Fenerbahçe Aziz Yıldırım adaylığını resmen açıkladı! Ali Koç'a Mourinho teklifi

Aziz Yıldırım adaylığını resmen açıkladı! Ali Koç'a Mourinho teklifi

15.05.2024 - 14:50 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin başkan adaylarından Aziz Yıldırım düzenlediği basın toplantısında başkan adaylığını resmen açıkladı. Mourinho ile görüştüğünü söyleyen Yıldırım, diğer başkan adayı Ali Koç'a "Ben seçilirsem benimle devam, o seçilirse onunla devam. Biz kaybedersek Mourinho'nun parasının yarısını da ödemeyi taahhüt ediyorum." dedi. Aziz Yıldırım ayrıca Galatasaray'a da sert göndermede bulundu.

Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım düzenlediği basın toplantısında başkan adaylığını resmen açıkladı. Aziz Yıldırım, Jose Mourinho ile görüştüğünü ve mevcut başkan adaylarından Ali Koç'un seçimi kazanması halinde Mourinho'nun parasının yarısın vereceğini ifade etti.

'FENERBAHÇELİ ÇOCUKLAR ÜZÜLÜYOR'

Aziz Yıldırım: Şimdilerde çocuklar üzülüyor. 2004'te bir koleje gidip sınıflara gittik. Sınıflar 20-25 kişilikti. İki sene üst üste şampiyon olduğumuzda 'Kim Fenerbahçeli' diye sorduğumuzda 15'i Fenerbahçe'yi tutuyordu. Şimdilerde ise 3-4 Fenerbahçeli çocuk var. Her şeyi beraber yaparsak olur yoksa olmaz. 

'NEDEN 100 MİLYON EURO VEREYİM MOURINHO'YA'

Aziz Yıldırım: Mourinho'ya 100 milyon euro! Neden bu parayı vereyim. Ne derdim var. Şimdi de Mesut Özil mi deniyor. Aykut Kocaman'ı kulübün CEO'su yapacağı söylendi. Yapmayın arkadaşlar.

'ALİ KOÇ'LA KÜS DEĞİLİM'

Aziz Yıldırım: Ben Ali Koç'la küs değilim. Gelip divana elimi sıksaydı 'Neden elimi sıkıyorsun' mu diyecektim? Sadece fikirlerimiz farklı. Divan başkan adaylarımızdan biri 'Aziz Yıldırım ile Ali Koç'u barıştıracağız' dedi. Ben de 'Benim adıma neden konuşuyorsunuz. Bu yetkiyi nereden alıyorsunuz?' dedim. 

Haberin Devamı
'G.SARAY MAÇLARI BİZİM İÇİN BAYRAMDI'

Aziz Yıldırım: Galatasaray'ın Kadıköy'de hiç galibiyeti yoktu. Ben kimsenin adamı değilim sadece Fenerbahçe'nin adamıyım. Taraftar da sadece Fenerbahçe'nin adamı olacak. GFB'Yi (Genç Fenerbahçeliler) ben kurdum. Galatasaray maçlarında soyunma odasında inip 'Galatasaray maçları bizim için bayram' diyorduk. Bu sözler futbolcuları motive ediyordu.

'NEDEN YABANCI VAR KARARI ALDIKLARINI BİLMİYORUM'

Aziz Yıldırım: Neden yabancı VAR hakemi kararı aldılar. Bunu sormak lazım. Bilmiyorum ki konuyu. 

'ZENGİN ADAMA DEĞİL AKILLI ADAMA İHTİYACIM VAR'

Aziz Yıldırım: Benim arkadaşlarım da dahil olmak üzere. Sicil ve denetleme kurulları da olmak üzere hiç kimseyle konuşmadım. Pazar gününden sonra arkadaşlarımla toplantı yapacağız. Perşembe gününe kadar divana sunacağız. Yazılan her şey yalan. Zengin adama ihtiyacım yok. Akıllı adama ihtiyacım var.

Haberin Devamı
'DAHA SAKİN OLACAĞIZ'

Aziz Yıldırım: Yorum yapmak istemiyorum çünkü futbol ortamının içinde değilim. Herkesin birbirine saygılı olması lazım. Geçmişte bizler de bazı yanlışlar yaptık. Bu yanlışlıkları ortadan kaldırmak lazım. Biz ekibimizle yaşlandık. Hakkımız yenmemek şarıtlya daha sakin olacağız. Hakkımız yenirse farklı konuşuruz.

