Milli TakımKatar'ın Türkiye maçı kadrosu açıklandı

Katar'ın Türkiye maçı kadrosu açıklandı

09.11.2015 - 10:37 | Son Güncellenme:

Katar Milli Takımı'nın Türkiye maçı kadrosu açıklandı. Maç öncesi Doha'da özel Türkiye tanıtım günü düzenlenecek. Türk Halk Dansı Ekibi ve Mehter Takımı maç öncesi taraftarlara stadyum çevresinde özel bir gösteri yapacaklar.

Katarın Türkiye maçı kadrosu açıklandı

A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'na hazılıkları kapsamında Cuma günü karşılaşacağı Katar Milli Takımı'nın 25 kişilik maç kadrosu açıklandı. Katar'ın Urugaylı teknik adamı Jose Carreno tarafından belirlenen 25 kişilik kadroda şu isimler yer alıyor:

Haberin Devamı

Claude Amin, Mohammed Khaled, Mohammed Tresor, Mohammed Musa, Karim Boudiaf, Ismail Ismail Mohammed, Mohammed Muntari, Ibrahim Majid, Abdul Karim Hassan, Mohammed Kasola, Khalfan Ibrahim, Hassan Al Haidos, Abdul Rahman Abubakr, Khaled Abdel Rauf, Majed Mohammed, Yasser Abu Bakr, Khouki Boualem, Yusuf Ahmed, Abdulaziz Hatem, Omar Barry, Ahmed Sufian, Abdulrahman Mohammed, Meshal Abdullah, Akram Afif.

MAÇ ÖNCESİ ÖZEL TÜRKİYE TANITIM GÜNÜ DÜZENLENECEK

Türk Milli Takımının, Katar ile oynayacağı hazırlık maçı öncesi karşılaşmanın oynanacağı Abdullah bin Khalifa Stadyumu'nda bazı özel etkinlikler düzenleneceği Katar Futbol Federasyonu tarafından açıklandı.

Katar Futbol Federasyonu'nun internet sayfasından yaptığı açıklamada Türk taraftarları özel olarak maça davet edilirken, karşılaşma öncesi stadyum çevresinde kurulacak olan standlarda Türk ve Katar ürünleri satılacak. Türkiye'den Katar'a gidecek olan Türk halk dansı ekibi ve Mehter Takımı maç öncesi taraftarlara stadyum çevresinde özel bir gösteri yapacaklar.

Haberin Devamı

KARŞILAŞMANIN BİLETLERİ SATIŞTA

Cuma günü TSİ 19.30'da Katar'ın başkenti Doha'daki 12 bin kişilik Abdullah bin Khalifa Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşmanın biletleri de satışa çıktı. Katar Futbol Federasyonu sitesinden satışa çıkan biletlerin fiyatları ise 80 TL ile 300 TL arasında değişiyor

Eski yıldızların parlattığı ülke: Katar

A Milli Takım'ın 13 Kasım'daki rakibi Katar, eski futbol yıldızlarının parlattığı ülke

1960 yılında kurulan Katar Futbol Federasyonu 1972 yılında FIFA'ya, 1974 yılında ise Asya Futbol Konfederasyonuna bağlandı. FIFA Dünya sıralamasında 365 puanla 92'inci sırada bulunan Katar Milli Takımının teknik direktörlüğünü Uruguaylı Jose Carreno yapıyor.

Barcelona'nın eski yıldızı Xavi, Al Sadd forması giyiyor. İspanyolların efsane forveti Raul Gonzalez de 2012 ile 2014 sezonları arasında El Sadd'da forma giydi. Katar'da, Ronald ve Frank de Boer kardeşler, Djibril Cisse, Josep Guardiola ve Gabriel Batistuta gibi yeşil sahaların eski önemli isimleri de futbol kariyerlerinin son dönemini geçirdi.

Haberin Devamı

Türk oyunculardan ise eski Milli Futbolcu Tuncay Şanlı'da kariyerinin bir bölümünü yine Türk teknik adam Bülent Uygun'un çalıştırdığı Katar'ın Umm Salal takımında sürdürdü. Bülent Uygun halen Umm Salal takımının teknik patronluğunu yapıyor.

KATAR FUTBOLA TRİLYONLAR AKITIYOR!

A Milli Takımın 13 Kasım 2015 Cuma günü 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar Milli Takımı ile başkent Doha'da ki Lekhwiya Stadyumu'nda karşılaşacak.

EURO 2016 turnuvası öncesi Türk Milli Takımının hazırlık maçlarından ilki olacak olan Katar Milli Takımı ile tarihinde de ilk maçına çıkacak. Bu tarihsel maç 12 bin kişilik Abdullah bin Khalifa Stadyumu'nda oynanılacak. Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Abdullah bin Khalifa Stadyumu, Katar Ligi takımlarından Lekhwiya SC ve El Jaish SC takımlarının maçlarına ev sahipliğini yapıyor. Yapımına 2011 yılında başlamış olup 2013 yılında tamamlanan stadyumda 25 çıkış kapısı bulunuyor.

