Skorer‘Küllerimizden doğduk’

‘Küllerimizden doğduk’

12.10.2008 - 00:51 | Son Güncellenme:

Fatih Terim, galibiyetten dolayı tüm oyuncularını kutladı, “90 dakika rakibimizi hapsettik diyebiliriz. Kendi küllerimizden doğmaya devam ediyoruz. Yediğimiz gol moral bozdu ama ayağa kalkmasını bildik” dedi

‘Küllerimizden doğduk’

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Bosna Hersek karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Terim, “90 dakika boyunca rakibimizi hapsettik diyebiliriz. Kendi küllerimizden doğmaya devam ediyoruz. Yaş ortalamamız 23-24. 17-18 yaşındaki Batuhan çıkıyor, yerine 21 yaşındaki Nuri giriyor. 75. dakikaya kadar 17 şutumuz var. Bu arada rakibin de gol girişimi sadece 4. Sonlarda korumak için biraz çekilince, kalemize gelebildiler. Topa yüzde 65 sahip olma oranı olmuş. Sürekli oyunu ileri itmeye çalıştık. Pozitif oynamaya çalıştık. İlk yarı birkaç kez fırsat verdik ve gol yedik. Moralimiz bozuldu ama ayağa kalkmasını bildik. Alınan bu sonuç oyuncularımızın alınlarından öpülmesini hak ettirdi diye düşünüyorum. Estonya maçında dinlendirdiğim oyunculara şans vermeyi düşünüyorum ” ifadelerini kullandı.
Birkaç saatliğine de olsa Türkiye’ye mutlu anlar yaşattıkları için mutlu olduklarını da kaydeden Fatih Terim sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

Taraftara sitem etti
“Bugünlerde kırmızı - beyazı sevmeye çok ihtiyacımız var. Bugün İstiklal Marşı ve galibiyet bizim için farklı bir anlam taşıyor. Şehitlerimize daha önceden de söylediğim gibi Allah’tan rahmet diliyorum. Ben kimsenin artık ölmesini istemiyorum. Yeter artık. İtalya’ya bakıyorsunuz tribünler  mavi. Hollanda’ya bakıyorsunuz kendi renkleri. Bize bakıyorsunuz başka başka renkte formalar hâlâ var. Bizim için en büyük takımın Türkiye olması gerekiyor. Burada coşku ile kıpkırmızı olmamız gerekiyor. Ama bedava olmasına rağmen dağıtılan tişörtleri giymeyenler vardı. Umarım bundan sonra böyle olmaz.”



‘Küllerimizden doğduk’