Turun favorisi Fenerbahçe

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Lugano engelini beklendiği gibi iki galibiyetle (3-4 ve 2-1) geçerek, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Lille ile eşleşti. İlk maç 6 Ağustos Salı akşamı Valenciennes şehrindeki 25 bin kişilik Hainaut Stadı'nda oynanacak. Play-off turuna yükselecek ekibi belirleyecek rövanş müsabakası ise 13 Ağustos Salı akşamı Kadıköy'de yapılacak...
Lille'in yeni teknik direktörü Bruno Genesio tıpkı Jose Mourinho gibi yaklaşık 2 ay önce işbaşı yapmıştı. Devre arasında Beşiktaş'ın da gündemine gelen Genesio, deneyimli ve iddialı bir teknik adam. Hücum futbolunu seviyor, gençlere bol bol şans tanıyor ve sistem konusunda esnek bir isim.
Genesio, 28 Haziran'da toplanan takımına sezon başı kampını Belçika ve Almanya'da yaptırdı. Belçika'da Deinze (3-1), KV Malines (1-1), Gent (1-0) ve Genk'le (2-2) oynadıkları hazırlık maçlarında 2 galibiyet, 2 beraberlik aldılar. Ardından Almanya'ya geçerek Wolfsburg'un karşısına çıktılar ancak bu kez sahadan 1-0 mağlup ayrıldılar.
Bu karşılaşmanın ardından Fransa'ya dönen Lille hazırlık sürecindeki son maçını ise salı akşamı Hainaut Stadı'nda Celta Vigo ile oynadı. Haraldsson, Gudmundsson ve Mohamed Bayo'nun ilk yarıda attığı gollerle maçı 3-1 kazanan Lille hazırlık dönemini noktaladı ve artık Fenerbahçe maçlarını beklemeye başladı...
Lille'in başında ilk resmi sınavına çıkacak olan Bruno Genesio, Belçika ve Almanya'da oynadıkları hazırlık maçlarında genel olarak 4-2-3-1 dizilişini kullandı. Celta Vigo karşısında ise sürpriz şekilde 3-2-4-1 dizilişiyle takımını sahaya çıkardı.
Kaleyi yine 22 yaşındaki Chevalier korudu. Üçlü savunma hattında ise Trabzonspor'dan transfer ettikleri Meunier, Alexsandro ve Diakite yer aldı. Maçın en çok dikkat çeken isimleri Angel Gomes ile Remy Cabella'ydı. Orta sahada atakları başlatan ve takıma liderlik yapan oyuncu Gomes... Baskı altındayken de iyi top kullanıyor ve enerjisi bir hayli yüksek.
Sol kanatta görev yapan Cabella çizgiye basan değil, sürekli içeriye kat eden bir oyuncu. Bire birlerde Osayi'ye üstünlük sağlaması zor ama içeriye girdiğinde ya çizgiye kadar iniyor ya da ceza sahasına girer girmez en boştaki takım arkadaşını topla buluşturmaya çalışıyor. Bu anlamda önlem alınması gereken bir isim olduğunu düşünüyorum.
Lille'in en pahalı ve en önemli oyuncusu şüphesiz Kanadalı golcü Jonathan David... Ancak Copa America nedeniyle takıma geç katıldı ve henüz tam olarak formunu bulabilmiş değil. Celta Vigo ile oynanan son maçta ikinci yarının başında Bayo'nun yerine oyuna dahil oldu fakat çok da hazır bir görüntü vermedi. Ancak yine de Bayo'ya kıyasla çok daha önemli bir golcü olduğunu ifade etmek lazım...
Diğer yandan Lille takımı oldukça sönük bir transfer dönemi geçiriyor. Genç stoper Leny Yoro'yu 62 milyon euroya Manchester United'a satan Lille henüz hatırı sayılır bir takviye yapmadı. Şu ana kadar yaptıkları en önemli hamle Mechelen'den 5 milyon euroya aldıkları 19 yaşındaki orta saha Mukau oldu.
Zorlu eşleşme öncesi Fenerbahçe ile Lille'i kadro kaliteleri açısından tartıya koyduğumuzda temsilcimizin daha ağır bastığını ifade edebiliriz. Jose Mourinho'ya Lille'den istediği 5 oyuncuyu transfer etme hakkı verseler Angel Gomes, Jonathan David ve Diakite dışında oyuncu ister miydi, bilemiyorum. Ancak aynı soru Bruno Genesio'ya sorulsa büyük olasılıkla 5 hakkını da kullanırdı.
Uzun lafın kısası; Fred'in yokluğuna rağmen Fenerbahçe'nin bu turun favorisi olduğunu düşünüyorum. Öyle enseyi karartmaya falan hiç gerek yok. En-Nesyri ve Maximin'in de dahil olacağı Fenerbahçe, Lugano maçlarındaki savunma hatalarından arınırsa Lille'i eleyerek play-off turuna adını yazdırır. Kaleci Livakovic ve savunmanın performansı büyük olasılıkla turun anahtarı olacaktır.