Semih'i lütfen oynat hocam

Haberin Devamı

Hangi kulüpte forma giyerlerse giysinler benim için fark etmez. Genç oyuncuları çok severim; performanslarını, gelişimlerini yakından takip ederim. Zaten hayatın her alanında gençler benim en büyük umudumdur, yeter ki onlara güvenelim, ellerinden tutalım, doğru yolu gösterelim...
Kasımpaşalı Yasin Özcan (18), Başakşehirli Hamza Güreler (18), Göztepeli Taha Altıkardeş (21), Kayserispor'un dörtlüsü Arif Kocaman (20), Baran Gezek (19), Eray Özbek (21) ve Talha Sarıaslan (20), Adana Demirsporlu Deniz Dönmezer (15), Fenerbahçeli Yusuf Akçiçek (18), Beşiktaşlı Mustafa Hekimoğlu (17), Trabzonsporlu Cihan Çanak (19), Galatasaraylı Efe Akman (18) ve Sivassporlu Emirhan Başyiğit (19) ligin geride kalan kısmında en çok dikkatimi çeken genç oyuncular oldular. Parlamaya hazır ve daha fazla şans bulmayı hak eden başka gençlerimiz de var. Dilerim onları da ilerleyen haftalarda keyif ve mutlulukla izleyebiliriz...
Fakat biz bu ligde Beşiktaş'ın milli golcüsü Semih Kılıçsoy'u artık daha fazla izlemek ve onun gelişimine şahitlik etmek de istiyoruz.
Beşiktaş akademisinden yetişen Semih geçen sezon 35 resmi maçta 12 gol, 3 asiste imza atarak son yılların en büyük çıkış yapan genç oyuncusu olmuştu. A Milli Takım'a çağrılan ve Avrupalı büyük kulüplerin dikkatini çeken Semih'in bu sezon çok daha da iyi işler yapmasını beklerken maalesef büyük bir hayal kırıklığına uğradık.
Kişisel olarak, Giovanni van Bronckhorst'un göreve getirilmesinin başta Semih olmak üzere genç yetenekler için büyük bir şans olduğunu düşünmüştüm. Hollandalı hoca sezon başında bu düşüncemizi doğrulayan cesur tercihler de yaptı hem Semih'e hem de Mustafa'ya bol bol forma şansı tanıdı. Fakat ne olduysa Semih daha sonra bir anda gözden düştü. Üst üste 7 resmi maçta yedek soyunurken bu karşılaşmalarda sadece 152 dakika süre aldı.
Giovanni van Bronckhorst, Semih'in yedek beklemesiyle ilgili ısrarlı sorulara hep aynı cevabı veriyor:
"Semih çok yetenekli ve özel bir oyuncu. Ancak tüm genç oyuncular gibi onun da gelişmesi lazım. Kendisiyle sürekli konuşuyorum. Hatta en fazla enerji harcadığım oyuncum diyebilirim. Kendisi şu an niye oynamadığını biliyor..."
Giovanni van Bronckhorst benim de çok beğendiğim bir teknik direktördür. Hem başarılarla dolu futbolculuk yıllarından tanıdığım hem de Feyenoord'dan bu yana teknik adamlık kariyerini yakından izlediğim bir hocadır.
Hatta onu Beşiktaş'a çok yakıştırıyorum. Gordon Milne misali özellikle harika kişiliğiyle siyah-beyazlı takım için ideal bir hoca olduğuna inanıyorum. Karakteri, pozitif enerjisi, hakemlere ve rakiplere olan saygısıyla çok değerli bir teknik adam olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim...
Hal böyleyken, Gio hocanın, Semih Kılıçsoy konusundaki tutumundan artık vazgeçeğine de yürekten inanıyorum. Çünkü onun son derece zeki ve mantıklı bir teknik adam olduğunu görüyorum...
Kıymetli hocam; Semih'i lütfen oynat...
Kartal gibi kanatlansın, gollerini atsın, kendisini çok seven taraftarıyla kucaklaşsın, yarıda kalan rüyalarını yeniden gerçeğe dönüştürsün.
O bir pırlanta hocam...
Sen de büyük bir ustasın.
Parlat, yüzünü güldür, düşmesine izin verme, yeniden kanatlandır onu.
Hadi hocam, şimdi tam zamanı...