BeşiktaşBeşiktaş Genel Kurul Toplantısı'nda kavga! Ahmet Nur Çebi ibra edilmedi

SON DAKİKA | Beşiktaş Genel Kurul Toplantısı'nda kavga! Ahmet Nur Çebi ibra edilmedi

27.10.2024 - 17:17 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Kulübü'nün 01.06.2023-31.05.2024 Dönemi Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Kongreye siyah-beyazlı ekibin eski başkanı Ahmet Nur Çebi'nin katılması sonrası ortalık karışırken ibra oylaması da yapıldı. İşte detaylar...

Beşiktaş Kulübü’nün 2024 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Kongrede yumruk yumruğa kavga çıkarken Başkan Hasan Arat ve eski başkan Ahmet Nur Çebi önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca ibra oylaması da gerçekleştirildi. 

megaphone

Beşiktaş Genel Kurul Toplantısı

BAŞKAN HASAN ARAT İBRA EDİLDİ

Beşiktaş'ta 03.12.2023 – 31.05.2024 tarihleri arasında görev alan Başkan Hasan Arat ve Yönetim Kurulu ise idari ve mali bakımlardan oy çokluğuyla ibra edildi.

Beşiktaş'ta ayrıca Başkan Hasan Arat ve yönetimine, yeni dönemde yapılacak kiralamalarla ilgili genel kurulda yetki verildi.

AHMET NUR ÇEBİ İBRA EDİLMEDİ

01.06.2023 - 03.12.2023 arasında yönetimde bulunan Ahmet Nur Çebi dönemi idari ve mali yönden oy çokluğuyla ibra edilmedi.

ÇEBİ: BU GEDSON'U BEN ALDIM

BU GEDSON'U BEN ALDIM
"Amartey'in yerine Gedson'u konuşalım mı? Bu Gedson'u ben aldım. 1.4 milyon Euro'ya oynuyor. Bugün takımda oynayan Mert, Masuaku, Semih... En zor dönemde Pjanic, Alex Texeira gibi oyuncuları getirdik. Şu an konuşulan rakamların üçte biriyle oynattık."

BEŞİKTAŞ'IN 100 YILLIK TARİHİNDEN BEN SORUMLU DEĞİLİM
"Benzinci kontratı benim Beşiktaş'ta görev almadan önce yapılmış kontratlar. Bunla ilgili davalar da sürüyor. Bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Bu ülkede pandemi oldu. O dönemde her taraf kriz. Kiracılar kirayı ödeyemiyor, dükkanlara müşteri gelmiyor. Bu süreci yok kabul ederek bir şeyler anlatırsanız bize haksızlık etmiş olursunuz. Beşiktaş'ın 100 yıllık tarihinin hepsinden ben sorumlu değilim. Sanki ben sorumluymuşum gibi gösteriliyor."

OTURUP SUSACAK MISINIZ?
"Bize sallayın sallayın biz de oturup susacak mıyız. Müsaade edin de cevabımızı verelim. 6,5 sene ikinci başkanlık yaptığım dönemde. Pepe'si, Simao'su sırtımızda yük olduğu dönemde bir feda dönemi yaşadık. Kimse kulübe sahip çıkmazken biz gelip görev yaptık. Ben sabaha kadar gelen hacizlerle uğraştım."

BEŞİKTAŞ'I KİMSEYE YEDİRMEM
"Benim dönemimde 17 tane dava açılmış. Zaman aşımına uğramayan bir sürü dava var. Benim ismim geçmiyormuş, bal gibi de geçiyor. Geçtiği yerlerde ben gereğini yaparım. Ben aciz bir adam değilim. Ben Beşiktaş'ı kimseye yedirmem. Beşiktaş'ın bir kuruşunu yemedim, yedirtmem de."


Haberin Devamı
ÇEBİ: BEŞİKTAŞ BAŞKANINA KİMSE PARMAK SALLAYAMAZ

Beşiktaş eski Başkanı Ahmet Nur Çebi kongrede açıklamalarda bulundu.

