Milli TakımKaan Ayhan: Genç oyunculara rahat bir konfor alanı vermeliyiz!

Kaan Ayhan: Genç oyunculara rahat bir konfor alanı vermeliyiz!

07.09.2024 - 00:15 | Son Güncellenme:

Milli futbolcu Kaan Ayhan, Galler maçı sonrası konuştu.

Kaan Ayhan: Genç oyunculara rahat bir konfor alanı vermeliyiz

A Milli Futbol Takımı'nın Galler ile oynadığı ve 0-0'lık beraberlikle sonuçlanan müsabaka sonrası Kaan Ayhan açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Karşılaşmayı değerlendiren Kaan Ayhan, "İlk önce olumlu şeylerle başlayalım, bence kırmızı karttan sonra takım ilk yarıdaki oyuna biraz reaksiyon gösterdi. Daha büyük hedeflerimiz vardı ama maçın gidişatına göre iyi kurtardık. Zor maç olacağını biliyorduk. İlk yarıda zorlandık ama sonunda iyi bir sonuç aldık baktığınızda" dedi.

İzlanda maçı için taraftarlara çağrıda bulunan Kaan Ayhan, "Herkesi maça bekliyoruz. Avrupa Şampiyonası'ndan bahsettik, oradaki desteği de herkes görmüştür. Bunu İzmir'de de bekliyoruz. Görüşmek üzere" şeklinde konuştu.

Galler deplasmanında her takımın zorlandığını dile getiren Kaan Ayhan, "Top oranında bu kadar dengesizlik olduğunda rakibin iyi yaptığı, bizim kötü yaptığımız şeylerden kaynaklanıyor. İlk yarıda bizim taktiğimize, Avrupa Şampiyonası'nda uyguladığımız oyuna iyi bir cevap bulduklarını düşünüyorum. İlk yarıda zorlandık. Devre arasında konuştuk. İkinci yarıya daha iyi başladık. Topla oynamalarına, ilk yarıdaki gibi izin vermedik. Bu deplasmanlarda her takım zorlanıyor. Maçtan önce de kolay bir maç olmayacağını konuştuk, öyle de oldu" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Eleştirilerin tecrübeli futbolculara yöneltilmesi gerektiğini vurgulayan Kaan Ayhan, "Bu takım genç yeteneklerle dolu. Ama eleştiri yapılacaksa tecrübeli oyunculara yapılmalı. Genç oyunculara rahat bir konfor alanı vermeliyiz. Büyümelerine izin vermeliyiz. Olumlu görmeye çalışıyorum. Bu bizim yolumuzda iyi bir tecrübe oldu" ifadelerini kullandı