'BIRAKIN ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ! HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU'

Aziz Yıldırım: Ben Türkiye'de şampiyonluk hedefi koydum. Şampiyonlar Ligi hedefim yok. Önce Türkiye'de şampiyon olacağız sonrasına bakacağız. Bırakın Şampiyonlar Ligi'ni milleti kandırmanın anlamı yok. 

'KÜME DÜŞME TEHLİKESİ YAŞAMADIK'

Aziz Yıldırım: Benim dönemimde 6 kez şampiyon olduk. Hiçbir zaman küme düşme tehlikesi yaşamadık. Avrupa'da başarılar elde ettik. 

Haberin Devamı
'HATALARI DAHA SONRA KONUŞACAĞIZ'

Aziz Yıldırım: Bir tek şey söylüyorum. Fenerbahçe'yi şampiyon yapmaya geliyorum. 6 sene önceki hataları ve eleştirileri ilerleyen süreçte daha geniş konuşacağız.

'BENİM ZAMANIMDA KONUŞAMIYORLARDI'

Aziz Yıldırım: Futbolun iklimin benden sonra çok değişti. Benim zamanımda konuşamıyorlardı. Ben hep doğruyu söylüyordum. Ben hep doğrunun yanındaydım. Hiçbir zaman kavga boyutlarına giden bir şey olmadı. Küsüyorduk ama kavga etmiyorduk.

'BENİM DÖNEMİNDE G.SARAY HİÇBİRŞEYDİ'

Aziz Yıldırım: Galatasaray'ın saha dışında çok güçlü olduğunu nerede söyledim? Benim olduğum dönemde Galatasaray hikayeydi. Biz FETÖ ile mücadele ettik. Onlarla mücadele etmekten, başka şey ile mücadele edemedik.

Haberin Devamı
'BORÇLARI KAPATMAYA DEĞİL ŞAMPİYON YAPMAYA GELİYORUM'

Aziz Yıldırım: Borçları kapatmaya değil şampiyon yapmaya geliyorum. Bir tek bankalara borçlara dikkat ediyorum.

'MOURINHO İLE TRANSFER KONUŞMADIK'

Aziz Yıldırım: Mourinho ile oyuncular konusunda konuşmadık. Göreve geldiğimizde teknik direktör olarak getirmeye çalışacağız. Transfer konusunda cömert davranacağız demedim.

'FENERBAHÇE'NİN ÜZERİNDE ÖLÜ TOPRAĞI VAR'

Aziz Yıldırım: Fenerbahçe'nin üzerinde ölü bir toprak var. 10 senedir ölü bir toprak var. Hep beraber Fenerbahçe'ye sahip çıkacağız. Parayı da beraber vereceğiz. Gerekirse 3 senelik kombine alacağız. Banka borçlarını kapatmak için. Bankalara borçları mutlaka kapatacağız. Kapatamazsak büyük tehlike! Hepinizden ricam el birliğiyle bunları düzeltelim.

Haberin Devamı
'LİYAKATLI OLANLARLA DEVAM EDECEĞİZ'

Aziz Yıldırım: Göreve geldiğimizde liyakatlı olan herkesle göreve devam edeceğiz. Görevini başarıyla yapamayan herkesle yollarımızı ayıracağız. 

'KAYBEDERSEK MOURINHO'NUN PARASININ YARISIN BEN ÖDEYECEĞİM'

Aziz Yıldırım: Obradovic'le uzun süredir görüşmedim. Fenerbahçe basket takımı iyi gidiyor. Hocası da çok iyi. İyi giden bir şey bozulmaz. Mourinho konusuna gelirsek ise parasal konusunda sıknıtı yok. 9 Haziran tarihine kadar Mourinho bekler mi beklemez mi soru işareti. Eğer onlar da Mourinho ile çalışmak istiyorlarsa. Divan Başkanı Şekip Mosturoğlu'ndan rica edeceğim Ali Koç yönetimine Mourinho ile görüşmeleri için ekiplerini göndersinler. Biz kaybedersek Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ediyorum.

