GalatasarayKubilay Türkyılmaz'dan yabancı desteği!

Kubilay Türkyılmaz'dan yabancı desteği!

14.07.2013 - 12:10 | Son Güncellenme:

Galatasaray Futbol Takımı'nın eski yıldız isimlerinden Kubilay Türkyılmaz, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni sezonda uygulayacağı yabancı sınırlamasını olumlu bulduğunu söyledi.

Kubilay Türkyılmazdan yabancı desteği

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın "Fair-Play Elçisi" olarak Türkiye'de bulunan Kubilay Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de çok fazla yabancı futbolcunun yer alması nedeniyle genç futbolcuların şans bulamadığını düşündüğünü aktardı.

Haberin Devamı

Geride kalan sezonda Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final, Fenerbahçe'nin de UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynamasıyla kendisi gibi yurt dışında yaşayan Türklerin büyük gurur yaşadığının altını çizen Kubilay, şunları kaydetti:

"Tek isteğim, sahada daha çok Türk oyuncunun olabilmesi. Bizim futbol oynadığımız zamanlarda çok az yabancı futbolcu oynatılabiliyordu. Yabancı olarak kadromuzda sadece Reinhard Stumpf ile Falco Götz varken bile çok önemli başarılar kazandık. O kadroda bulunan yerli oyuncuların taşıdığı milli takım ise 2002 Dünya Kupası'nda üçüncülük elde etti. O zaman yerli oyuncular daha fazla oynama fırsatı buluyorlardı. Ama sahaya 6 yabancıyı koyduğunuz zaman, bizim genç futbolculara yer kalmıyor. Oynama fırsatı bulamıyorlar."