FenerbahçeFenerbahçe derbi haftasında hata yapmadı! Bodrum FK'yı mağlup etti

SON DAKİKA | Fenerbahçe derbi haftasında hata yapmadı! Bodrum FK'yı mağlup etti

27.10.2024 - 21:02 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 10'uncu haftasında Fenerbahçe, Bodrum FK'yı 2 golle geçti.

Fenerbahçe derbi haftasında hata yapmadı Bodrum FKyı mağlup etti

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 10'uncu haftasında Bodrum FK'yı konuk etti. Karşılaşma Ülker Stadyumu'nda oynandı. Müsabakada Mehmet Türkmen düdük çaldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Galatasaray ile Beşiktaş'ın karşı karşıya geleceği haftada Bodrum FK'yı 2-0'lık skorla geçti.

megaphone

Kadıköy'de 3 puan Fenerbahçe'nin!

DERBİ HAFTASINDA HATA YAPMADI

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 20'ye yükseltti. Sarı-lacivertlilerin mağlup ettiği Bodrum FK ise 10 puanda kaldı.

Galatasaray ile Beşiktaş'ın karşı karşıya geleceği haftada kazanan Fenerbahçe, rakipleri ile arasındaki puan farkının açılmasını engelledi.

KAZANAN FENERBAHÇE

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol sesi çıkmadı. Fenerbahçe, Bodrum FK karşısında 2-0'lık skorla kazandı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Youssef En Nesyri ile Edin Dzeko kaydetti.

SON ANDA SAVUNMA

79'uncu dakikada Fenerbahçe'nin kazandığı köşe vuruşunda Tadic ortasını yaptı. Arka direkte Becao vuruşunu yapmak isterken son anda Ajeti topu kornere çeldi.

Haberin Devamı
MOURINHO'DAN 4 DEĞİŞİKLİK

69'uncu dakikada Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan oyuna 4 hamle birden geldi. Cenk Tosun, Oğuz Aydın, Szymanski ve Tadic oyuna dahil oldu. En Nesyri, İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek ile Maximin kenara geldi.

DZEKO FARKI İKİYE ÇIKARDI

55'inci dakikada Sousa'nın uzaklaştırmak istediği topta Amrabat topu önünde buldu. Amrabat'ın yerden pasında Edin Dzeko kaleciyle karşı karşıya kaldı. Edin Dzeko'nun vuruşunda top ağlarla buluştu. Fenerbahçe, Bodrum FK karşısında farkı ikiye çıkardı: 2-0.

KOSTIC AUTA VURDU

53'üncü dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Osayi'nin şutunda top savunmadan sekti ve arka direğe açıldı. Kostic'in gelişine vuruşunda top üstten auta gitti.

Haberin Devamı
BODRUM'DA 2 HAMLE

Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir maçın ikinci yarısına hamlelerle başladı. Ege ekibinde Fredy ve Taylan Antalyalı oyuna dahil oldu. Ahmet Aslan ile Samet Yalçın kenara geldi.

İLK YARIDA TEK GOL ÇIKTI

Karşılaşmanın ilk yarısında son düdük geldi. Fenerbahçe, Bodrum FK karşısında soyunma odasına 1-0 üstün girdi.

OSAYI AUTA VURDU

43'üncü dakikada İrfan Can Kahveci'nin pasında Osayi Samuel kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruş yaptı. Osayi Samuel'in vuruşunda top yandan auta gitti.

Haberin Devamı
SOUSA SON ANDA KORNERE ÇELDİ

38'inci dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Edin Dzeko, Osayi'nin koşu yoluna pasını aktardı. Osayi Samuel'in sağ çaprazdan vuruşunda Diogo Sousa topu son anda kornere çeldi.

İSMAİL KÖTÜ VURDU

27'nci dakikada Saint Maximin sol kanattan çalımlarla ceza sahasına girdi ve boş durumdaki İsmail Yüksek'e pasını aktardı. İsmail Yüksek'in şutunda top farklı şekilde üstten auta gitti.

AMRABAT'A KART ÇIKTI

25'inci dakikada Ajeti, Amrabat ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Mehmet Türkmen, Amrabat'ın bu faulü sonrası sarı kartına başvurdu.

Haberin Devamı
İRFAN CAN, SOUSA'YA TAKILDI

20'nci dakikada Allan Saint Maximin sol kanatta rakiplerini geçtikten sonra ortasını yaptı. Arka direkteki İrfan Can Kahveci'nin volesinde Diogo Sousa son anda topu çıkardı.

EN NESYRI HATAYI AFFETMEDİ

15'inci dakikada İrfan Can Kahveci'nin ortasında Sousa topu elinden sektirdi. Sousa'nın istediği gibi uzaklaştıramadığı topta En Nesyri kafa vuruşu yaptı. En Nesyri'nin vuruşunda top ağlarla buluştu. Fenerbahçe, Kadıköy'de üstünlüğü yakaladı: 1-0.

SEFERI AUTA VURDU

13'üncü dakikada Kostic'in kaptırdığı top sonrası Seferi sağ kanattan ceza sahasına girdi. Seferi'nin şutunda top az farkla auta gitti.