'MOURINHO İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜM'

Aziz Yıldırım: Moruniho ile yüz yüze görüştük. Menajerler ile görüşmeler sürecek. Biz henüz para konuşmadık. Moruniho bana 'Konyaspor maçını izledim. Bakıyorum' dedi. Ali Koç menajerleri göndermiş. Moruniho'nun 12 milyon euro alacağı ekibinin de 3 milyon euro alacağı söylendi. Size ne? Bugün bazı basın mensupları yönetici gibi yorumlar yapıyor. Böyle basın olmaz. Çok değişmiş basın. Acayip şeyler oluyor. Mourinho konusunda bir kısım gelsin bir kısım 'Gelirse iyi olur' diyor. Ayıp ya! Henüz geldiği yok. Şartlarda anlaşırsak gelecek. Mourinho, Arabistan'a gitmiyor gözünüz aydın olsun. Burayı da takip ediyor. 

'MADDİ OLARAK ALACAKLARIMIZ VAR'

Aziz Yıldırım: Hem maddi anlamda hem manevi anlamda sıkıntılarımız var. Hepimiz perişan olduk. Bütün Fenerbahçeliler 'Şikeci' damgası yedi. Maddi olarak Fenerbahçe'nin borcundan fazla alacağımız var. Bunu masada çözmeliyiz. Mahkemede çözemeyiz. Bizim büyük alacağımız var. Biz bunları çözeceğiz geldiğimizde.

'GENÇLERİ VE ÇOCUKLARIN ENDİŞELERİNİ KURTARMALIYIZ'

Aziz Yıldırım: Fenerbahçe'nin en son kaybedeceği şey kazanma umudu olmalıdır. Bu umut kaybedildiğinde buradan geri dönüş olmayacaktır. Maalesef buraya geldiğimizİ görüyoruz. Özellikle gençlerin ve çocukların geleceğe yönelik karamsar düşünceleri var. Bunları kurtarmalıyız. Çocuklar kazananın yanında olmak istiyorlar. Onların aşkı için şampiyon olmamız lazım. Ben seçilirim veya seçillmem 72 yaşındayım 3 sene için geleceğim. Üç seneden fazla yapamam. Yap deseniz de yapamam. 6 senelik dinlenme hepsiniz bize gösterdi. Ali bey de seçilebilir ama yanlışlardan hepimiz ders almalıyız. 

'BİZ NE ZAMAN ŞAMPİYON OLACAĞIZ? ÇOCUKLAR AĞLIYOR'

Aziz Yıldırım: Fenerbahçe'yi ben varken şampiyon yapamazlar sözü üzerine geliyorum. Hakemler duruyor federasyon başkanı duruyor. O zaman biz ne zaman şampiyon olacağız? Çocuklar ağlıyor. 

'BEN FENERBAHÇE'NİN ADAMIYIM'

Aziz Yıldırım: Kaç kongre üyemiz var? 60 bin olmuş. Halka açmıştık zamanında. 1 milyon üye hedefimiz vardı. 46 bin kişi aidatını yatırmış. O listede 10 seneyi geçen 10 bin kişiden fazlası var. Neredesiniz? Buraya gelip 'Adayım' diyeceksiniz. Para sorun değil Fenerbahçe'de... Sosyal medyadan yazıyorsunuz. Benim trol ordum da yok. Ben kimsenin adamı değilim. Ben Fenerbahçe'nin adamıyım. Kimseden de feyz almadım. 1998'de tribünler 'Ali Şen başkan Fenerbahçe başkan' diye inliyordu. Ben kimseden feyz almadım. 1 oyla beni seçtiniz. Geldim Fenerbahçe'nin başına bela oldum. Yine geliyorum!

'BİZİ KİM ŞAMPİYON YAPMAK İSTEMİYOR?'

