BasketbolKaptanın yerine 3 aday

Kaptanın yerine 3 aday

24.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılılar, ABD’li yıldızla yollarını ayırırsa Elan Chalon’lu Blake Schilb, Cedevita Zagreb’li Bracey Wright veya Mapooro Cantu’lu Manuchar Markoishvili’den birini renklerine katacak

Kaptanın yerine 3 aday

G.SARAY Medical Park, doping numunesinde kokain tespit edilen kaptanı David Hawkins’le yolları ayırmak zorunda kalma ihtimaline karşı planını yaptı... Bilindiği gibi sarı-kırmızılılar, ABD’li yıldızın B numunesinin de açılmasını talep etti. Eğer sonuç pozitif çıkarsa Hawkins’in sözleşmesini feshedecek olan G.Saray, bu durumda 3 numara pozisyonuna bir takviye yapacak.

Haberin Devamı

SARI-KIRMIZILILARIN listesinde THY Euroleague’e ilk turda veda eden 3 takımın, 3 önemli yıldızı var. Liste başındaki isim ise Fransa’nın Elan Chalon takımında forma giyen Blake Schilb... 2.01 boyundaki kısa forvet, Carlos Arroyo’nun transferi öncesinde de G.Saray’ın gündemine gelmişti ama yıllık 250 bin Euro’luk teklifi reddetmişti. Schilb, THY?EuroLeague’de bu sezon takımının ilk turda çıktığı 10 maçta da forma giydi ve 15.5 sayı ortalamasıyla takımın en skorer ismi oldu. Ayrıca 4.6 ribaunt ve 4 asisti de istatistiklerine ekledi.

BEŞ GÜNLÜK SÜRE VAR
CEDEVITA Zagreb’in ABD’li oyuncusu Bracey Wright da listedeki diğer bir isim... 1.91 boyundaki ABD’li oyuncu da tıpkı Schilb gibi EuroLeague’deki ilk turda yakaladığı 13.9 sayı ortalamasıyla takımının en skorer ismiydi. Wright özellikle Cedevita Zagreb’in Anadolu Efes’i konuk ettiği maçta bulduğu inanılması güç isabetlerle ürettiği 24 sayıyla dikkat çekmişti.
HAWKINS’İN bir diğer alternatifi ise Mapooro Cantu’nun Gürcü yıldızı Manuchar Markoishvili... 1.97 boyundaki oyuncu EuroLeague’deki ilk turda 12.6 sayı, 2.5 ribaunt, 1.7 asist ve 1.3 top çalma ortalamaları yakalamıştı. 26 yaşındaki oyuncu, takımının ilk turda Real Madrid ile İtalya’da oynanan maçta 23 sayı üretirken, bir sonraki haftada ise F.Bahçe Ülker karşısında iyi bir performans gösterip 20 sayı kaydetmişti.
SARI-KIRMIZILILARIN bu transfer için 5 günü var. G.Saray 28 Ocak’a kadar bu isimlerden birini renklerine bağlayamazsa EuroCup’ta oynatamayacak.

Haberin Devamı

BİR GÖRÜŞ - KAAN KURAL

Eldekilerin en iyileri

3 aday da olabilecek en iyi alternatifler. Ancak G.Saray aynı sistemi sürdürecekse daha skorer ve topu daha çok yöneten bir oyucuya ihtiyacı var. Çalışan bir sistemde yükselecek bir oyuncuya değil. Bu durumda Markoishvili biraz daha 2. planda kalıyor. Wright da Schlib de çok uygun adaylar. Tercih tam olarak ne istediğinize göre şekillenecek. Wright topu daha çok yönlendirebilecek bir oyuncu, Schlib ise skor açısından biraz daha ön planda.
HAWKINS 2 konuda da elit düzeydeydi. Ama o yokken bir seçim yapmak lazım, herhalde burun farkıyla Schlib daha uygun gözüküyor ama Wright da gayet iyi bir alternatif. Tercih Ataman’ın.

Yazarlar