Almanya BundesligaKanseri yenen Benjamin Köhler, futbola dönüyor!

Kanseri yenen Benjamin Köhler, futbola dönüyor!

24.07.2015 - 12:47 | Son Güncellenme:

Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle Alman futbolunu üzüntüye boğan Benjamin Köhler'den güzel haber. 34 yaşındaki futbolcuya uygulanan tedavi sonuçsuz kalmadı. Kanseri yenen Köhler, bir an önce futbola dönmek istediğini açıkladı.

Kanseri yenen Benjamin Köhler, futbola dönüyor

Bundan tam 169 gün önce lenf kanseri teşhisi koyulan ve bir anda futboldan kopan Benjamin Köhler'den son derece sevindirici bir haber geldi. Tecrübeli futbolcuya uygulanan tedavinin başarılı olduğu ve Köhler'in vücudundaki kanser hücrelerinin tamamen temizlendiği açıklandı.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklama yapan Köhler, "Salı günü hastahandeki randevum akşam saatlerindeydi ama dayanamadım ve sabah 10'da aradım. Telefondaki hemşire, 'kanseri yendin' dediği anda, tarifsiz bir an yaşadım", diye konuştu.

Aldığı haberden sonra ilk ne yaptığını da anlatan Köhler, "Eşim Marina ile kahvelerimizi tokalaştırdık. Bana çok destek oldu, bana hep cesaret verdi. O başıma gelen en iyi şey. Ona çok teşekkür borçluyum, anlatamayacak kadar çok" ifadelerini kullandı.

Hastalık sürecinde yedi yaşındaki oğlu Dian'a, Ağustos ayında futbola döneceğinin sözünü verdiğini anlatan Köhler, "Bir an önce sahalara dönmek istiyorum. Şimdi bir kaç gün İtalya'da tatil yapacağım, sonra doktorlarla birlikte spora dönmek için gerekli çalışmaları yapacağım. En geç sezonun ikinci yarısında takıma destek vermek istiyorum. Hedefim jübile maçı yapmak değil, takımın önemli bir parçası olmak" vurgusunda bulundu.

Haberin Devamı

Union Berlin Teknik Direktörü Norbert Düwel ise yaptığı açıklamada, "Benny'ye ihtiyaç duyduğu kadar zaman vereceğiz. Bu süreçten sonra durumuna bakacağız" diye konuştu.

169 kez Bundesliga'da, 138 kez de Bundesliga 2'de boy gösteren Köhler'in sözleşmesi hastalık sürecinin başlangıcında bir yıl uzatılmıştı.

(NTV Spor)

KEŞFETYENİ
Ünlü oyuncu dolandırıcıların yeni kurbanı oldu!
Ünlü oyuncu dolandırıcıların yeni kurbanı oldu!

Cadde | 26.04.2025 - 07:47

Oyuncu Devrim Özkan, adını kullanıp dolandırıcılık yapanlara karşı hukuki süreç başlattığını duyurdu.

Yazarlar