarıyla golü önledi.

49. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında kaleciyle karşı karşıya kalan Saint-Maximin'in aşırtma vuruşunda top kaleciden döndü. Meşin yuvarlağı yeniden önünde bulan Saint-Maximin, kaleciyi geçtikten sonra şutunu attı ancak savunmaya çarpan top dışarıya çıktı.

64. dakikada gelişen Lille atağında Santos sağ kanattan ceza sahasına girdi, altıpas önüne yaptığı ortada Haraldsson'un kafa vuruşunda, yere de çarpan topu kaleci Livakovic kontrol etti.

79. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Lille ceza sahasının önünden kazanılan serbest vuruşta topun başına İrfan Can Kahveci geçti. İrfan, kullandığı frikikte topu filelerle buluşturdu: 1-1

90+1. dakikada Lille tekrar öne geçti. Hızlı gelişen ev sahibi takımın atağında, Zhegrova Fenerbahçe ceza sahasına girmeden şutunu çekti, Çağlar'ın ayağına çarpıp yükseklik kazanan top ağlara gitti: 2-1

Haberin Devamı

Karşılaşmayı Lille 2-1 kazandı.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Hainaut
HAKEMLER: Istvan Kovacs, Mihai Marica, George Florin Neacsu (Romanya)
LILLE: Chevalier, Santos (Dk. 86 Sahraoui), Meunier, Alexsandro, Diakite, Andre, Gomes, Haraldsson (Dk. 71 Zhegrova), Gudmundsson, Cabella, David (Dk. 71 Bayo)
FENERBAHÇE: Livakovic, Mert Müldür, Oosterwolde, Çağlar Söyüncü, Ferdi Kadıoğlu, Krunic (Dk. 85 Djiku), Szymanski, İsmail Yüksek, Saint-Maximin (Dk. 70 Oğuz Aydın), Tadic (Dk. 70 İrfan Can Kahveci), Dzeko (Dk. 79 En-Nesyri)
GOLLER: Dk. 12 Oosterwolde (Kendi kalesine), Dk. 90+1 Zhegrova (Lille), Dk. 79 İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Dk. 9 Dzeko, Dk. 45+1 Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Dk. 45+1 Santos (Lille)