Haberin Devamı
SOUSA KORNERE ÇELDİ

10'uncu dakikada Fenerbahçe'de İsmail Yüksek ceza sahasında topla buluştuktan sonra Edin Dzeko'ya pasını aktardı. Edin Dzeko'nun şutunda Sousa topu son anda kornere çeldi.

İLK DÜDÜK GELDİ

Fenerbahçe ile Bodrum FK arasındaki karşılaşma başladı. Mehmet Türkmen'in ilk düdüğü sonrası başlama vuruşu yapıldı.

"FRED ÜZERİNDEN KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL"

Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, Fenerbahçe maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

İsmet Taşdemir şu ifadeleri kullandı:

"Sadece Fred üzerinden konuşmak doğru değil. Türkiye'nin önemli takımlarından birisiyle oynuyoruz. Sadece Fred'i konuşursak doğru iş yapmış olmayız. Hazırlıklarımız tüm takıma karşı. Böyle bir takıma karşı oynayacağız. Sadece Fred üzerinden değerlendirmemiz doğru değil. İyi oyuncuları var. Bunlarla mücadele edeceğiz. Biz, uzun yollardan geldik. Çok farklı işler yaparak bu seviyeye geldik. Bu bizim için bir keyif. Rakibimizin hangi oyuncusunun olup olmadığı önemli değil, bizim ne yapacağımız önemli. 3 hafta galip geldik ama yetinmiyoruz, bizim için ligin zorluğu belli. Zor ve önemli bir maç."

"KAZANMAMIZ GEREKİYOR"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Bodrum FK maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Portekizli teknik direktör şu ifadeleri kullandı:

"Kazanmamız gerekiyor. Manchester United maçında kazanmak için her şeyi yaptık ve 1 puanla ayrılık. Performansımızdan dolayı mutluyduk ama sonuçtan dolayı mutlu değildik. Aynı oyunu sergilememiz ve mutlaka kazanmamız gerekiyor."

BODRUM FK'NIN 11'İ BELLİ OLDU

Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, Fenerbahçe deplasmanındaki ilk 11'ini netleştirdi. İsmet Taşdemir, zorlu deplasmanda şu isimleri tercih etti:

Sousa, Celustka, Ajeti, Ali Aytemur, Cenk Şen, Ahmet Aslan, Samet Yalçın, Mohammed, Sulejmanov, Dimitrov, Puscas.

FENERBAHÇE'NİN 11'İ BELLİ OLDU

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Bodrum FK maçı ilk 11'ini belirledi. Sarı-lacivertlilerin, Bodrum FK maçındaki ilk 11'i şu şekilde:

Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Kostic, İsmail Yüksek, Amrabat, İrfan Can Kahveci, Maximin, En Nesyri, Dzeko.

VAR HAKEMİ BELLİ OLDU

Fenerbahçe - Bodrum FK karşılaşmasının VAR hakemi belli oldu. Müsabakada VAR hakemi olarak Direnç Tonusluoğlu görev alacak. AVAR'da ise Mustafa Savranlar hazır bulunacak.

FENERBAHÇE'DEN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
MEHMET TÜRKMEN DÜDÜK ÇALACAK

Fenerbahçe ile Bodrum FK arasındaki karşılaşmada Mehmet Türkmen düdük çalacak. Mehmet Türkmen'in yardımcılıklarını Deniz Caner Özaral ile Anıl Usta üstlenecek.

Karşılaşmada dördüncü hakem olarak Adnan Deniz Kayatepe görev alacak.

ÜLKER STADYUMU'NDA OYNANACAK

Fenerbahçe - Bodrum FK karşılaşması 19.00'da başlayacak. Mücadele Ülker Stadyumu'nda oynanacak.

Karşılaşmanın canlı anlatımını SKORER üzerinden anlık olarak takip edebilirsiniz.

BEIN SPORTS'TA YAYINLANACAK

Fenerbahçe ile Bodrum FK arasındaki müsabaka 19.00'da başlayacak. Karşılaşma beIN Sports 1'den yayınlanacak.

Müsabakanın canlı anlatımı SKORER'de olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

13. dakikada Kostic'ten kaptığı topla ceza sahasına giren Seferi'nin sağ çaprazdan çektiği şutta, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

15. dakikada Fenerbahçe 1-0 öne geçti. İrfan Can Kahveci'nin sol kanattan ortasında kaleci Sousa'nın topu yumruklayarak uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza sahasındaki En-Nesyri, penaltı noktasına yakın bölgeden yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

19. dakikada sol kanatta iki kişiyi çalımlayarak geçen Saint-Maximin'in ortasında, İrfan Can Kahveci ceza sahası sağ çaprazından vuruşunu yaptı. Kaleci Sousa'nın çeldiği topu, Dzeko kafayla En-Nesyri'ye indirdi. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.

Haberin Devamı

27. dakikada Saint-Maximin, sol kanattan çalımlarla ceza sahasına girerek çaprazdaki İsmail Yüksek'e pasını aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak, üstten auta gitti.

