VoleybolKatarzyna Skowronska, Melissa Vargas hayranı! 'Tartışmasız bir yıldız'

Katarzyna Skowronska, Melissa Vargas hayranı! 'Tartışmasız bir yıldız'

06.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Polonya Milli Takımı’nın ve Fenerbahçe’nin eski yıldızı Katarzyna Skowronska, Paris 2024’te sürmekte olan Filenin Sultanları’nın macerası ve olimpik voleybolla ilgili Milliyet’in sorularını yanıtladı.

Katarzyna Skowronska, Melissa Vargas hayranı Tartışmasız bir yıldız

Olimpiyatların resmi yayıncısı Eurosport’un, ülkesindeki yayınlarında voleybol maçlarını yorumlayan ve zamanında kendisi de sporun bu dev organizasyonunda forma giymiş olan Skowronska’nın röportajından öne çıkan kısımlar şöyle:

Haberin Devamı

- Türkiye’den olağanüstü anılarım var. Her şeyin en üst seviyede olduğu çok profesyonel bir kulüpte oynadım. Ayrıca güzel anılarım da var çünkü orada Türkiye Şampiyonluğu’nu, Türkiye Kupası’nı ve Kulüpler Dünya Şampiyonası’nı kazandım. Türk voleybolu benim zamanımdan bu yana çok gelişti.

- 2003’te Türk takımıyla Avrupa Şampiyonası finalinde oynadık. O zamandan beri Türk liginde büyük bir ilerleme görebilirsiniz, Türk kulüplerinin Avrupa kupalarında nasıl oynadığına baktığınızda bunu çok net anlayabilirsiniz. Türk Milli Takımı güçlü, dengeli bir takım. Kızlar, ligde ve Avrupa kupalarında en üst seviyede mücadele ediyor. Çok tehlikeliler ve Paris 2024’te de Türkiye takımının her şeyi başarabileceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Katarzyna Skowronska, Melissa Vargas hayranı Tartışmasız bir yıldız

- Melissa Vargas tartışmasız bir yıldız. Dünyanın en iyi voleybolcularından biri. Türkiye’nin onu sevmesinin bir sebebi var. Şampiyonluk için favorileri seçmekte ise sorun yaşadığımı söylemem gerek. Çünkü bir noktada onları belirtmek çok zor. İtalyanlar, Brezilyalılar, Çinliler, Amerikalılar, Türkler olabilir. Ancak voleybol pek öngörülebilir değil...

- Olimpiyatlar çok önemli ancak her turnuvanın kendine has özellikleri var. Elbette önemliler, her turnuvaya zamanımızı ve sağlığımızı adıyoruz, ancak Olimpiyat halkalarında belli bir sihir var. Çocukluğumdan beri Olimpiyatlara gitmeyi hayal ederdim. Olimpiyatların sihri sizi tüm hayatlarını buraya adamış elit bir insan grubunun parçası yapıyor.

ÇİN YENİLMEZ DEĞİL

Son yıllarda Türkiye ile Çin, kadın voleybolunda sık sık karşılaşan iki ekip... Ancak Filenin Sultanları, özellikle önemli karşılaşmalarda rakibine karşı üstünlükleriyle dikkat çekti.2020 Tokyo Olimpiyatı’na son şampiyon olarak gelen Çin, Türkiye ile aynı grupta yer almış ve 3-0 mağlup olmuştu. Üstelik, gruptan çıkamayan evlerine dönmüşlerdi. 

2023 Dünya Milletler Ligi finalinde de Çin ile karşılaşan ay-yıldızlı ekibimiz, ABD’nin Teksas eyaletindeki Arlington kentinde Çin’i 3-1 ile geçerek tarihinde ilk kez şampiyon olmuştu.

2024 Dünya Millerler Ligigruplarında ise yine Çin ile oynayan Millilerimiz sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Yazarlar