"Ben bu genel kuruldan aldığım yetkiyle başkanlık yaptım bu kulübe. Ayrıldığımdan beri hiç kimseyle ne Ankara'da ne orada, ne burada kimseyle konuşmadım. Ben sizlere hesap vermek için buraya geldim. Beşiktaş Başkanı'na kimse parmak sallayamaz, kimse yuh diyemez ve Beşiktaş Başkanı'na küfür edemez."

"NE ÇALDIM, NE ÇALDIRDIM"
"Ben Beşiktaş'ta ne çaldım ne de çaldırdım. Kaan Bey, siz bankacısınız evet ama ben de iş adamıyım. Bizleri de burada ufak görmeyin. Bankacıyım diye burada bu raporları sunmanızı doğru bulmuyorum. Ben bu kulübe hangi durumda geldim. Ben geldiğimde kulübün durumunu neden söylemiyorsunuz."

'ARTIK BİR SUS YA!'
Konuşması bölünen Çebi duruma sinirlendi ve seyircinin olduğu kısma: 'Artık bir sus ya, konuşalım. Varsa belgeniz gelin konuşun'

BORCU 200 MİLYON DOLAR İNDİRDİM
"Ben göreve geldiğimde borç 3 milyar TL'ydi. Karşılığı 582 Milyon dolar. Ben bıraktığımda borç 8.4 Milyar TL'ydi. Karşılığı 288 Milyon Dolar. Bu borcu 200 milyon dolar bu borcu aşağı indirerek gittim. Yeni gelen yönetim 6 ayda 100 milyon dolar borcu yukarı çekti. Bunlar net rakamlar."

ESKİ YÖNETİME TRANSFER TEPKİSİ

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Ahmet Nur Çebi yönetiminin transferleriyle ilgili olarak şu sözleri dile getirdi:

Eski yönetim 'bu takım başarılı olursa bana pay verin' demişti. Peki, 23.59'da yemekli partide aldığınız Eric Bailly transferinden mi pay verelim? Ante Rebic transferinden mi pay verelim? Yüzde 50'sini nasıl aldığınızı anlamadığımız oyuncu için mi pay verelim? Bankadan kredi alıp 2.3 milyon euro ceza almaya mahkum ettiğimiz Ruiz için mi payı verelim? Afrika Kupası bilindiği halde 8 Afrikalı oyuncu aldınız.

'37 OYUNCU GÖNDERDİK'

Beşiktaş'ın son şampiyonluğundan sonra 3 sezonda 36 oyuncu alınmış. Biz göreve geldiğimiz dönemde gruplaşmanın olduğunu gördük takımda. Çözüm üretemiyorduk. Bunda Santos da yeterli olmadı. Daha sonra tam 37 oyuncu gönderdik ve 8 oyuncu aldık. Bronckhorst ile çok iyi bir uyum içindeyiz. Hocamıza güvenin. Bu takım iyi bir takım. 14 yabancı sınırı nedeniyle son gece ancak Amartey ile yolları ayırabildik. Hala düşünmediğimiz yabancı oyuncular da var. Kış transfer döneminde gerekli takviyeleri yapacağız.

"14 milyon euro değerinde 14 tane oyuncu kontratı yapılmış. İmza yetkisi olmayan yöneticiler imzalamış. Tabata, Ferrari, Mendes meseleleri enteresan rakamlara ulaşmış. 25 Mart 2021 tarihinde hiçbir kurul görüşü alınmadan karşılıklı davalardan vazgeçilmiş. Bu rapor yolsuzluklarla doludur. Beşiktaş'ın finansal olarak bu hale gelmesinin nedenidir o raporda yazılanlar."

"Beşiktaş'ı tanımayanlar, Beşiktaş'ı bilmeyenler Beşiktaş'ın defterinde ne yazdığını göremez. Buraya hiç kimse gelip meydan okuyamaz. Beşiktaş ağır taştır, altında kalırsınız."

