FenerbahçeKerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, Benfica'yı sırtında taşıyor!

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, Benfica'yı sırtında taşıyor!

25.09.2024 - 10:10 | Son Güncellenme:

Milli Takım'ın yıldızları Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, Portekiz ekibi Benfica'yı sırtında taşıyor. İşte o istatistik...

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, Benficayı sırtında taşıyor

Benfica, Portekiz Premier Lig'in 6. hafta mücadelesinde dün gece Boavista'ya konuk oldu. Kerem Aktürkoğlu, Orkun Kökçü ve arkadaşları bu deplasmandan 3-0'lık galibiyetle döndü.

Haberin Devamı

İLK GOLÜN ASİSTİ KEREM'DEN
Benfica'nın ilk golü 11. dakikada geldi. Sol kanattan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, çalımlarla son çizgiye indikten sonra içeriye pasını aktardı. Kale sahasında bulunan Pavlidis'in dokunuşunda top ağlarla buluştu.

ORKUN UZAKTAN BOMBALADI, ASİST YİNE KEREM
İlk golün ardından temposunu düşürmeyen Benfica, 31'de farkı ikiye çıkardı. Kerem'in pasıyla topla buluşan Orkun Kökçü uzak mesafeden sol çaprazdan sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, yerden giden top yakın köşeden ağlarla buluştu.

KEREM VE ORKUN DAMGASI
Deplasmanda 2 asistle gözlerin pasını silen 25 yaşındaki futbolcu, oyundan çıkarken de tribünler tarafından ayakta alkışlandı. Geçen sezondan beri forma giyen Orkun Kökçü ise milli sağ kanadın Benfica'ya gelmesiyle kendini buldu. Bu sezon oynadığı 7 karşılaşmada fileleri 3 defa sarsıp takımının en golcü oyuncusu oldu.

Haberin Devamı

HER 58 DAKİKADA BİR
Benfica'da skora katkı yapma karnesinde 'Bizim Çocuklar' ilk ikiyi paylaşıyor. Kerem (2 gol-2 asist) her 58 dakikada, Orkun (3 gol-3 asist) da 84 dakikada bir tabelanın değişmesini sağladı.

% 71'İNE 'BİZİM ÇOCUKLAR' DAMGA VURDU
Lizbon ekibinin bu sezon tüm kulvarlarda attığı 14 golün 10'una direkt katkıda bulunan lejyonerlerimiz, yüzde 71'inde başrolde yer aldı.