GalatasarayKerem Aktürkoğlu'nun Benfica'ya transferinin perde arkası ortaya çıktı! Efsane başkan tüm verileri analiz etti

Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'ya transferinin perde arkası ortaya çıktı! Efsane başkan tüm verileri analiz etti

17.09.2024 - 15:58 | Son Güncellenme:

Portekiz devi, milli futbolcuyu 12 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Galatasaray'dan renklerine katmıştı. Transferin perde arkası ortaya çıktı.

Kerem Aktürkoğlunun Benficaya transferinin perde arkası ortaya çıktı Efsane başkan tüm verileri analiz etti

Portekiz Ligi'nde Benfica formasıyla çıktığı ilk maçta golünü atan ve performansıyla göz dolduran Kerem Aktürkoğlu'nun transfer sürecinin bilinmeyen yönleri belli oldu. Portekiz basınından Correio da Manha'da tam sayfa yer alan haberde transfer süreciyle ilgili şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

'ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE OYNAMAYI TERCİH ETTİ'

Türk kanat oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, Rusya ligine gitmek için neredeyse her şeyi kabul etmişken Benfica'da ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı tercih etti. Oyuncu Benfica'nın teklifini öğrenir öğrenmez hemen kariyerine Portekiz'de devam etmek istediğini söyledi. Türk 'Harry Potter'ın ismi Temmuz ayının başında masaya yatırıldı, ancak Benfica o zaman yanıt alamadı. O ayın sonunda (31'inde) görüşmeler ilerledi. Rui Costa Türkiye'den güvendiği biriyle konuşarak Kerem'i istedi. Anlaşma acil olmasına rağmen düşünülen tek isimdi. Galatasaray oyuncunun transferi için bir Rus kulübüyle 12 milyon Euro karşılığında anlaşmıştı.

Kerem Aktürkoğlunun Benficaya transferinin perde arkası ortaya çıktı Efsane başkan tüm verileri analiz etti

BAŞKAN RUI COSTA: ARADIĞIMIZ OYUNCU BU

Haberin Devamı

İşte o zaman Başkan (Portekiz futbolunun efsane ismi) Rui Costa, tüm verileri analiz etti ve bazı videolar izledi. Ardından imzayı hemen atmaya karar verdi. Hatta anlaşmaya aracılık eden menajere, Neres'ten (28 milyon Euro'ya Napoli'ye satıldı) boşalan yeri doldurmak için aradığı kanat oyuncusunun bu olduğunu söyledi. Aktürkoğlu'nun evet demesiyle Benfica transfer piyasasının son gününde Galatasaray ile anlaşmaya vardı.

'12 MİLYON EURO İYİ BİR PAZARLIK OLARAK GÖRÜLÜYOR'

25 yaşındaki oyuncu kısa sürede Portekiz'e geldi ve Lizbon Havalimanı'nda sözleşmesini imzaladı. Ödenen 12 milyon Euro oyuncunun Türkiye'deki kıskanılacak rakamları göz önüne alındığında iyi bir pazarlık olarak görülüyor.