Aziz Yıldırım: Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor. İktidar mı? TFF mi? Hakemler mi? Ben 3 Temmuz'dan sonra Cannes'a gittim. Sonrasında 6 sene 3 ay yargıtayın kararı çıktı. İstanbul'a geldiğimizde ne dedim? 'Bizi iteni de tutanı da biliyoruz' dedim. Padişah kalemimi kırmış ama geldim dedim. Bu her şeyi tarif ediyordu. Eğer bizim davamız MHK başkanı veya federasyon başkanıysa çok kolay. Her şeyi birbirinden ayırmamız lazım. Devlet ayrı hükumet ayrı. Biz devletle kavga edemeyiz ama hükumetle haklı olduğumuz her zaman mücadeleyi yaparız. Hep beraber 3 Temmuz'da yaptık. Bunun için açık olacağız. Fenerbahçe camiası büyüktür bu büyüklüğün altında herkes ezilir. Eğer beraber olmazsak bizi ezerler. 

ALİ KOÇ'A SERT GÖNDERME

Aziz Yıldırım: Ben Fenerbahçeliyim siz de Fenerbahçelisiniz. Bunlar anlamıyorlar! Sevgili Fenerbahçeliler, bidliğiniz gibi 3 Haziran 2018'den bu yana Fenerbahçe'nin sade bir üyesi ve taraftarı olarak çoğu zaman sessiz kalarak kulübümüzün faaliyet alanındaki performansını ve futbol takımımızı üzülerek takip ettim. Bu süreçte resmin dışına çıkarak kulübü uzaktan takip ettim. Yaptığımız hataları analiz etme şansı buldum. Değişerek gelişmek bir erdemdir. Biz de denklemin dışına çıktığımızda bunu objektif bir şekilde görrdük ve gerçekleştirdik. Mevcut başkan ve yönetiminin çalışmalarını engellememek için muhalefet etmedim ve çoğunlukla sessiz kaldım. Konuştuğumuzda da 'Bölünmeyin! Bir Fenerbahçe var' dedim. Bu sezon da Ocak 2024'ten beri sürekli olarak sükunet çağrısı yaparak camiayı futbol takımımızın arkasında dumaya davet ettim. Bu hafta oynanacak derbide takımımızın mutlaka galip geleceğini düşünüyorum. Yeni süreç başlayacak. 2018'den bir yıl önce başlayan seçim çalışmalarının olası şampiyonlukları engellediğine bizzat şahit oldum. Tarih seçimleri değil elde edilen şampiyonlukları yazar. Üzülerek söylemek istiyorum ki 2018 şampiyonluğumuz seçim sürecine kurban gtimiştir. Olası adaylığımın konuşulmaması içni mücadele verdim. Umarım bundan sonraki yıllarda da seçim süreçleri şampiyonlukları feda etmememize sebebiyet vermez. Bugün şampiyonluk ihtimalimizin rakibimizin elinde olduğunu üzülerek fiade ediyorum. Bir taraftar olarak takımımızın iyiliğini istedik. Takımımızın saha içerisinde aldığı olumsuz sonuçlara hep beraber üzüldük. Biz takımımızın motivasyonunu düşüerek aksiyonların içinde yer almadık. Ancak gelinen noktada mevcut başkan 'Ben Fenerbahçe'nin başında olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar' dedi. Bu ne demek? Ali Koç başkan olduğu müddetçe Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar demek.

"BAŞKANLIĞA HİÇ NİYETİM YOKTU"

Aziz Yıldırım: Neden başkanlığa aday oldum? Hiç niyetim yoktu çünkü keyfim yerinde. İşlerim de iyi gidiyor ama Fenerbahçe'de bazı sıkıntılar olduğunu gördüm. Arkadaşlar, dostlar ve dava arkadaşlarım 'Bir şeyler yapmamız lazım' dediler. Biriniz aday olun bu şekilde ilerleyelim dedim ama 'Sen varken biz olamayız' dediler. Bu doğrultuda aday olmaya mecbur kaldım. 20 sene başkanlık yaptım ve 6 kez şampiyon olduk. Hiçbir zaman para yok diye şikayet etmedik. 1 milyar 900 milyon TL'lik borç vardı şimdi 4 milyar TL'den fazla borç vsar. Toplam borç 12 milyar TL'yi buldu. Doğrudur 630 milyon borç vardı. Ülker ile beraber stadın yanındaki arsaya Emlak Konut ile birlikte konutlar yapıp satacaktık. Anlaşmalarını yapmıştık. Bu arasadan dolayı Fenerbahçe ve Ülker 70 milyon Euro verip Emalk Konut yüzde 20 pay alacaktı. Arsayı verirken arsanın değerini 230 milyar göstermiştik. O günkü kurla 4.5 liraydı Dolar. Arsa Ülker'in olduğu için biz kulübe satın alınmış oalrak gösterdik. Bunu da biz borç olarak gösterdik. Murat Ülker bey kağıt üzerinde hala arsayı tutuyor. O borç şu anda yok. 3 sene içerisinde bu proje yapılmasaydı arsa devredilecekti ve borç ortadan kalkacaktı. Geçen sene Temmuz ayında yaptığım açıklamada Fenerbahçe'nin borçlarını anlattım. Oyuncular sattınız ve sermaye artırımı yaptınız. Devlete gidip kanun çıkardık ve 22 milyon euro kulübe girdi sağlandı. Benden önceki yönetim 28 milyon dolar borçla kulübü bana devretmişti. Bugün 500 milyon euro değeri bulunan arsalar bıraktım. 

