GalatasarayFenerbahçe, Galatasaray'ın istediği yıldızın transferini bitiriyor! Mourinho ikna etti

Fenerbahçe, Galatasaray'ın istediği yıldızın transferini bitiriyor! Mourinho ikna etti

01.08.2024 - 08:37 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de yeni sezonun başlaması için geri sayım sürerken, 13 Eylül'de noktalanacak yaz transfer dönemi öncesi kulüpler takviye çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte günün öne çıkan transfer gelişmeleri...

Fenerbahçe, Galatasarayın istediği yıldızın transferini bitiriyor Mourinho ikna etti

Süper Lig'de teknik direktörlerin talebi doğrultusunda kulüpler hummalı bir transfer çalışması yürütüyor. Günün öne çıkan gelişmelerini sizler için derledik.  

MOURINHO, AMRABAT'I İKNA ETTİ! F.BAHÇE'DEN 10 MİLYON EURO TEKLİF

İsmail Yüksek’in performansından hayli memnun kalan Jose Mourinho, buna karşın hem lig hem de Avrupa’da geçirilecek uzun maratonu göz önünde bulundurarak orta sahaya bir an önce takviye yapılmasını istedi. Portekizli teknik adamın talebiyle girişimlerini hızlandıran yönetim; Sofyan Amrabat için Fiorentina’nın kapısını 10 Milyon Euro’luk bir teklifle çaldı. Geçtiğimiz sezonu Manchester United’da kiralık olarak geçiren Faslı yıldızın güncel piyasa değeri 22 Milyon Euro olarak gösteriliyor.

MOURINHO İKNA ETTİ
Ancak Fiorentina ile olan sözleşmenin 30 Haziran 2025’te bitecek olması ise Fenerbahçe’nin elini güçlendiriyor. Sarı-Lacivertliler, teknik direktörü Jose Mourinho kozunu kullanarak yıldız oyuncuyu ikna etmiş durumda... Fiorentina’ya da kontratında son yılına giren Amrabat için yapılan 10 Milyon Euro’luk teklif hayli cazip...

B PLANI DA HAZIR!
Buna karşın İtalyanlar bu teklifi kabul etmezse; Fenerbahçe, Faslı yıldızı kiralık olarak kadrosuna katmanın planlarını yapıyor. Önümüzdeki sezon da bonservis bedeli ödemeden imza parası ile satın almak planını uygulamaya sokmaya hazırlanıyor. Jose Mourinho'nun da beğendiği oyunculardan birisi olan Sofyan Amrabat için yapılan teklif sonrasında beklemeye geçildi. (Fanatik)

 

HAMZA AKMAN DANİMARKA'DA! 3 YILLIK İMZA ATACAK

Galatasaray'ın 1 Temmuz itibarıyla serbest bıraktığı genç oyuncusu Hamza Akman, babası Ayhan Akman ile birlikte dün Danimarka'ya geldi. Türk danışman Evren Şahin ile birlikte Başkent Kopenhag'a gelen Hamza, bugün doktor kontrolünden geçtikten sonra Danimarka Süper Ligi'ne bu sezon yükselen Sönderjyske kulübüyle 3 yıllık sözleşme imzalayacak.

YILLIK 4 MİLYON LİRA KAZANACAK

Danimarka temsilcisinin bonservis ücreti olmayan genç oyuncuya, yıllık yaklaşık olarak 4 milyon TL maaş ödeyeceği öğrenildi. Türkiye'den transfer edilen ilk Türk futbolcu olma unvanını alacak olan Hamza'nın, 28 numaralı formayı giyeceği öğrenildi. Öte yandan Hamza Akman'ın bir başka kulübe satılması durumunda, Sönderjyske'nin, Galatasaray'a satıştan yüzde 10 yetiştirme bedeli ödeyeceği ortaya çıktı. 

BEŞİKTAŞ'A ONANA'DAN GÜZEL HABER! LECCE'DEN AÇIKLAMA

Kadroda düşünülmeyen yabancı oyuncularla yolları ayırmak için büyük çaba harcayan Beşiktaş’ı İtalya’dan gelen haber sevindirdi. Lecce Teknik Heyet Sorumlusu Pantaleo Corvino, Jean Onana ile ilgilendiklerini duyurdu. Corvino, “Jean Onana güçlü bir oyuncu, onunla ilgileniyoruz. Onana’yı Lecce’ye getirmek için şartların uygun olup olmadığına bakacağız. Eğer Onana transfer olursa yeni sezonda takımın orta sahası için kesinlikle önemli bir takviye olacaktır” ifadelerini kullandı. İtalyan basınında daha önce çıkan haberlerde, Lecce’nin, Kamerunlu orta saha oyuncusunu kiralık olarak kadrosuna katmak istediği yazılmıştı.

Haberin Devamı
G.SARAY, MCTOMINAY İÇİN 15 MİLYON EUROYU GÖZDEN ÇIKARDI

İngiltere Premier Ligi takımlarından Manchester United'da forma giyen İskoç futbolcu için daha önce temaslarda bulunan, ama istediği sonucu alamayan sarı-kırmızılılar yeniden atağa kalktı. Scoot McTominay için ManU Teknik Direktörü Eric ten Hag'ın kararını bekleyen Galatasaray, futbolcu için istenen bonserviste de indirim olmasını bekliyor. İngilizlerin 1 senelik opsiyonu kullandığı 27 yaşındaki futbolcuyu satış listesine koymasıyla Galatasaray'ın elinin güçleneceği belirtildi. McTominay ile maddi konularda anlaşan sarı-kırmızılılar Manchester United'a ödenecek bonserviste ise 15 milyon euroyu gözden çıkardı.

LİSTEDE İLK SIRADA

İngiliz kulübünün yapacağı değerlendirmeye göre 8 numara listesinin ilk sırasında yer alan McTominay'ın işinin yakın zamanda bitirileceği belirtildi. Geçtiğimiz sezon Manchester United formasıyla 43 maça çıkan tecrübeli futbolcu 10 gol, 3 asistle skor katkısı verdi. McTominay, EURO 2024'te ise İskoçya formasıyla 3 maçta şans bulurken bir gol atmayı başardı. 27 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri 22 milyon euro olarak gösteriliyor.