BAŞKAN HASAN ARAT'TAN SERT SÖZLER

Kongrede konuşma yapan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat şu sözleri dile getirdi:

Unutmayın, bize tüzüğümüz gereği yapılması gereken devir teslim yapılmadı. Görevi bırakıyorsanız devir teslim yapacaksınız. Kongrelere de böyle kalabalık, korumalarla gelmeyecektiniz. Ben 'Beşiktaş Başkanı'na kimse parmak sallayamaz' dedim. Kimse buraya gelip meydan okuyamaz. Beşiktaş ağır taştır altında kalırsınız.

'ARTIK RAHAT GİREMEYECEKSİNİZ'

Beşiktaş sana babamdan kalan miras değil, çocuğuma olan borcumsun. Beşiktaş şahısların kendini tatmin etme yeri değildir. Beşiktaş ticari menfaatlerinizi takip edeceğiniz yer hiç değildir. Toplu halde Beşiktaş'a üye yapılan bu insanlar buraya rahat girsinler diye yapıldı. Buraya artık rahat giremeyeceksiniz.

'HER GÜN YENİ ŞEYLER ORTAYA ÇIKIYOR'

Her gün yeni şeyler ortaya çıkıyor. Disiplinden kaçınca sevinen isimler ortaya çıkıyor. Hiç sevinmesinler. Kaan Bey bilgisayar şifrelerini çözmeye başladı. Hepsi bitsin huzurunuza hepsini getireceğiz. Geçtiğimiz pazar günü Ankara'dan bir mektup geldi. 'Beni zorla üye yaptılar, lütfen benim üyeliğimi silin' demiş. Niye Beşiktaşlı olmayan birini üye yapıyorsunuz bu kulübe. Artık olmayacak bu.

Haberin Devamı
BEŞİKTAŞ'IN BORCU AÇIKLANDI

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kaan Şakul, divan üyelerine mali konularda bilgi verdi. Şakul, siyah-beyazlı kulübün borcunun 31 Mayıs 2024 itibariyle 8 milyar 429 milyon TL olduğunu açıkladı.

 

KONGRE DEVAM EDİYOR

Araya girenlerin müdahalesiyle güçlükle yatıştırılan kavganın ardından kongreye devam ediliyor. 

SİNİRLER GERİLDİ

 

Haberin Devamı
'KONGREYİ Mİ İPTAL EDEYİM?'

Beşiktaş Divan Başkanı Ahmet Akpınar şu sözlerle olayları yatıştırmaya çalıştı:

Burası Dingo'nun ahırı değil, burası Beşiktaş kongresi. Oturun yerinize! Ne sanıyorsunuz siz kendinizi! Burası Beşiktaş, Uganda değil! Oturun yerinize. Salonu mu boşaltayım, kongreyi mi iptal edeyim? Buna ne hakkınız var. Hiçbir Beşiktaşlı Beşiktaşlıya el kaldıramaz. Biz büyüklerimizden böyle gördük.


KONGRE KARIŞTI

Genel kurul, eski başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetiminin kongre salonuna gelmesiyle karıştı. Bazı kongre üyeleri Ahmet Nur Çebi’yi salında alkışlarla karşılarken, bazı kongre üyeleri de bu harekete tepki gösterdi. Bu esnada kongre üyesi İsmail Cevahir’in kürsüye çıkıp, parmak sallayarak divan başkanlığı ve yönetime tepki göstermesinin ardından salonda kavgalar çıktı. Sinirlenen kongre üyeleri kürsüye yürüdü ve salonda arbedeler yaşandı. Yaklaşık 10 dakika süren kavgalar, bazı kongre üyelerinin ara girmesiyle güçlükle sakinleştirildi.

AHMET NUR ÇEBİ'YE TEPKİ

Beşiktaş'ın 2024 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'na katılan siyah beyazlı takımın eski başkanı Ahmet Nur Çebi, genel kurul üyeleri tarafından ıslıklandı ve tepki gösterildi.


Haberin Devamı
GENEL KURUL BAŞLADI

Beşiktaş Kulübü'nün Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı başladı. Beşiktaş Kulübü'nün 01.06.2023-31.05.2024 Dönemi Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu'nda yapılıyor. Toplantıya Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Beşiktaş yönetim kurulu üyeleri, divan üyeleri ve basın mensupları katıldı. Divan toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.