"KİMSEYLE KAVGA ETMEYE GELMEDİM"

Aziz Yıldırım: 6 yıl öcne başkanlığı bırakırken medyasından, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı "Aziz Yıldırım gitsin Türk futbolu düzelecek" dediler. Ben kimseyle kavga etmeye gelmedim. Fenerbahçe'yi yeniden şampiyon yapmaya geldim. Fenerbahçe'de hiçbir zaman para sorunu olmaz. Kulübü halka açtım. Hem de hapisteyken. Neden? Fenerbahçe sivil toplum örgütü olarak büyüsün ve birbirlerine sarılsınlar diye. Fenerbahçeliler bir araya gelsin diye... Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biridir. Fenerbahçe'nin istemediği hiçbir şey Türkiye'de olmaz. Bir araya gelip birlik olamazsak Fenerbahçe'den hiçbir şey olmaz. Fenerbahçe 3 Temmuz davasıyla başlayan, bizden önce Balyoz-Ergenekon ile başlayan ve devam eden süreçte Türkiye'nin Kuvay-ı Milliyesi Fenerbahçe Spor Kulübür. Bu hareketi FETÖ'ye karşı Fenerbahçe başlatmıştır ve başarılı olmuştur. 15 Temmuz'a giderken FETÖ, Fenerbahçe'ye çarpmıştır.

ALİ KOÇ İLE AZİZ YILDIRIM YARIŞACAK

Fenerbahçe'de gözler seçimli olağan genel kurula çevrildi. Sarı-lacivertlilerde 2018'de de yarışan mevcut başkan Ali Koç ile bir önceki başkan Aziz Yıldırım başkanlık için yarışacak.

AZİZ YILDIRIM ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım, 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak olağan seçimli genel kurulda aday olduğunu açıklamıştı.

Aziz Yıldırım, "Aday olmamın nedeni, 6 yıldır dışarıda kalmamız. Bu süreçte olumlu veya olumsuz olayları görmek. Ondan önceki 4 yılda neleri yanlış yaptık, onları tahlil ederek. Bu süreci başlatıyoruz. Biz kimseyle kavga etmeyeceğiz. Fenerbahçe büyüktür, orada yapılan bazı yanlışları düzelterek, camiayı birleştirerek, 3 Temmuz sürecinde olduğu gibi güç birliği ile şampiyon olmasını istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

ALİ KOÇ YENİDEN ADAY

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 8-9 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan olağan seçimli genel kurulda yeniden başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı.

Ali Koç, "Bundan sonraki adımlarda da Türk futbolunun içinde bulunduğu bataklık ve organize kötülükler karşısında camia olarak topyekun mücadele etmemiz gerekmektedir. Bu doğrultuda, kesin tarihi önümüzdeki hafta kulübümüz tarafından açıklanacak olan genel kurulumuzda aday olma kararı aldığımı kamuoyunun bilgisine sunarım." sözlerini kullanmıştı.

FENERBAHÇE'DE SEÇİM NE ZAMAN?

Fenerbahçe resmi sitesinden yaptığı açıklamada seçimin 30 - 31 Mayıs tarihlerinde, yeterli çoğunluk sağlanamaması durumunda ise 8 - 9 Haziran'da yapılacağı açıklandı.

Yazarlar