GüreşKırkpınar'da İsmail Balaban'a büyük şok! Gözyaşlarıyla veda etti

Kırkpınar'da İsmail Balaban'a büyük şok! Gözyaşlarıyla veda etti

06.07.2024 - 17:08 | Son Güncellenme:

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık mücadelesinde Antalyalı güreşçi İsmail Balaban büyük şok yaşadı. Yıldız güreşçi yenilgi sonrası göz yaşlarını tutamadı.

Kırkpınarda İsmail Balabana büyük şok Gözyaşlarıyla veda etti

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ikinci tur müsabakalarında rakiplerini yenen 16 başpehlivan üçüncü tura yükseldi

Haberin Devamı

Sarayiçi Er Meydanı'nda devam eden organizasyonun başpehlivanlık ikinci turu güreşleri için eşleşen başpehlivanlar salavatlandıktan sonra güreşe tutuştular.

Üçüncü tur müsabakaları normal süresi güreşseverin beklediği yüksek tempoda geçmedi. Pek çok pehlivana pasif güreştiği için kule hakemliğince ihtar verilirken, puanlama bölümü daha hareketli geçti.

Rakiplerini yenen İsmail Koç, Mustafa Taş, Enes Doğan, Serhat Gökmen, Osman Kan, Yusuf Can Zeybek, Ali Gürbüz, Hamza Özkaradeniz, Mustafa Arslan, Orhan Okulu, Feyzullah Aktürk, Yıldıray Akın, Hüseyin Gümüşalan, Mustafa Doğan Özkaya, Mustafa Batu ve Ertuğrul Dağdeviren üçüncü tura yükseldi.

Favori isimlerden İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil ve Fatih Atlı ise elendi.

Haberin Devamı

KIRKPINAR'DA İSMAİL BALABAN ŞOKU
İkinci tura yükselme mücadelesinde İsmail Balaban rakibiyle normal sürede yenişmedi. Uzatma bölümünde İsmail, rakibinin atağına karşılık veremedi ve kaybetti. Canlı yayına yansıyan görüntüde 2 Kırkpınar şampiyonluğu bulunan Balaban, yenilgi sonrasında büyük üzüntü yaşadı. Tecrübeli güreşçinin Son 16'ya yükselememesi şok etkisi yarattı.

Kırkpınarda İsmail Balabana büyük şok Gözyaşlarıyla veda etti

SURIVOR'DA ŞAMPİYON OLMUŞTU
Survivor 2021'de canlı yarı final sonrası SMS oylamasına göre Poyraz ve İsmail adını büyük finale yazdırmıştı. Canlı SMS oylaması sonrası Acun Ilıcalı şampiyonu açıkladı. Büyük finalde Poyraz'ı geçen İsmail Balaban, Survivor 2021 şampiyonu olmuştu.

2013 VE 2017'DE KIRKPINAR ŞAMPİYONU OLMUŞTU
2013 yılındaki 652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finale kalıp başpehlivan olmayı başarmıştı. 2017 yılında 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ise finale kalmış ve Orhan Okulu’yu yenerek Başpehlivanlık unvanının sahibi olmuştu

Kırkpınarda İsmail Balabana büyük şok Gözyaşlarıyla veda etti

SERT ELENSELER SARI KART GETİRDİ
Birinci turda en dikkat çekici güreş, Cengizhan Şimşek ile Faruk Akkoyun arasında gerçekleşti.

Sert geçen güreş nedeniyle müsabakaya sık sık ara verildi. Hakemlerin uyarısına rağmen sertlik durulmayınca her iki pehlivana da sarı kart gösterildi. Güreşte ayrıca Akkoyun'a iki ihtar verildi. Normal sürede yenişme gerçekleşmedi, puanlamaya geçildi. Bu bölümde çaprazla sardığı rakibinden puan alan Akkoyun galip geldi.

Yazarlar