KATAR

Orta Doğu'da, Arap Yarımadası'nın doğusunda Basra Körfezi'ne uzanan ülke olan Katar, kuzeybatısın da ada ülkesi olan Bahreyn, batı ve güneyinde Suudi Arabistan ve doğusunda Birleşik Arap Emirlikleri yer almaktadır. Katar'ın tek sınır komşusu Suudi Arabistan olup, diğer tarafları Basra Ülkeleri ile çevrilidir. Nüfus ve yüzölçümü bakımından küçük bir ülke olan Katar, özellikle son yıllarda, sahibi olduğu doğalgaz ve petrol rezervlerini gittikçe artan bir hızla ekonomisine kazandırmaya başlamış ve bunun sonucunda rekor düzeyde ekonomik büyüme gerçekleştirerek, kişi başına milli gelir bazında dünyanın en zengin ülkelerinden birisi haline gelmiştir. 2009 yılı itibariyle 98 milyar Doları aşan GSMH'sına ve 100.000 ABD Doları civarı kişi başına düşen gelire sahiptir. 2022 FIFA Dünya Kupasının Katar'da gerçekleştirilecek olmasının kazandırdığı ivme ile yeni uluslararası havalimanı, demiryolu ve metro, yeni yerleşim siteleri ve yeni yollar inşası gibi büyük çaplı yatırımlara girişmektedir. Bu itibarla, inşaat sektörü, hali hazırda, ülkenin en önde gelen sektörü konumundadır.

Haberin Devamı

KATAR FUTBOLU

Haberin Devamı

1960 yılında kurulan Katar Futbol Federasyonu 1972 yılında FIFA'ya, 1974 yılında ise Asya Futbol Konfederasyonuna bağlandı. FIFA Dünya sıralamasında 397 puanla 85'inci sırada bulunan Katar Milli Takımının teknik direktörlüğünü Uruguaylı Jose Carreno yapıyor. Tarihin de Dünya Kupasına katılmayı hiç başaramayan Katar'ın Milli Takımlar düzeyinde ki en önemli başarısı ise 2011 yılında çeyrek final oynadığı Asya Kupası ve 2014 yılında şampiyon olduğu Batı Asya Futbol Federasyonları Kupası şampiyonluğudur.

ÜNLÜ YILDIZLARIN SON DURAĞI

Katar profesyonel futbol ligi 1963 yılında başladı ve 42 şampiyonluk kazanan Al Sadd takımı ülkenin en başarılı takımı konumunda. Futbolun gelişimi için bir çok yabancı yıldızın kariyerlerini sürdürdüğü Katar Ligi'nde bu sene Barcelona'nın eski yıldızı Xavi, Katar'ın en başarılı kulübü konumunda olan Al Sadd forması giyiyor. Xavi önceside bir çok yıldız ismin yeşil sahaları renklendirdiği Katar Ligi'nde; İspanya'nın son yıllardaki en iyi golcülerinden Raul Gonzalez de 2012 ile 2014 sezonları arasında El Sadd'da forma giydi. Katar'da, Ronald ve Frank de Boer kardeşler, Djibril Cisse, Josep Guardiola ve Gabriel Batistuta gibi yeşil sahaların eski önemli isimleri de futbol kariyerlerinin son dönemini geçirdi.

Türk oyunculardan ise eski Milli Futbolcu Tuncay Şanlı'da kariyerinin bir bölümünü yine Türk teknik adam Bülent Uygun'un çalıştırdığı Katar'ın Umm Salal takımında sürdürdü. Bülent Uygun hala Umm Salal takımının teknik patronudur.

Katar eski futbol yıldızları ile birlikte kurduğu düzene ve yapılan tesislere trilyonlar akıtarak, Dünya'nın ilgisini üzerinde toplayan bir ülke konumunda.

DÜNYADA BİR İLK

2022 yılında Katar düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda ise futbol tarihin de bir ilk yaşanacak ve Dünya Kupası 21 Kasım 2022'de başlayacak ve 28 gün sürecek. Final müsabakası ise 18 Aralık 2022'de oynanacak. Bu da Dünya Kupası maçlarının ilk kez yaz aylarında oynanmayacağı anlamına geliyor.

2022 Dünya Kupası turnuvasının Katar'a verildiği günden bu yana FIFA'nın bu seçimi sürekli eleştirilmişti. Katar'da yaz aylarında ortalama sıcaklıkların 42 dereceye kadar yükseliyor olması sebebiyle futbolcuların sağlık sorunu yaşayabileceği söyleniyordu. Bunlar sebep gösterilerek FIFA tarihi bir karar aldı ve 2022 Dünya Kupası maçlarının kış aylarında oynanacağını açıkladı. İlk kez bir Orta Doğu ülkesinin ev sahipliğini yapacağı ve yine ilk kez kış aylarında düzenlenecek 2022 Dünya Kupası, 21 Kasım - 18 Aralık tarihleri arasında oynanacak.

Yazarlar