38. dakikada Dzeko'nun pasıyla topla buluşan Osayi-Samuel, ceza sahasına girdikten sonra sağ çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Sousa, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

42. dakikada İrfan Can'ın ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Osayi-Samuel'in ceza sahası sağ çaprazından çektiği şutta, top yandan auta çıktı.

Fenerbahçe, maçın ilk yarısını 1-0 önde bitirdi.

53. dakikada İsmail Yüksek'in pasıyla ceza sahası sağ kanadında topla buluşan Osayi-Samuel, meşin yuvarlağı içeriye çevirdi. Sipay Bodrum FK savunmasından seken topu ceza sahası içi sol çaprazında önünde bulan Kostic'in şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

55. dakikada Fenerbahçe, skoru 2-0 yaptı. Kaleci Sousa'nın uzaklaştırmak istediği topu kapan Amrabat, pasını Dzeko'ya verdi. Bu oyuncunun ceza sahası sol çaprazından yaptığı vuruşla top ağlarla buluştu.

82. dakikada sol kanattaki Cenk Şen'in ortasında Taylan Antalyalı altıpas içinde topla buluştu. Bu oyuncunun dönerek yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

Fenerbahçe, karşılaşmayı 2-0 kazandı.

MAÇTAN NOTLAR

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Sipay Bodrum FK'yi konuk eden Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho, son oynanan Manchester United maçının kadrosuna göre 5 değişiklik yaptı.

Haberin Devamı

Portekizli çalıştırıcı, Manchester United müsabakasında ilk 11'de sahaya sürdüğü isimlerden Çağlar Söyüncü, Mert Müldür, Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski'yi Bodrum FK maçında yedek soyundururken, bu isimlerin yerine Rodrigo Becao, Filip Kostic, İrfan Can Kahveci ve Edin Dzeko'ya şans verdi. Mourinho, cezalı olan Fred'in yerine de İsmail Yüksek'i oynattı.

Sipay Bodrum FK karşısında kalede Dominik Livakovic'e şans veren Mourinho, savunma 4'lüsünü Bright Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Alexander Djiku ve Filip Kostic'ten oluşturdu.

Orta sahada İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek, Sofyan Amrabat ve Allan Saint-Maximin'e şans veren Portekizli çalıştırıcı, hücumda ise Edin Dzeko ve Youssef En-Nesyri'yi sahaya sürdü.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

Fenerbahçe-Sipay Bodrum FK karşılaşması öncesinde Ülker Stadı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı.

Haberin Devamı

Tribünleri dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, tribünlerde dev Türk bayrakları açarken, koreografide Mustafa Kemal Atatürk'ün tribünün tamamını kaplayan posterine yer verdi.

Saha kenarında Türki Cumhuriyetlerin tamamının bayrakları dalgalandırılırken, 'Türkiye Cumhuriyeti Mesut, Muvaffak ve Muzaffer Olacaktır' pankartı da asıldı.

Fenerbahçe ve Bodrum FK forması giyen futbolcular, ortak taşıdıkları 'Yaşasın Cumhuriyet' yazılı pankartla sahaya çıktı.

İRFAN CAN 7 MAÇ SONRA İLK 11'DE

Fenerbahçe'de Sipay Bodrum FK karşısında ilk 11'de sahaya çıkan İrfan Can Kahveci, ligde 7 maç aradan sonra 11'de şans buldu.

Süper Lig'in ilk haftasında oynanan Adana Demirspor karşılaşmasına ilk 11'de başlayan İrfan Can Kahveci; Çaykur Rizespor, Corendon Alanyaspor, Kasımpaşa, Galatasaray ve Samsunspor müsabakalarında oyuna sonradan dahil olurken Göztepe ve Onvo Antalyaspor maçlarında ise süre almadı.

FRED'İN YOKLUĞUNDA FORMA İSMAİL'İN

Fenerbahçe'de sarı kart cezası sebebiyle Sipay Bodrum FK maçında takımı yalnız bırakan Fred'in yokluğunda İsmail Yüksek, bir maçlık aranın ardından ilk 11'e döndü.

Haberin Devamı

Ligin ilk 5 haftalık periyodunda oynanan maçlarda 90 dakika sahada kalan İsmail, Galatasaray ve Onvo Antalyaspor müsabakalarında 45 dakika forma giyerken, son oynanan Samsunspor karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle süre alamamıştı.

Sakatlığını atlattıktan sonra Manchester United karşısında son 11 dakikada oyuna dahil olan İsmail Yüksek, Fred'in yokluğunda ilk 11'deki yerini aldı.

MOURINHO 9 MAÇ SONRA ÇİFT FORVETE DÖNDÜ

Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho, Sipay Bodrum FK karşısında forvette Edin Dzeko-Youssef En-Nesyri ikilisini tercih etti.

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Göztepe ile deplasmanda oynanan müsabakada takımı çift forvet olarak sahaya süren Mourinho, 6'sı lig, 3'ü UEFA Avrupa Ligi karşılaşması olmak üzere 9 maç aradan sonra çift forvetli sisteme döndü.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Karşılaşma öncesinde Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısında şehit olanlar için saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun ardından taraftarlar 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye bağırdı.